Waar ben je naar opzoek?

Picture Perfect in coronatijden bestaat niet

3 minuten lezen Athena Hordijk Athena Hordijk
Picture Perfect in coronatijden bestaat niet

Coronatijden. Ik ga nu week zeven #stayathome in, dit omdat mijn zoon vlak voor het sluiten van de scholen al ziek thuis was. En ik moet zeggen, het is heerlijk om elke dag en nacht thuis te zijn met die kleine. Echt, ik zou niet anders meer willen.

Het perfecte plaatje

Het interesseert me ook niet wanneer de scholen weer open gaan, wat mij betreft volgend jaar pas. Ik hou er wel van hoor, de hele dag door met zelfgemaakte klei knutselen en verantwoorde koekjes bakken. Tussendoor draai ik m’n wasjes, met de ene hand geef ik m’n kleine een aai over z’n bol terwijl ik met de andere hand moeiteloos het huis schoon houd. Want zoveel troep maken die kids toch helemaal niet? 

Gelukkig vermaken kinderen zich al snel prima. Zet een doos Duplo neer en je hoort ze uren niet meer. Tussendoor doen we wat huiswerk opdrachtjes en werkt die kleine prima mee. Daarna even parkeren met een kleurboek en stiften voor eindeloos kleurplezier. En dat we nergens naartoe kunnen maakt hem helemaal niet uit. Zelf mis ik dat ook niet. Zoals het klokje thuis tikt hè. 

De werkelijkheid: wat een gelul!

Dit is geen vakantie! Elke dag nieuwe dingen verzinnen omdat die kleine overal zo op uitgekeken is. Honderden euro’s aan speelgoed en ze kunnen zich nog geen tien minuten zelf vermaken zodat ik even m’n was op kan hangen of éven een paar minuutjes voor mezelf heb. Nee hoor. ‘Mamaaaaaaaaaa knuffelen!’ Mamaaaaaaa wicky!!!’ Mamaaaaaa mee zitten!!

Zucht. Tuurlijk knutselen we, maken we ‘huiswerk’ en hou ik m’n huis bij. En nu hij oefent met tussen de lijntjes kleuren kan hij daar echt wel even mee zoet zijn. Maar eerlijk is eerlijk, geen pauzes tussendoor. En ja, zodra hij slaapt is het me-time. Neemt niet weg dat elke dag zowat hetzelfde is. ’s Ochtends even met z’n fietsje op pad want dan is het nog rustig buiten. En verder is het toch thuis hè? En zo Mary Poppins is het allemaal niet hoor. Ook hier wordt bloed onder de nagels vandaan gehaald, heb ik weleens geen zin om een Duplo trein te bouwen waar na twee minuten niet meer mee gespeeld word en wordt ik dat gezeur om ‘lekkerssssss mamaaa’ spuugzat.

Een strenge opvoeding: done or not done?

Herken je dat? Ik kan zelf uren verdwalen in verhitte discussies op Facebook. Vooral van de reacties kan ik smullen en als ik zit te lezen pak ik er nog net geen bak popcorn bij. Afgelopen week las ik een…

  • Sarina Wijkhuizen

Geniet ervan…

…zeggen de mensen, voordat hij echt leerplichtig is. En tuurlijk doe ik dat. Maar dat wil niet zeggen dat het 24/7 thuis zijn helemaal geweldig is en dat alles van een leien dakje gaat hier. Mijn (en zijn) geduld is ook wel eens op, en weten we even niet waar we het moeten zoeken. En of hij school mist waarop hij net aan het wennen was? Nee hoor, sterker nog, hij wil niet eens meer naar school, dus straks krijgen we weer dat gedoe met naar school brengen. 

Ja, we genieten van de tijd met elkaar, en ja we blijven veilig thuis want gezondheid voor alles. Maar zo picture perfect als sommige posts op Facebook die ik voorbij zie komen is het niet hoor! Het is het gewone leven, alleen dan voornamelijk binnen vier muren. 

Dus denk je dat jij iets verkeerd doet omdat de andere moeders het er zo makkelijk vanaf lijken te brengen, 24/7 met de kids, geen vuiltje aan de lucht of op de vloer? Geloof mij, die verliezen ook weleens hun geduld en worden het #stayathome huishouden ook weleens zat, ze zetten het alleen niet op facebook. 

Mama’s, geniet van deze tijd met de kids! En als je dat even niet doet, helemaal prima 😉

Stay home & stay safe!

Foto door Markus Spiske via Pexels

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Athena Hordijk

Ik ben Athena, getrouwd en thuisblijfmama van een jongeman.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Mama’en: zorgen voor jezelf rondom het moederschap

  • 2 dagen geleden
  • 8 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Moeder van gepeste Suze deelt hartverscheurend bericht

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Even weg

10 tips onvergetelijke zomervakantie in de achtertuin

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen