Waar ben je naar opzoek?

Opeens slecht ter been: en dan?

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Opeens slecht ter been: en dan?

Slecht ter been? Deze hulpmiddelen kunnen je ondersteunen Ben je opeens slecht ter been geraakt? Dan is dat een erg vervelende situatie. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die je ondersteuning kunnen bieden, zodat je toch mobiel blijft. Wij zochten uit welke hulpmiddelen er geschikt zijn voor mensen die slecht ter been zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie over hulpmiddelen voor als je slecht ter been bent.

Slecht ter been en een Scootmobiel

Wanneer je ineens slecht ter been bent, zou een scootmobiel je zeker kunnen helpen om mobiel te blijven. Zo ben je minder afhankelijk van anderen. Ook kun je eenvoudiger sociale contacten onderhouden en er weer zorgeloos op uit gaan. Je hebt hier geen rijbewijs voor nodig en kunt op een veilige manier op pad.

Rollator en slecht ter been

Ook de rollator is een geschikt en populair hulpmiddel om mobiel te blijven. Dit geldt vooral voor ouderen. Een rollator heeft wieltjes en wordt door jou als gebruiker geduwd tijdens het lopen. De rollator geeft stevigheid en zorgt ervoor dat je als gebruiker lekker door kunt blijven lopen. De wielen raken de grond namelijk continu. Ook hebben rollators vaak vele handige accessoires, waarbij je kunt denken aan een tas, een dienblad, een speciale zitting of een houder waar je een wandelstok in kunt doen. Bij het aanschaffen van een rollator is het altijd belangrijk dat deze is afgesteld op jouw lengte.

Looprek

Met een looprek krijg je extra ondersteuning tijdens het lopen en zal je je een stuk stabieler voelen. Een looprek dien je telkens op te tillen. Dit hulpmiddel kan een goede ondersteuning zijn bij het lopen in huis.

Krukken

Ook krukken kunnen je ondersteuning bieden tijdens het lopen. Krukken hebben een speciale steun voor de onderarm en worden veel toegepast als iemand gewond is aan het been of wanneer het been geen gewicht dragen mag.

Wandelstok

Ben je slecht ter been, dan kan een wandelstok het lopen een stuk makkelijker maken. Er zijn diverse soorten wandelstokken. Er zijn wandelstokken van verschillende materialen gemaakt en je kunt ze tevens kopen in verschillende lengtes en kleuren. Deze zijn zowel verstelbaar als opvouwbaar en kunnen beschikken over verschillende handvatten. Er zijn ook wandelstokken die een uitklapbaar stoeltje hebben, waarbij je als gebruiker kort op kunt uitrusten als je hier behoefte aan hebt. Een wandelstok dient altijd te zijn aangepast op jouw lengte.

Welk hulpmiddel kies jij uit?
 

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen