Waar ben je naar opzoek?

School begint met een uur sporten voordat de les begint

1 minuut lezen athena Athena Hordijk
School begint met een uur sporten voordat de les begint

Het Amsterdamse Kiem Montessori laat de leerlingen een uur sporten voordat de lessen beginnen, om zo beter in te spelen op de behoeften en prestaties van de leerlingen. Mijn eerste reactie toen ik dat las was: zo dan, dat is pittig. Maar na de rest van het artikel gelezen te hebben kan ik alleen maar positief zijn. Wat een pro-actief beleid! Een school die outside the box denkt, die op een iets andere manier zijn leerlingen aan betere resultaten wil helpen. 

Geen huiswerk

En dan het stukje over dat de leerlingen alleen thuis opdrachten maken die ze op school niet af krijgen maar buiten dat geen huiswerk opgeven. Kan ik alleen maar toejuichen. Waarom? Omdat het hier nog steeds over kinderen/jong volwassenen gaat, die na schooltijd ook zichzelf op andere manieren moeten kunnen ontwikkelen. 

Ik vind een school, die zo naar de behoeftes van zijn leerlingen kijkt, een voorbeeld voor andere scholen. Een beetje druk van de ketel afhalen lijkt mij effectiever dan de leerlingen bedelven onder nog meer werk om zo tot betere prestaties te komen. 

Lees ook: Het leed ‘wat de parkeerplaats bij een basisschool’ heet…

Scholen anders inrichten

Ook voor het slotwoord van het artikel een groot applaus. Blije leerlingen zijn inderdaad belangrijk, want hoeveel effect heeft je gemoedstoestand op je vermogen om te leren en informatie te verwerken.

Naar mijn mening pakken ze het slim aan. Wie weet zet dit andere scholen aan om ook te kijken naar toetsuitslagen en slagingspercentages en hoe ze dat op een leerlingvriendelijke manier omhoog kunnen krikken, en leidt dit tot minder gestresste en meer succesvollere leerlingen.

Wat is jullie mening hierover mama’s?

Bron: Het Parool

Athena Hordijk

Ik ben Athena, getrouwd en thuisblijfmama van een jongeman.

Reacties
  • Ax zei

    Mogen ze eerst beginnen met brood vooraf want zoveel kids gaan naar school zonder eerst iets te eten.sporten altijd goed.mijn jongste ook geen huiswerk ze is 11 en komt moe uit school.te moe om nog te sporten of veel huiswerk te maken.en ze geeft aan dat er weinig tijd is om te eten…..maar is 1e jaar voortgezet onderwijs wennen hoe alles gaat….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen