Waar ben je naar opzoek?

Review: fietshelm The Little Nutty van Nutcase

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Review: fietshelm The Little Nutty van Nutcase

Sommigen van jullie zullen nu wel denken, een helm?! Ja jullie lezen het goed. Mijn kinderen dragen tijdens het fietsen een helm.
In Nederland is dit nog geen verplichting, maar ik vind de veiligheid van mijn kinderen toch wel erg belangrijk. Ik zie tijdens mijn werkzaamheden binnen de zorg zoveel kinderen met hersenschade voorbijkomen, die misschien door het dragen van een fietshelm voorkomen of in ieder geval verminderd, hadden kunnen worden.
Belangrijk is hierbij wel: de helm moet goed passen, anders beschermd hij juist niet, en kan het letsel zelfs erger zijn dan wanneer je geen helm zou dragen.

Review fietshelm The Little Nutty van Nutcase: de veiligheid

Laat dat nou juist het eerste sterke punt zijn van de helm die wij mochten testen:
The Little Nutty van Nutcase.
In de doos zitten verschillende diktes schuim, die je in de schaal van de helm kunt plakken aan de klitterband. Zo past de helm dus nu goed op het kleine koppie van mijn vierjarige dochter met de dikste schuimlaag, maar zou mijn zoon van 7 hem ook nog passen met de dunnen schuimlaag, of zelfs zonder extra schuimlaag. Echt, deze helm is zo compleet. Zelfs oorkleppen voor de winter zitten erbij. De helm is makkelijk verstelbaar met de draaiknop aan de achterkant en ook de bandjes voor onder de kin zijn makkelijk te verstellen.

Lees ook: Review: je ramen schoon met de Dry & Clean van Leifheit

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de helm lekker zit. Ook hier zorgt de schuimlaag weer voor extra comfort. De helm is licht en aldus de kinderen voelen ze bijna niet dat ze iets op hun hoofd hebben. Dit maakt dat ze de helm zonder mopperen opzetten en soms zelfs vergeten hem weer af te zetten.

Het uiterlijk van de helm

Voor de kinderen is het allerbelangrijkste punt natuurlijk het uiterlijk van de helm. Flitsender dan deze helm kan bijna niet. Werkelijk een prachtig, stoer, kleurrijk exemplaar.
Mijn dochter vond hem echt geweldig. Met veel plezier zet ze de helm op als ze gaat fietsen en showt hem vol trots als ze hem ophangt aan de kapstok op school.
De hoop dat ze misschien door de helm wel snel zonder zijwieltjes zou gaan fietsen was helaas wat te hoog gegrepen, maar eerlijk gezegd vind ik het belangrijker dat ze uit zichzelf de helm opzet als ze gaat fietsen en dat is wel degelijk het geval.

Lees ook: Aanrader voor ouders en kids: Kidsproof tablet Kurio Tab Advance

Kortom, deze supergave fietshelm is wat ons betreft een absolute aanrader. En zeg nou zelf, welk kind wil nou niet met zo’n coole helm op zijn fiets gezien worden?

Review fietshelm

De producten hebben wij opgestuurd gekregen en daar een review over geschreven.
We hebben hier niet voor betaald gekregen!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Een realistische dagplanning voor thuisonderwijs en thuiswerken

  • 2 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Mama

Lieve moeders. Hou nog even vol!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Door de lockdown kan mijn kind weer even kind zijn

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen