Waar ben je naar opzoek?

Rennen en vliegen

3 minuten lezen Shirley
Rennen en vliegen

Een nieuw schooljaar levert ook een nieuw sportseizoen op. Deze week merken we dat alles weer opstart. Dit houdt nogal een planning in komen we achter. Zeker met drie kinderen en een beperkt aantal dagen in de week. We rennen en vliegen wat af om het allemaal in goede banen te leiden. Het lijkt wel topsport!

Extra uren

Onze oudste is eind vorig jaar gekozen om in een demogroep mee te mogen dansen. Dit levert twee extra dansuren op bovenop haar reguliere les. Nu is die laatste niet verplicht, maar ze vindt het leuk en danst graag. Om zes uur is de les, dus bijtijds eten is een must.

Op maandag stapt ze, samen met een vriendin, op de fiets om twee uur te gaan trainen voor het demo-dansen. Gelukkig is ze met haar negen jaar nu zover dat ze inderdaad zelf er naar toe kan fietsen. Alleen voordat het zover is, is er de nodige aanmoediging van mijn kant nodig om ervoor te zorgen dat ze zich omkleed en haar spullen bij elkaar heeft gepakt. Met het zweet op het voorhoofd zwaai ik haar uit.

Lees ook: Laat jij je kind sporten?

Dubbel sport-avondje

Die aanmoediging voer ik door op de dinsdag. Als een soort cheerleader annex drilsergeant commandeer ik twee kinderen in het verzamelen van hun spullen.

Dochter heeft dan namelijk haar reguliere dansuurtje. Op hetzelfde moment is zoonlief ook aan een nieuwe sport begonnen, namelijk kickboksen. Nu is zoon nogal een apart gevalletje qua sporten hier heb ik al menig blog aan versleten. Maar na een proefles was hij enthousiast en gisteren was de aftrap van zijn kickbokscarrière. Logistiek is het wel een dingetje aangezien zoon op een totaal andere plek moet zijn.

Als alles en iedereen compleet is vertrekt onze oudste weer op de fiets en zoon stapt bij papa in de auto.

Jong geleerd…

De week is nog niet op de helft. Woensdag is er weer een sportieve date. Onze jongste gaat voor het eerst een proefles dansen doen. Ze zit al de hele middag met haar schoentjes aan op de bank, kan haast niet wachten om weg te gaan. Dit keer moeten we er om vier uur zijn. Het eten is voorbereid zodat het koken na de les een stuk sneller gaat.

En passant bedenk ik me dat we niet moeten vergeten is om de kleine dame ook nog even op te geven voor de zwemles. Nu nog niet aan de orde, maar een en ander zal in de loop van het jaar van start moeten gaan. Zij heeft er in ieder geval nu al zin in. Maar eens kijken wat onze voorkeursdag zal zijn tegen die tijd. Ongetwijfeld zal ook zij dan weer ergens rond etenstijd in het water moeten liggen.

Even een pauze

Op dit moment staat er dus nog niets gepland voor de donderdag en de vrijdag qua sport wat een kleine sportpauze oplevert. Maar zaterdagmiddag zal zoon ook weer naar kickboksen gaan. Prima, dat betekent dat we ervoor de boodschappen binnen kunnen halen en erna nog ruimte hebben om wat te doen. Tenminste, voor nu. Over een tijdje zal onze oudste dochter vast ook wel eens een demonstratie op zaterdag hebben en dan rennen en vliegen we vrolijk verder. Ik zou er haast zelf nog conditie mee opbouwen. Gelukkig kunnen we de zondagen voorlopig lekker vrij houden!

Ik kan niet anders zeggen dat ik maar een stel sportieve kinderen heb. Hierdoor is er wel een grote behoefte ontstaan aan makkelijke, snelle, lekkere en gezonde recepten voor de dagen dat er op tijd gegeten moet worden… Wie wil mij helpen?

Lees ook: Zwemles horror

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen