Waar ben je naar opzoek?

Tips gehoorbeschadiging bij kinderen voorkomen

4 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Tips gehoorbeschadiging bij kinderen voorkomen

Toen ik opgroeide wisten onze ouders niks van fietshelmen, zonnebrandcrèmes en we zaten ook niet in veiligheidsgordels in de auto’s. Ze kende de risico’s niet, in dertig jaar is er veel veranderd. Ik weet zeker dat onze ouders het beste met ons voor hadden. Ook wij zullen weer fouten maken, je wordt er geen slechte ouder van. Iedere ouder maakt zijn eigen keuze. Maar er is wel een dingetje waar ik je graag op wil wijzen. Een risico waarvan ik vind dat je als ouder hier direct wat mee moet doen: gehoorbeschadiging bij kinderen voorkomen. Dat kan al heel makkelijk met de nieuwe Alpine Muffy oorkappen waar ik je meer over ga vertellen.

Gehoorbeschadiging bij kinderen voorkomen

Ik vind het wel belangrijk om je te wijzen op het risico dat je kinderen gehoorbeschadiging op kunnen lopen. Er zijn steeds meer kinderen met gehoorbeschadiging en dat is iets wat je niet terug kunt draaien. Gevalletje; voorkomen is beter dan genezen! En voorkomen kan eenvoudig door bijvoorbeeld het gebruik van de Alpine Muffy oorkappen. 

We leven in een wereld vol lawaai. De geluidsniveaus zijn vaak zo hoog dat het bij jonge kinderen gehoorverlies kan veroorzaken. Gehoorverlies is permanent. Dit is niet te herstellen. Op dit moment is het bezoeken van festivals, optochten en sportevenementen niet mogelijk. Toch zijn er in en om huis ook genoeg omgevingsgeluiden die te hard kunnen zijn.

Er is een simpele oplossing. Laat je kinderen oorkappen gebruiken. De Alpine Muffy oorkappen is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Oorkappen kunnen ook thuis en op school gebruikt worden ter bevordering van de concentratie. De Alpine Muffy oorkappen hebben een optimale pasvorm (je kan ze op maat maken) en bieden maximaal comfort. Ook is hij licht in gewicht dus makkelijk mee te nemen naar school.

Piep in de oren: gehoorbeschadiging bij kinderen

1 op de 8 kinderen tussen de 9 en 11 jaar heeft gehoorbeschadiging. Een Amerikaans onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association laat duidelijk zien dat gehoorverlies sterk is toegenomen bij kinderen en jongeren. Verder toont een onderzoek van de Universiteit Antwerpen aan dat drie van de vier kinderen wel eens last heeft van een piep in de oren en dat dit permanent is (tinnitus) bij één op de vijf kinderen.

Als je kind gehoorbeschadiging heeft kan hij last krijgen van concentratieproblemen, slaapproblemen en stress. Kinderen met een verminderd gehoor, waar niks aan gedaan wordt, kunnen ook belemmerd worden in hun taalontwikkeling. Het is dus echt een groot probleem als je kind gehoorbeschadiging heeft opgelopen.

Hulpmiddelen voor dove moeders

In deze blog vertel ik je over hulpmiddelen voor dove moeders. In mijn vorige blog heb ik uitgelegd hoe ik aandacht van mijn kinderen trek. Maar hoe zit het met andersom? Aangezien ik auditief beperkt ben; hoe trekken kinderen mijn…

 • Cristina Kiekens-Burbea

Hoe luid is luid?

Je vraagt je als ouder nu misschien af ‘hoe luid is luid’? Hoe kan ik weten dat (omgevings) geluid te hard is? 

Je kan de volgende vuistregel hanteren:

De vuistregel van de Hearing Health Foundation is dat langdurige blootstelling aan elk geluid van 85 decibel of meer geleidelijk gehoorverlies kan veroorzaken. Dit is het niveau van druk stadsverkeer of een openbare ruimte in de school (bijvoorbeeld een kantine). Bij 105 decibel, het maximale volume van je telefoon, kan er binnen 15 minuten wat gehoorverlies optreden. Bij 110 decibel, het niveau van een concert of luid sportevenement, kan er na een minuut gehoorschade ontstaan. 

3 tips gehoorschade bij kinderen voorkomen

Nu je je bewust ben van de risico’s van gehoorschade bij kinderen is het belangrijk om je kind te beschermen. Jij als ouder hebt hier verantwoordelijkheid in te nemen. Ik wil je concrete tips geven waar je meteen mee aan de slag kan gaan. Met deze tips kun je gehoorbeschadiging bij kinderen voorkomen.

Tip 1: Bescherm de oren van je kinderen

Mijn kinderen maken gebruik van de Alpine Muffy groen oorkappen. Deze oorkappen zijn ook super fijn voor hun concentratie of als ze moe zijn: thuis en op school. Een win-win situatie dus als je de Muffy oorkappen van Alpine koopt. Alpine verkoopt nog meer gehoorbescherming. Speciaal voor muzikanten, voor motorrijders, voor het klussen en zelfs voor baby’s.

De Alpine Muffy oorkappen zien er super hip uit, zijn comfortabel en modern. Ze zijn verkrijgbaar in 5 leuke kleuren. Je neemt ze makkelijk mee en zijn comfortabel. De kwaliteit is ook erg goed en ze zijn gebruiksvriendelijk; ze kunnen wel tegen een stootje. Dat is wel een must wanneer je kinderen hebt. De oorkappen hebben een fijne pasvorm. Door het kleine model en de verstelbare hoofdband kunnen ze hem ook lang dragen.

Bekijk het volgende filmpje:

Tip 2: Wees streng

Misschien vind je dit niet altijd leuk maar wees streng en consequent als het gaat om het beperken van het volume van de telefoon, tablet, muziekinstallatie of tijdens het gamen. Controleer dit ook bij je kinderen. Hiermee kun je gehoorbeschadiging bij kinderen voorkomen. Ze zijn je later dankbaar. Je hebt ook koptelefoons waar een geluidsbegrenzer op zit. Handig voor kinderen die niet om kunnen gaan met het volume van hun apparaat.

Tip 3: Beperk speelgoed met geluid

Je wist het misschien niet maar speelgoed met geluid kan ook gehoorbeschadiging veroorzaken. Controleer het speelgoed met geluid wat je hebt op het geluidsniveau. Hiervoor kun je een decibelmeter gebruiken. Geeft het teveel lawaai? Haal dan de batterijen eruit.

Andere ouders informeren

Ik wil niet betweterig overkomen en met een vingertje naar andere ouders wijzen, maar ik wil je ervan bewust maken hoe snel je kind gehoorbeschadiging op kan lopen en wat de consequenties ervan zijn. Je kunt gehoorbeschadiging niet genezen dus beter ben je op de hoogte en kun je er nog wat aan doen. Help jij mee om de informatie over gehoorbeschadiging bij kinderen te voorkomen en ouders te informeren over manieren om het gehoor van hun kinderen te beschermen? Ze zijn ons later dankbaar! 

Winactie

Win MUFFY oorkappen in kleur naar keuze. Laat een reactie achter in de comments en de winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Deze winactie loopt af op 21 december 2020.

Dit is een gesponsorde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties
 • Frida zei

  Heel graag voor onze 10 jarige dochter de mintgroene want dat is haar lievelingskleur.
  Ze had al oordoppen maar die zijn voor kleintjes en passen dus niet meer zo fijn. Dan kunnen die mooi doorschuiven naar haar nieuwe zusje en heeft zij mooie passende

 • Nathalie zei

  Ik loot heel graag mee voor onze hoogsensitieve dochter die dit heel goed op school kan gebruiken omdat gewone speelgeluiden al te hard zijn voor haar oren en ze niet verder kan spelen omdat ze haar oren dicht houd. Ze is dol op roze dus dan is de keus makkelijk gemaakt ☺️

 • Wendy zei

  Handig!!
  Geel is een leuke kleur! Zou hem graag winnen voor onze dochter.

 • S ten H zei

  Deze zou ik graag voor mijn zoon winnen.

  Schrikt ontzettend van vuurwerk. Ondanks dat het niet mag wordt het natuurlijk toch afgestoken.

  De Mint kleur vind hij heel gaaf! ❤️

  • Roxanna zei

   Deze zou ik graag voor mijn dochter van 9 willen winnen! Zij geeft aan dat zij op school snel uit haar concentratie gehaald wordt door alle geluiden in de klas. Op school hebben ze helaas niet genoeg oorkappen, dus één voor haar zelf zou zij erg fijn vinden.

 • Mariska zei

  Ideaal zeg!! En beter dan de gehoorkappen uit papa’s gereedschapskist:)

 • Donata zei

  Wat zou het fijn zijn als we deze mogen winnen. Heel handig voor school!

 • Dorien Mulder zei

  Ideaal voor dochter Tessel van bijna 9. Ze heeft het afsluiten met een koptelefoon nodig voor het thuis les krijgen, anders is ze te snel afgeleid. Maar ook om lekker even alleen filmpjes te kijken. In de auto (kan ik tenminste meezingen met de radio!), voor het slapengaan komende vanantie. Mag ik dr blij maken op dr verjaardag net na de lockdown?

 • Jacky zei

  We hadden de babyvariant met band, maar inmiddels is de kleinegrote meid wel toe aan een klemset – voor de festivals volgend jaar. De mosgroene staan dr vast prachtig 😀

 • Nancy zei

  Lijkt me ideaal voor mijn dochter tijdens het online thuisonderwijs de komende weken! En ook daarna natuurlijk als we ooit weer naar feestjes ed mogen 😊

 • Ik doe graag mee met de win actie. Dan hoeft mijn dochter mijn gezeur de komende 5 weken niet aan te horen.

  • Inge zei

   Super gaaf om te winnen! Zeker in een tijd van thuiswerken. Als concentreren dan niet altijd makkelijk is, kan dit misschien een beetje helpen voor de kids!

 • Gerleen zei

  Ik doe heel graag mee voor mijn oudste dochter! Ze is gevoelig voor prikkels, maar ook tijdens haar drummen zou het ideaal zijn!

 • elisabeth maria martina zei

  voor mijn kleindochter die altijd overal van schrikt zou dit wel een hele coole oplossing zijn

 • Alette zei

  Wauw, een hoop nieuwe info, we twijfelen al een tijdje of en welke bescherming we voor onze kids zullen kopen. De blauwe zouden wij graag winnen, en als die goed bevalt zullen we voor de andere kids ook deze bestellen.

 • Sharon zei

  Heel graag de gele! Ik ben zelf niet erg goed horend door vroeger, dus wil mijn Kids graag goed beschermen

 • Yvonne zei

  De groene zijn leuk! Ons zoontje wil altijd iets op tijdens het mixen en als onze tweede er is zal hij ze vast ook snel opzetten #hekelaanlawaai

 • Evelien zei

  Voor onze zoon die mee gaat aan boord. Is nu bijna 2 en wil echt alles zien en ontdekken dus zouden passende oorkleppen nu wel eens handig zijn.

 • Graag een roze voor onze dochter. Ze houd echt niet van harde geluiden, een crime met oud en nieuw. Hebben wel een koptelefoon maar deze helpt niet genoeg. En we kunnen hem ook goed gebruiken om haar te helpen met concentreren.

 • Elize Kramer zei

  Dit zou echt wat zijn voor mijn (over) prikkeldier, even lekker afsluiten van alle geluiden en prikkels 🤩

  • Margriet Deuring zei

   Deze zou echt te gek zijn voor mijn zoon. Hij heeft een koptelefoon vaak nodig voor school. Vooral nu natuurlijk en hij leent nu altijd die van mijn man. Dus een eigen zou heel fijn zijn.

  • Stefanie zei

   Voor onze zoon van 8 die door zich door ADHD moeilijk kan concentreren, zeker nu we weer aan de slag moeten met thuis onderwijs. Zou ideaal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 4 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 4 maanden geleden
 • 12 minuten lezen