Waar ben je naar opzoek?

Onze weekplanning tijdens de coronacrisis… failed!

2 minuten lezen Sarina Wijkhuizen Sarina Wijkhuizen
Onze weekplanning tijdens de coronacrisis… failed!

Toen de scholen gingen sluiten vanwege de coronacrisis, begon ik heel enthousiast met mijn weekplanning. Je kent het wel. Zo’n planning van ’s morgens wakker worden, gezellig ontbijten, samen de hond uitlaten en dan netjes aan het schoolwerk. Want ja, ondanks dat we nu voorlopig, wie weet voor hoe lang, thuis zitten moeten we natuurlijk wel gewoon in het ritme blijven wat we gewend zijn. Het is natuurlijk géén vakantie. Maar ben ik een hele slechte moeder als ik volmondig toegeef dat ik die weekplanning tijdens de coronacrisis al heel snel overboord heb gegooid?

Maximaal Netflixen

Mijn kind sliep namelijk uit! Zelf was ik al om 6 uur wakker want mijn eigen innerlijke wekker had nog geen flauw idee dat we uit konden slapen maar die van Davy had het wel begrepen. En hij werd pas om 8 uur wakker! Dat is echt uitslapen hier in huis. Niet  veel later hoorde ik “Mammm? Mammm? Kom je nog even gezellig een filmpje kijken in bed?” Ach.. waarom ook niet. Het is zo’n rare tijd nu. Niet veel later begonnen we dan ook aan een seizoen Henry Danger. En ik durf het bijna niet te zeggen maar in vier dagen hebben we het seizoen als afgekeken. Eerlijk gezegd vind ik het zelf ook best grappig eigenlijk.

Weekplanning tijdens de coronacrisis…

En die super leuke uitgetekende en strakke weekplanning van mij gooide ik al snel in de hoek om lekker te luieren in bed met mijn kleine vriendje. Ik moet eerlijk toegeven dat hij ’s middags wel netjes zijn schoolwerk doet en dat gelukkig ook nog eens super leuk vindt en het ook met een hoop gemak doet dus dat maakt het allemaal ook best wat makkelijker. Al denkt de papa des huizes daar toch iets anders over. Die is op z’n zachts gezegd niet zo te spreken over onze dagplanning en vindt dan ook eigenlijk dat we ons beter aan de strakke planning zouden moeten houden.

Coronavirus: Tips voor thuisisolatie met kinderen

Het hoge woord is eruit; we zitten de komende drie weken sowieso thuis met de kids. Het klinkt voor de kinderen misschien leuk dat ze niet naar school gaan, maar thuisisolatie is niet zoals een vakantie. Je kan namelijk ook…

  • Linda Bosscher

Lekker uitslapen en fietsen

Maar eerlijk gezegd, de hele dag samenzijn is natuurlijk super leuk maar ook mega vermoeiend. En als wij om 10 uur dan uitgeslapen en uitgeluierd naar beneden komen om op ons gemak lekker te ontbijten en daarna uitgebreid te douchen, dan is het ongeveer 12 uur voor we überhaupt aan school denken. Ik moet zeggen; dat bevalt me goed, want hij doet na de lunch lekker zijn werkjes en daarna gaan we een stuk wandelen buiten, of opa komt even voetballen of we fietsen een rondje in door het bos. Daarna gaat hij spelen zodat ik op mijn gemak aan het eten kan beginnen.

Heeft papa toch gelijk?

Dit schema van ons is goed vol te houden. Als we allebei om 8 uur gedouched en aangekleed beneden zouden zitten denk ik dat we binnen de kortste keren ruzie hebben. Dan ben ik genoodzaakt hem drie keer per dag achter het behang te plakken. Ik zal eerlijk toegeven dat me dat af en toe best een prima idee lijkt maar of het pedagogisch verantwoord is, betwijfel ik. Papa heeft nou eenmaal makkelijk praten want die zit de hele dag op zijn werk en ziet ons kleine vriendje dus net zoveel als altijd.. van etenstijd tot bedtijd. Maar vanaf volgende week moet hij ook vanuit huis werken. En dan ben ik héél benieuwd of hij dan nog steeds zo vasthoudend is aan de weekplanning of dat het van hem ook best wat losser mag. 

Het kan ook zijn dat ik binnenkort wel een blog schrijf over dat papa toch gelijk had…

Sarina Wijkhuizen

Ik ben een enthousiaste jonge moeder van pas 26. Die altijd heel goed de combinatie kon vinden tussen fulltime werken en het moederschap en daar oprecht van genoot. Maar sinds maart 2019 thuis is komen te zitten met Acnes in mijn buik en dus gepromoveerd is tot thuisblijfmama. Mijn leven deel ik met Danny en sinds 2014 zijn wij ouders van Davy. Ook trotse eigenaars van viervoeter Boef. Ondanks dat ik thuis zit loopt mijn hoofd regelmatig over en door alles van mij af te bloggen blijft alle chaos netjes op een rijtje.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kids & Media

Waarom een tablet in huis onmisbaar is

  • 7 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Relatie & Seks

Een avondje uit met bulletvibrator van Rocks-off

  • 1 week geleden
  • 4 minuten lezen