Waar ben je naar opzoek?

Pas op: grote kans op hooikoorts tijdens de Kerstdagen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Pas op: grote kans op hooikoorts tijdens de Kerstdagen

We komen er niet onderuit; de aarde is aan het opwarmen en ons klimaat veranderd. De periode van Kerst wordt steeds warmer. Dat is nadelige voor hooikoorts patiënten omdat de eerste hazelaars en elzen hebben zich alweer gemeld en mensen die gevoelig zijn voor deze pollen en soorten neemt de kans op hooikoorts toe.

Deze melding komt van Nature Today, Wageningen University, LUMC en Weer Online.

De aarde warmt op

De vroege bloei wordt mede veroorzaakt door de opwarming van de aarde. Deze periode wordt steeds warmer. Vijftig jaar geleden was de gemiddelde temperatuur in december 2,9 graden en nu is dat ruim 4 graden. Dit jaar gaat de gemiddelde temperatuur naar de 5,8 graden. Er zijn zelfs decembermaanden geweest dat het warmer was dan ooit. De temperaturen van de afgelopen dagen liggen rond de dertien en zestien graden. Dat is niet koud.

Grote kans op hooikoorts

Het winterweer is zacht. Hierdoor gaan de eerste hazelaars weer in bloei. Natuurkalender.nl meldt dit. Het stuifmeel van de hazelaar en elzenpollen veroorzaakt de hooikoortsklachten. Als je last hebt van hooikoorts is het niet vreemd dat je daar de komende dagen last van kunt krijgen. Houd dus rekening met hooikoorts met Kerst. De piek ligt echter aan het begin van januari. Ook het nieuwe jaar kun je beginnen met hooikoortsklachten.

Elzenpollen

De meeste hooikoortsklachten kunnen we de komende week verwachten van de elzenpollen. Het gaat om de buitenlandse elzen die vaak langs straten en steden zijn aangeplant. Vorig jaar op 1e Kerstdag werd er een piek van bijna 300 elzenpollen geteld.

Wat te doen bij klachten?

Heb jij last van hooikoorts en heb je verkoudheidsklachten? Houd dan rekening met hooikoorts en gebruik bij veel klachten hooikoortsmedicatie.

Bron: LindaNieuws, WeerOnline

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 6 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 7 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen