Waar ben je naar opzoek?

Speelnatuur Tiengemeten Zuid-Bijerland

Ruig dagje uit tussen de bloemen en in de blubber Speelnatuur Tiengemeten is een ruig en ‘vies’ dagje uit. Meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beestjes om in en mee te spelen. Een modderig dagje uit voor jong en oud. Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland. Ouders houden makkelijk toezicht, […]
Speelnatuur Tiengemeten Zuid-Bijerland

Ruig dagje uit tussen de bloemen en in de blubber

Speelnatuur Tiengemeten is een ruig en ‘vies’ dagje uit. Meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beestjes om in en mee te spelen. Een modderig dagje uit voor jong en oud.

Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland. Ouders houden makkelijk toezicht, terwijl de peuters en kleuters spetteren op de schildpadfontein of waden door het ploeterbeekje. Is het weer wat minder? Dan kun je lekker schuilen onder het houten paviljoen.

Vies worden moet!

Vergeet niet je schone kleren mee te nemen want vies worden moet! Er zijn genoeg voorzieningen zoals een toilet, douches en kleedhokjes. Wel zo fijn om fris weer naar huis te gaan.

Spelen voor elk kind

Het terrein is toegankelijk voor elk kind. Ook kinderen met een beperking of in een rolstoel. Ook zij kunnen hier samen met vriendjes en vriendinnetjes spelen en lekker vies worden. Er zijn halfverharde paden en alle zintuigen worden aangesproken, met geuren, voelen en geluiden. Een speciale rolstoel voor dit terrein is eventueel beschikbaar. En er staat een picknicktafel waar je ook met een rolstoel aan kunt zitten. De Speeltuinbende heeft deze Speelnatuur getest en goed bevonden!

Hapje en drankje

In Speelnatuur kun je terecht voor koffie of thee. Tegenover Speelnatuur ligt Gasterij De Gezusters. Daar kun je terecht voor een lekkere taartje bij de koffie of thee, een lunch met verse streekproducten of natuurlijk voor een ijsje. In het bezoekerscentrum, ongeveer 400 meter van de ingang van Speelnatuur, haal je ijsjes, sapjes en kleine versnaperingen (zoals muffins, beverkoeken of een zakje chips). Deze lekkernijen mag je op het terras van Speelnatuur nuttigen.

Vies worden is verplicht!

Wij pinnen ons helemaal suf

Oh dat is leuk en dat is óók leuk! Wij gaan helemaal los op Pinterest en jij kan ons volgen!