Waar ben je naar opzoek?

Terugroepactie speelgoedslijm zeeman

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Terugroepactie speelgoedslijm zeeman

De winkelketen Zeeman roept klanten in heel Europa op om het speelgoedslijm van het merk Slime Dinosaur Bouncing Putty terug te brengen. Heb jij tussen juli en december 2019 dit artikel gekocht? Breng het dan terug! Het product is getest en daaruit is gebleken dat het product, met artikelnummer 640657, te veel chemicaliën bevat en wat een gevaar kan zijn voor vruchtbaarheid.

Te hoge concentratie boor

De Consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan. Uit dit onderzoek blijkt dat in veel slijmproducten een te hoge concentratie van de stof boor (borium) aanwezig is. Op lange termijn kan dit schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid van kinderen, als ze in contact komen met deze stof. Op korte termijn kunnen ze last krijgen van misselijkheid, diarree, huidirritatie en krampen.

Zeeman meldt aan NU.nl dat ze zich baseren op het onderzoek van de Consumentenbond. Consumenten krijgen bij inlevering hun geld terug. Zeeman biedt hun excuses aan voor het ongemak.

speelgoedSlijm is niet altijd veilig

Slijm is uitermate populair onder kinderen. Ook het zelf maken van slijm. De Consumentenbond heeft op een rijtje gezet welke 10 slijm-producten je beter niet kan kopen omdat ze niet veilig zijn en 3 producten die een te hoog gehalte boor (borium) in bevat.

Heb jij speelgoedslijm van Zeeman in huis? Breng het dan zo snel mogelijk terug!

Bron: NU.nl, Consumentenbond

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Drielingmoeder

Drieling zwangerschap: van 1 naar 4 kinderen!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Dit worden de babynamen van 2022!

  • 3 dagen geleden
  • 1 minuut lezen
Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen