Waar ben je naar opzoek?

Poppenluiers

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Poppenluiers

Voor Dreumes enZo speur ik het hele internet af. Op zoek naar hippe nieuwe producten of inspiratie voor het inrichten van de kinderkamer of babykamer die ik met jullie kan delen. Zo verdwaal ik ook wel eens van tijd tot tijd. Meestal gebeurt dit via Pinterest. De leukste blogs kom ik tegen en van het ene blog dwaal ik naar het volgende. Moeders vanuit de hele wereld die via het internet hun handgemaakte producten delen. Handig met kant en klare patronen, duidelijke instructies en fijne foto’s. 

Poppenmoeders
Mijn eigen kleine meid is net 2 geworden en met poppen is ze druk in de weer. Het aan- en uitkleden lukt nog niet zo heel erg goed. Maar troosten, naar bedje brengen en een flesje geven lukt al heel goed. Schattig om te zien hoe ze de juffies van de kinderopvang nadoet. Een luier verschonen  bij haar pop vindt ze heel spannend, ze is al flink bezig met haar eigen poep en plas en roept dan ook vaak heel hard “baaahhhh pop poepie”. De kleine echte zwemluier die de pop aanheeft gaat met grote regelmaat uit en begint nu echt te verslijten. Zo ging ik op zoek naar een leuk alternatief. En tadááá natuurlijk zijn er al moeders die dit haarfijn hebben uitgewerkt.

Zelf aan de slag
Zo vind je een patroon voor een eenvoudige poppenluier op Skip to my Lou. Knip hem eerst even uit en pas hem om de pop, wellicht moet je hem nog een klein beetje vergroten of verkleinen voor de pop van jouw kleine meid. Houd er rekening mee dat er nog ongeveer 1 cm verloren gaat aan naden. Verder verzamel je een aantal leuke stofjes, handig om de restjes op te maken. Heb je niet zoveel restjes stof, denk dan eens aan een oud overhemd van papa of opa. Wit met blauwe streepjes wordt heel leuk als je deze met (fluor) roze garen doorstikt. De buitenkant van de luier maak je in een gezellig stofje, voor de binnenkant gebruik je een dunne badstof of hydrofiele luier. Met klittenband erop, kan de kleine meid de luier wel 1000 keer aan en uittrekken.

Voor de mama’s die niet zo handig zijn. Zijn er gelukkig altijd andere mama’s die via Etsy graag hun handgemaakte producten verkopen. Klik hier voor een heel uitgebreid assortiment aan handgemaakte poppenluiers.

Poppenluiers op ETSY

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen