Waar ben je naar opzoek?

Shoppen: No kids allowed

2 minuten lezen Shirley
Shoppen: No kids allowed

Shoppen zonder kinderen

Een paar keer per jaar nemen man en ik een dag vrij. Niet om wat met de kinderen te doen, nee juist niet. We nemen vrij omdat ook wij soms ongestoord willen winkelen. Ook bij ons vallen op een bepaald moment gaten in de schoenzool, wisselt het seizoen en vinden we het soms fijn om ook eens iets nieuws aan te schaffen.

Shoppen zonder kinderen

Gisteren was het zover. Onze Diva was ’s ochtends vroeg heel verbaasd dat ik vertelde dat papa nog op bed lag. De logische volgende vraag was wat wij dan gingen doen. Ondanks dat we het niet aan de grote klok hebben gehangen voor de kinderen zijn we dan wel heel open. Shoppen!

Gelijk geef ik aan dat zij en haar broer toch echt na school naar de buitenschoolse opvang gaan. En dat Aapje vandaag ook gewoon een dagje op het kinderdagverblijf vertoeft. Haar gezicht betrekt. Dit vindt ze niet leuk. En terecht eigenlijk. Want natuurlijk is het fijn als je in de middag gewoon eens fijn opgehaald wordt waar je anders door moet naar de opvang.

Schuldgevoel? Echt niet!

Toch laat ik me niet vermurwen. Ik geef uitleg op een manier die ze begrijpt. Als we voor haar kleding kopen dan vindt ze het leuk. Als mama dan heel even voor zichzelf kijkt wordt het al wat minder leuk. Laat staan als papa en mama beiden voor zichzelf kijken en kopen en zij er als entourage bij loopt. Het muntstuk valt en Diva kiest eieren voor haar geld. Op de opvang is veel meer te doen voor haar. Maar of we haar dan wel ‘vroeg’ willen halen. Hier doet deze mama wijselijk geen belofte over.

Boef en Aapje lijken het wel redelijk normaal te vinden dat papa rondloopt en stellen geen vragen. Dat scheelt waarschijnlijk een zwaar onredelijke driftbui over de ‘Oneerlijkheid des Levens’ van onze Boef. Aapje laat zich vrolijk en vol zin afzetten op het kinderdagverblijf. En voor we het weten beginnen we de dag eens echt rustig met een kop koffie en een vers koffiebroodje. Genieten!

We-time

We stappen in de auto en rond kwart over tien uur zijn we op de plek van bestemming. Hoe gek het ook klinkt, een andere plaats om te winkelen is altijd leuker. Ondanks dat je vaak toch in dezelfde winkels uitkomt. Even zijn we weer man en vrouw in plaats van papa en mama. Rustig wandelen, kletsen en winkelen. Tijd voor elkaar en voor onszelf.

We slagen allebei voor het noodzakelijke en, vrouweigen, ik ook voor het minder noodzakelijke. Tevreden rijden we rond een uur of half vier weer naar huis. We doen de laatste shopactie in ons eigen winkelcentrum en halen zo de kinderen vroeg op. Hoewel vroeg… Vroeger dan normaal in ieder geval.

Relaxstand

Het mooist is nog dat het dan standaard moeite kost om ze mee te krijgen. Voordat ze zover zijn om afscheid te nemen van vriendjes en vriendinnetje zijn we een kwartier verder. We behouden onze relaxstand en beginnen thuis rustig aan het eten. Eenmaal op bed zijn de kinderen zo vertrokken. Ze hebben dan ook niets gemist door niet met ons mee te gaan.

Als ik onze nieuwe spullen opruim geniet ik na van onze vrije dag. Wat fijn dat dit gewoon kan.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 1 week geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 1 week geleden
  • 4 minuten lezen