Waar ben je naar opzoek?

Schooltv komt met educatieve programma’s

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Schooltv komt met educatieve programma’s

Vanaf maandag komt Schooltv (NTR) met educatieve programma’s op de tv-zender NPO Zappelin extra. Dit programma is bedoeld voor basisschoolkinderen die geen laptop, tablet of internetaansluiting hebben om lessen van school te kunnen volgen. Schooltv komt met educatieve programma’s om in te spelen op de behoeften van de ouders en de kinderen.

Inspringen op niveauverschillen

De scholen blijven vanwege de coronacrisis nog tot 28 april gesloten. Hierdoor groeit de zorg over de niveauverschillen die kunnen ontstaan tussen scholieren. Niet alle ouders kunnen actief betrokken zijn bij het schoolwerk van hun kinderen. Ouders kunnen, doordat ze bijvoorbeeld ook thuis moeten werken, niet altijd helpen bij thuisonderwijs. Ook beschikt niet elk gezin over de juiste materialen om thuisonderwijs te volgen. Daarnaast is het volgens NPO Zapp een aantal scholen niet gelukt om passend onderwijs op afstand aan te bieden.

Programma

De filmpjes worden in tijdvakken getoond. Voor groep 1 en 2 begint het programma om 09:00 uur – 09:30 uur, daarna volgt groep 3 en 4 van 09:30 – 10:00 uur, van 10:00 – 11:00 uur voor groep 5 en 6 en van 11:00 – 12:00 uur voor groep 7 en 8.

Wil je meer tips voor thuisisolatie met kinderen? Lees deze blog!

12x dit is nu (tijdelijk) gratis toegankelijk voor je kids

De kinderen zijn thuis en we zitten veel binnen. Ik ga er maar vanuit dat dit nog even kan duren. Het mooie van deze situatie vind ik dat er zoveel (online) initiatieven ontstaan en dat bedrijven producten tijdelijk gratis weggeven…

  • Linda Bosscher

Foto door Harrison Haines via Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen