Waar ben je naar opzoek?

Tips voor moeders voor meer energie en selfcare

Tips voor moeders voor meer energie en selfcare

Om me heen zie ik vaak genoeg moeders die te veel ballen in de lucht houden (inclusief mezelf) met werk, gezin, huishouden, boodschappen, ouderavond, je kind ophalen en wegbrengen, koken etc! Herken jij dat voor dat je een rustmoment voor jezelf hebt dat je eerst even snel alles af wil hebben? Nog even dit, nog even dat. Eerst nog even dit, voordat… Vaak stel je jezelf onbewust allerlei voorwaarden voor dat je iets mag doen waar je echt energie van krijgt!

Gun jij jezelf tijd?

Hoe werkt dat voor jou? Gun jij jezelf oprecht tijd voor jezelf ? (quality-time) En dan bedoel ik zonder schuldgevoel even niks doen, je favoriete tijdschrift lezen of sta je jezelf pas rust toe wanneer je huis helemaal opgeruimd is en je to-do-list afgevinkt?

Geen excuses meer

Het is interessant om stil te staan bij hoe jij om gaat met rust, ontspanning, niets doen. Vaak vinden we niets doen eng of confronterend omdat er dan bepaalde gevoelens boven komen. En dus leiden we onszelf af met allerlei excuses. Ga even rustig zitten op een fijne plek en denk eens terug aan de afgelopen 4 weken.

Hoe zorg je goed voor jezelf als drukke moeder? (zonder schuldgevoel!)

Voordat ik ook maar aan deze blog begin wil ik even heel duidelijk zeggen dat ik vind dat moeders géén schuldgevoel zouden moeten kennen. Moeders die schuldgevoel ervaren; het is niet nodig. Elke moeder doet het namelijk goed genoeg. Dus…

 • Linda Bosscher

Wat doe jij het liefst?

Pak je notitieboekje erbij en beantwoord onderstaande vragen (schrijf de antwoorden op, dat heeft een krachtiger effect!): 

 1. Wat geeft jou energie? Wat doe je het liefste? 
 2. Op welke plek sta jijzelf op jouw prioriteitenlijst?
 3. Vind je dat je genoeg tijd hebt voor jezelf?
 4. Wanneer en hoe vaak voelde je je vermoeid, maar heb je dat gevoel genegeerd?
 5. Wat zijn je top 3 geluksmomenten?

Wat wil jij echt?

Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden! En ik wil je eventueel graag helpen om te doen wat jij écht wilt doen. Wellicht zijn je antwoorden op deze vragen confronterend. Mail ze gerust naar mij. Ik ben heel benieuwd en kan je extra support geven. Veel succes!

Gwen Peters - Mindfulness trainer & stresscoach

Ik ben Gwen, yogadocent, mindfulness trainer en stresscoach. Daarnaast ben ik moeder van Noa (12) en Sofie (11) en wij wonen in Breda.

Ik weet als geen ander hoe het is om alle ballen in de lucht te houden en schrijf daarom blogs om jou te helpen om meer in balans te zijn. Zo kun jij je perfectionisme als moeder en vrouw loslaten en omzetten in plezier, passie en prestatie!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen