Waar ben je naar opzoek?

Theorie leren was nog nooit zo makkelijk (en goedkoop)

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Theorie leren was nog nooit zo makkelijk (en goedkoop)

Ik ben opgegroeid als dochter van een rijinstructeur. Mijn ouders hebben jarenlang hun eigen auto- en motorrijsschool gehad. Toen ik 18 jaar werd kon ik meteen aan de slag met rijlessen en koste mij dat geen geld. Ik heb rijles gekregen van mijn vader en moeder en heb in drie maanden mijn rijbewijs gehaald. Natuurlijk zijn daar heel wat lessen, bloed, zweet, tranen en ruzies aan vooraf gegaan (want rijles krijgen van je ouders is niet altijd makkelijk) maar ik heb het in één keer gehaald! Daar was ik natuurlijk wel trots en ik heb het helemaal zelf gedaan, na uren lessen.

De lat lag hoog…

Het autorijden vond ik ontzettend leuk en het gaf mij ook vrijheid wanneer ik eenmaal het roze papiertje in handen zou hebben. Vanaf mijn 16e reed ik al op een scooter en dat was al zo makkelijk, wanneer ik mijn autorijbewijs zou hebben lag de wereld aan mijn voeten.

Het enige wat ik lastig vond was het theorie-examen. Dat gedeelte vond ik ontzettend saai maar het is wel noodzakelijk om je rijbewijs te kunnen halen. In ‘mijn tijd’ moest ik ook braaf elke week met mijn vader mee naar theorieles, wat gegeven werd in de kelder van een bruin cafe. Via dia’s, met een dik theorieboek wat je door moest nemen en met potlood en papier. Het was altijd wel gezellig want ik kwam er veel bekenden tegen. Ik moest ervoor ploeteren maar ook mijn theorie-examen heb ik in één keer gehaald. Je snapt, de lat lag hoog! 😅 

Lees ook: Een autovakantie met kinderen is helemaal niet vreselijk

Gelukkig heb ik alles kunnen halen en nog steeds ben ik elke dag blij met mijn roze papiertje. Ik zou niet zonder rijbewijs kunnen! Helaas hebben mijn ouders geen autorijschool meer dus mijn kinderen krijgen geen rijles van opa en oma. Dat zou leuk geweest zijn… Ik ben benieuwd hoe het zal zijn tegen die tijd dat ze mogen autorijden. Op dit moment kun je op je 17e al beginnen met je rijbewijs. Maar dan moeten ze natuurlijk eerst wel de auto theorie leren voor het examen.

Ohjee, mijn kind mag ook al!

Heb jij al kinderen die zover zijn? Of misschien twijfel je zelf al heel lang of om je rijbewijs te gaan halen maar heb je nog een drempel. Misschien kan ik je met onderstaande tip en info die drempel over helpen zodat jij nu ook (eindelijk) je rijbewijs kan gaan halen. Ik kwam er namelijk achter dat het oefenen van een theorie-examen al heel makkelijk kan. Je kan namelijk online de theorie leren.

Voor de jeugd van tegenwoordig is het theorie volgen al veel makkelijker (en leuker als je het mij vraagt). Je kan dit namelijk via internet oefenen. Via een online theorieboek leer je de kennis en je brengt het in de praktijk door daarna de oefen theorie-examens te doen. Je hebt zo geen papier meer waar je je over moet buigen maar alles kan online en het leren via een online theorieboek gaat alles gemiddeld drie keer sneller. Nog een voordeel: daarnaast slaag je vaak in één keer. 

Het online theorieboek staat vol 3D-animaties, video’s en afbeeldingen die de theorie op een duidelijke en leuke manier uitleggen. Met 3D-animaties worden lastige verkeersregels en verkeerssituaties op een eenvoudige manier uitgelegd. Wel zo fijn! Vooral die verkeerssituaties vond ik vaak lastig want wat zijn nu precies de regels?

Lees ook: De oudste kinderen zijn de slechtste autorijders

Waarom online oefenen?

Door dit alles goed door te nemen, te kijken en te oefenen kun je je beter voorbereiden op het CBR theorie-examen. Dus weg met die saaie theorieboeken en lekker snel en makkelijk online leren. 

Nog een paar voordelen:

 • Het online theorieboek bevat de laatste verkeersregels en andere belangrijke theorie vraagstukken.
 • Je hebt 3 maanden toegang tot het online auto theorieboek. 
 • De oefen theorie-examens zijn vergelijkbaar met het echte examen.
 • Elk oefen examen bevat 65 vragen (inclusief gevaarherkenning).
 • Je bent altijd up-to-date volgens de laatste CBR methode.
 • Je krijgt een uitgebreide en persoonlijke foutanalyse.
 • Je krijgt automatisch toegang tot de online examen training. 

Het grootste gedeelte van de kandidaten zakt voor het auto theorie-examen maar jij of jouw kind gaat wel slagen. Je gaat je namelijk heel goed voorbereiden door veel te leren en te en oefenen door het online theorie examen te oefenen en onder de knie te krijgen. Ik weet zeker: het gaat lukken! 

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Natalie zei

  Mijn praktijkexamen was een eitje. Ik had geoefend met mijn vader en ging zelfverzekerd afrijden. Het theorie-examen had ik echter veel te makkelijk over gedacht. Dat is echt blokken, blokken en nog eens blokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen