Waar ben je naar opzoek?

Pak wat vaker de fiets: goed voor jezelf én voor de kids

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Pak wat vaker de fiets: goed voor jezelf én voor de kids

Ik maak mij er schuldig aan dat ik de kinderen te vaak met de auto naar school breng. Dit komt ook doordat mijn man ze vaak brengt en daarna meteen doorgaat naar het werk. Maar nu het voorjaar er weer aankomt heb ik mijzelf toch wel voorgenomen om vaker op de fiets te gaan. De kinderen leren hierdoor de verkeersregels en kunnen straks zelfstandig naar school fietsen en voor mij is het, naast het sporten wat ik doe, weer een extra workout.

Van slagschip naar lichtgewicht fiets

Vorig jaar heb ik een nieuwe fiets gekregen. Ik had eerst nog zo’n loeizware mamafiets (zo’n slagschip waar je niet mee vooruit komt). Nu heb ik een lichtgewicht fiets met nog maar één soort van zitje achterop voor het geval dat. Heerlijk fietst dat! Eigenlijk heb ik dus geen smoesjes meer om niet te gaan fietsen. De ‘gear’ is allemaal in orde. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe fiets? Misschien wil je, na je bakfiets en mamafiets, wel een omafiets kopen. Of juist een lichtgewicht fiets zoals ik heb. Kijk wat voor jezelf het prettigst is!

Waarom is fietsen zo gezond?

Fietsen is gewoon heel erg gezond en alle kleine beetjes helpen. Vijf redenen waarom fietsen erg gezond is:

 1. Fietsen helpt goed tegen stress.
 2. Fietsen helpt ziekten te voorkomen.
 3. Fietsen helpt om op gewicht te blijven.
 4. Fietsen geeft energie.
 5. Fietsen zorgt voor een goed humeur.

Vooral dat laatste; als je met een ochtendhumeur uit bed bent gekomen: stap je op de fiets, breng je de kinderen naar school en als je weer thuis bent is je slechte humeur als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat zou wel makkelijk zijn!

Maar fietsen helpt ook tegen beginnende diabetes, zorgt voor een goede nachtrust en fietsen is goedkoper dan autorijden. Dit zijn allemaal pluspunten die mijzelf helpen te motiveren om vaker de fiets te gaan pakken. Doen jullie met mij mee?

Photo by Lukasz Dziegel from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 34 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 10, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Experts

Lieve moeders: plan tijd voor jezelf in!

 • 1 dag geleden
 • 3 minuten lezen
Experts

Hoeveel zakgeld geef je aan je kind?

 • 1 dag geleden
 • 1 minuut lezen
Mama

Geen passend plekje voor ieder kind op school

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen