Waar ben je naar opzoek?

Tip: Zo organiseer je een lekkere en simpele High Coffee met Kerst

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tip: Zo organiseer je een lekkere en simpele High Coffee met Kerst

Het is bijna Kerst! Ik heb er nooit de meerwaarde ervan ingezien om mij heel druk te gaan maken om een kerstdiner. Onze dochter is nog tussen Kerst en Oud & Nieuw jarig en mijn man moet regelmatig met Kerst werken dus vinden wij het heerlijk om ‘rustig’ aan te doen. Natuurlijk pak ik graag uit met Kerst, maar ik ga niet uren in de keuken staan. Dit jaar organiseer ik een High Coffee. In deze blog deel ik mijn tips met jullie. Je bent maximaal een uurtje bezig met de voorbereiding.

Deze Kerst is mijn man gelukkig vrij. Hij werkt met Oud en Nieuw. Het hoort erbij maar leuk is anders. Maar als ik mag kiezen dan vind ik het gezelliger als hij met Kerst thuis is. Kerstavond brengen we met ons gezin door: lekker gourmetten en als de kids op bed liggen All You Need Is Love kijken. Ik verheug mij stiekem al op Kerst volgend jaar: dan zijn we verhuisd en hebben we een open haard. Dat hoort voor mij bij het ultieme kerstgevoel.  Dit jaar brengen we 1e Kerstdag met mijn schoonfamilie door en 2e Kerstdag verzorg ik voor mijn familie een High Coffee.

High Coffee

Extra verwennerij: koffie met een heerlijke schuimkraag

Dit keer dus geen High Tea (natuurlijk thee voor diegene die niet van koffie houden) maar de koffie staat centraal. En niet zomaar een koffie maar drie heerlijke verwenkoffie’s van Douwe Egberts. Want het is Kerst en we pakken uit met een koffie verwenmomentje. Deze verwenkoffie zit in zakjes dus iedereen kan zijn favoriete smaak kiezen.

Goede tip: Deze oploskoffie is heel makkelijk te bereiden in een paar seconden en wat belangrijk is als je goed roert tijdens het gieten van water krijg je het meeste schuim. Genieten maar!

Verwennerij van Douwe Egberts
Bij de Cappuccino links heb ik lekkere cacaopoeder toegevoegd

Verwenkoffie van Douwe Egberts

Houd jij ook van koffie?

Ik ben echt een koffie liefhebber en kan ontzettend genieten van een lekkere bak. En op speciale momenten geniet ik ook heel graag van een heerlijke latte of cappuccino. Daarom organiseer ik een keer geen High Tea maar een High Coffee. Met heerlijke en makkelijk te bereiden hapjes. Want ik geniet graag samen met mijn familie in plaats van uren doorbrengen in de keuken. Iedereen kan pakken wat hij lekker vindt en zo heb je optimaal tijd met elkaar.

Ik heb gekozen voor koffie die makkelijk te bereiden is zodat je in korte tijd een lekkere koffie kan bereiden. Met Kerst verwen ik mijn familie graag…

High Coffee Kerst

Hoe bereid je nou een simpele maar lekkere High Coffee?

Wat heb je nodig voor de aankleding:

 • Gezellige bordjes, servetjes, rietjes, prikkers en bekers
 • Een tafelkleed van papier
 • Kerstversiering voor op de tafel
 • Grote bekers voor de koffie
 • Heet water (kan prima vanuit een thermosfles geschonken worden)
 • Lepels
 • Kaarsen
 • Kerstmuziek
 • Waterkaraffen
 • Glazen voor het water
 • Standaard om hapjes op te leggen of mooie borden

Douwe Egberts High Coffee

Wat voor hapjes en drankjes serveer je?

Ik heb gekozen voor oploskoffie in heerlijke smaken: Latte Caramel, Cappuccino en Latte Macchiato Ook heb ik ervoor gekozen om twee karaffen met water erbij te zetten. Het is heerlijk om hier een smaakje aan toe te voegen. Ik heb gekozen voor de verrassende smaak: kaneel en sinaasappel. Dit is echt heel erg lekker!

Voor de hapjes heb ik het mijzelf niet te moeilijk gemaakt. Omdat de koffie een zoete smaak heeft heb ik voornamelijk ook gekozen voor wat zoete hapjes.

 • Een schaaltje chocolade
 • Soesjes
 • Kerstkoekjes of Kerstkransjes
 • Chips driehoekjes die je kunt vullen: de vulling bestaat uit pindakaas met disco/Kerst dip. Om je vingers bij af te likken!
 • Wraps met kruidenkaas en kip en zalm

hapjes-high-coffee

Je kunt bovenstaande ideeën zelf nog aanvullen met andere lekkere hapjes. Dit is vrij in te vullen en je kunt het zo uitgebreid maken als je zou willen. Je kunt bijvoorbeeld nog scones, suikerbrood of krentenbrood toevoegen.

Met Douwe Egberts oploskoffie creëer je een verwenmoment voor je dierbaren kom je nader tot elkaar deze Kerst!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 2 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 2 maanden geleden
 • 12 minuten lezen