Waar ben je naar opzoek?

Sparen voor je kind

1 minuut lezen admin Love2BeMama
Sparen voor je kind

Het was onlangs in het nieuws: meer ouders sparen tegenwoordig voor hun kinderen. Wat mij betreft is dat heel goed nieuws. En nodig ook. Kinderen van nu komen straks voor hele hoge kosten te staan. Denk alleen al aan uitgaven voor studie, het kopen van een huis of het starten van een gezin. Alles kost zoveel geld! Het is fijn als je als ouder daar een handje bij helpt.

Wat wel leuk is om te weten, is dat ruim de helft van de huidige ouders vroeger als kind ook zelf spaarde. Ook het overgrote deel van de huidige kinderen in groep 6, 7 en 8 spaart. Een kwart van deze kinderen spaart nog in de traditionele spaarpot, net als hun ouders dat vroeger deden. Vooral geld voor rapporten en verjaardagen en dergelijke wordt door kinderen gespaard. Maar uit onderzoek blijkt ook dat steeds meer kinderen het geld op een bankrekening gestort krijgen.

Sparen en verwennen

Sparen is dus goed. Maar natuurlijk is het ook fijn om af en toe je kinderen te verwennen. Met een dagje naar een pretpark, die hippe (dure!) schoenen die ze willen hebben of natuurlijk met speelgoed. En dat hoeft echt niet altijd direct een iPad of een spelcomputer te zijn, veel kinderen zijn juist blij met het meer eenvoudige speelgoed. Denk bijvoorbeeld eens aan Ministeck. Dit speelgoed stimuleert de ontwikkeling van de fijne motoriek van kinderen. Om de puzzelpinnetjes in de bestemde gaatjes in het puzzelbord te plaatsen is er veel concentratie nodig. Daarnaast zorgt Ministeck voor het stimuleren van de creativiteit, want een kind hoeft natuurlijk niet perse de afbeelding te volgen die op de Ministeckdoos staat. Voor 7,99 heb je al een super leuke set die zorgt voor uren speelplezier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Drielingmoeder

Drieling zwangerschap: van 1 naar 4 kinderen!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Dit worden de babynamen van 2022!

  • 3 dagen geleden
  • 1 minuut lezen
Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen