Waar ben je naar opzoek?

Spelenderwijs familie leren kennen met Who is Who

2 minuten lezen Rosan Sierhuis

l2bm app who is who

Toen ik voor het eerst van deze app hoorde was ik direct enthousiast. Wij hebben namelijk behoorlijk wat familieleden die niet heel dichtbij wonen. Hoe leuk is het dan dat je op een simpele manier je kind toch gewend kan laten raken aan de gezichten van de familie. Vooral voor opa en oma vind ik dit belangrijk, zij wonen namelijk in Suriname, dus als mijn dochter ze een keer in het jaar te zien krijgt dan is dat al veel. 

Baby Who is Who

Deze app is gemaakt om ervoor te zorgen dat kleine kinderen de namen, gezichten en stemmen leren kennen van de mensen die dichtbij hen staan. De app is ontstaan uit persoonlijke frustratie. Met familieleden en vrienden die ver weg wonen – en dus niet in de gelegenheid zijn elke week op bezoek te komen – zag bedenker Joris dat zijn dochter elke keer dat zijn hen wel zag, moest wennen aan hun gezichten en stemmen. Dat moest anders kunnen, het idee voor de app Baby Who is Who was geboren.

Hoe werkt het?

Je kunt in de app verschillende albums aanmaken, zo heb ik bijvoorbeeld een categorie opa & oma en ooms & tantes aangemaakt. Vervolgens kun je hier dan allerlei foto’s aan toevoegen. Dit was in eerste instantie nog een klusje, want ik had niet alle foto’s standaard in mijn telefoon staan. Maar gelukkig kon ik snel het een en ander van facebook plukken. Je kunt ook stemmen toevoegen in de app, maar dat vond ik iets teveel gedoe, dus dat heb ik achterwege gelaten.

Vervolgens kun je gaan oefenen. Dat was best grappig om te zien hoe ze daar op reageerde. In eerste instantie keek ze alleen maar, daarna ging ze namen herhalen en uiteindelijk wilde ze mijn telefoon kusjes geven. Er zit een soort beveiliging ingebouwd dat je kind gewoon door de foto’s kan scrollen zonder dat ze foto’s kunnen deleten of dingen kunnen wijzigen. Dus dat is heel handig.

Succes?

Mijn dochter is nu ruim 1,5 jaar en net iets te jong om zelf met de app te spelen. Ze tikt wel met haar vinger op het scherm, maar daardoor scroll je niet door de reeks van foto’s heen. Plus dat de startknop eigenlijk haar favoriet is dus binnen no time waren we weg uit de app en zat ze heel ergens anders in mijn telefoonmenu.

Ze weet inmiddels beter de namen van ooms en tantes een beetje uit te spreken, maar de real life herkenning valt nog wel mee. Dus misschien moeten we toch nog langer oefenen?

Ik vind het een heel leuk idee, maar wij zijn frequent gebruikers van Facetime met opa en oma in Suriname en ‘echt’ contact werkt toch altijd een stukje beter dan foto’s. Maar als je geen gebruik maakt van Facetime of bijvoorbeeld Skype dan is deze app toch een leuk hulpmiddel om namen en gezichten aan je kleintje bij te brengen.

Meer informatie inclusief instructie video vind je hier: app-babywhoiswho.com

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

7 tips om je kind te helpen ontspannen

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Tieners & Pubers

Is jouw kind klaar voor de brugklas?

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Hoe rondkomen als alleenstaande moeder? Tips!

  • 4 dagen geleden
  • 4 minuten lezen