Waar ben je naar opzoek?

Stylingtips voor het inrichten van de kinderkamer

2 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Stylingtips voor het inrichten van de kinderkamer

Tijdens het inrichten van de kinderkamer kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Met het inrichten van de kinderkamer kun je zelf ook weer even helemaal kind zijn. Er komt wel heel wat bij kijken! Naast de looks van de kinderkamer zijn er ook een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel krijg 4 stylingtips voor het inrichten van de kinderkamer.

Tip 1: Ga voor een neutrale basis

Voor kinderen is het belangrijk dat ze hun energie kwijt kunnen en lekker kunnen spelen. De kinderkamer is dan ook een ruimte waar veel gespeeld wordt en veel speelelementen terugkomen. Let er wel op dat het niet too much wordt! Een te drukke kamer zorgt er namelijk voor dat je kind niet lekker kan slapen. Begin dus met een neutrale basis van de kinderkamer. 

We weten allemaal hoe snel kinderen van gedachten veranderen. Het ene moment zijn ze ervan overtuigd dat ze later brandweerman worden en het volgende moment moet alles ineens in dierentuinstijl. Zorg er daarom voor dat er een neutrale basis is, zodat je makkelijker verandering aanbrengt. Zo hoef je niet al het behang telkens van de muur te trekken, maar doe je kleine aanpassingen!

Tip 2: Kies een thema 

Er zijn momenteel superveel leuke trends op het gebied van kinderkamers, van ware jungle kamers tot aan een prinsessen paradijs. De meest geliefde thema’s voor de kinderkamer zijn: 

 • Safari thema
 • Marisch thema
 • Sportief thema
 • Boomhut thema
 • Voetbal thema
 • Prinsessen thema
 • Jungle thema

Mocht je niet zo’n fan zijn van de thema’s voor kinderkamers, dan kun je natuurlijk ook een interieurstijl kiezen die je heel erg leuk vindt! Bijvoorbeeld Scandinavische of vintage inrichting. Om het jezelf wat gemakkelijker te maken is het een goed idee om vooraf een moodboard te maken. Scrol door Pinterest en selecteer je favoriete afbeeldingen. Uiteindelijk vormt dit samen je moodboard en kun je veel gerichter shoppen voor de kinderkamer.

Tip 3: Zorg voor voldoende opbergruimte

Zorg in de kinderkamer voor voldoende opbergruimte. Niks is zo fijn als een netjes opgeruimde kamer. In een onrustige, rommelige kamer kan je kind ook lang niet zo lekker slapen. Schaf bijvoorbeeld een bed aan met lades eronder waar je speelgoed kunt opbergen of maak zelf een stoere houten kist voor op de kamer. 

Tip 4: Verduister de slaapkamer

Zorg er als laatste voor dat de slaapkamer goed verduisterd is. Uit onderzoeken is gebleken dat je lekkerder slaapt in een pikdonkere kamer. Kies dus de beste raamdecoratie uit die past bij jouw type raam. Heb je een dakraam in de kinderkamer? Dan is een rolgordijn dakraam super geschikt. Let er bij het aanschaffen op dat de stof verduisterend is! Heb je gewone  gordijnen babykamer? Zorg er dan hier ook altijd voor dat ze een verduisterende voering hebben. Het voordeel is dat je jouw gordijnen op maat kunt bestellen, zo passen ze altijd perfect en schijnt er zo min mogelijk licht langs de kiertjes naar binnen.

Dit is een gesponsorde blogpost.
Meer informatie over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Tip: Gratis bellen met Sinterklaas

 • 1 week geleden
 • 2 minuten lezen
Relatie & Seks

Een vibrator gebruiken samen met mijn man!

 • 1 week geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Herbruikbare waterfles: Sigg Hot & Cold Glass

 • 2 weken geleden
 • 2 minuten lezen