Waar ben je naar opzoek?

Ons tweede wonder

3 minuten lezen Irene

Ons geluk kan niet meer op, want wederom hebben we zonder moeite een nieuw wondertje mogen ‘maken’. Het maken is uiteraard nooit het probleem, maar de conceptie kan ‘problemen’ met zich meebrengen. Maar het ging bij ons weer razendsnel. Volgens de verloskundige zijn wij het levende bewijs dat anticonceptie werkt. En wat ben ik blij dat het bestaat anders hadden we nu al een stuk of 4 koters rondlopen. Maar goed, je hoort ons uiteraard niet klagen, want hoeveel mensen zijn er niet die maanden of jaren bezig zijn om zwanger te worden. Wij realiseren ons dan ook al te goed hoe gezegend wij zijn en hoe dankbaar wij (moeten) zijn. En dat zijn we ook! Daarom heb ik me bij deze zwangerschap ook opgegeven voor Moeders voor Moeders, want ik gun alle vrouwen met een kinderwens dit moois toe.

Het cliché ‘elke zwangerschap is anders’ klopt helemaal. Want waar ik bij Marley heftige darmkrampen had en af en toe een vlaag van misselijkheid constateerde, heb ik nu geen krampje gehad maar ben twaalf weken non-stop misselijk geweest. Ook merk ik dat ik alleen in week vijf of zes een paar heftige hormoontirades tegen manlief heb uitgeschreeuwd terwijl ik hem bij Marley weken niet kon luchten of zien haha. Verder merk ik dat ik bij Marley vooral trek in zoetigheid had en dus ook iedere dag softijs naar binnen zat te werken en nu totaal geen trek in ijs maar zodra ik de kroketten in de kantine op mijn werk zie liggen ik me totaal niet kan beheersen. Zie je het voor je, kotsmisselijk maar wel genieten van een vette kroket. Ach ja, alles om me beter te voelen.

En dan heb je de eerste afspraak bij de verloskundige. Zo spannend weer en ineens komen alle herinneringen van de eerste zwangerschap weer boven. Zo bijzonder weer, er groeit weer een klein lief hummeltje in me. Helaas is die eerst afspraak meer informatief. Ik word gewogen en mijn bloeddruk wordt gemeten. Vol verwachting zit ik de afspraak uit met de hoop dat er over een week, hooguit twee de eerste echo wordt gemaakt. Maar helaas, we doen geen combinatietest, want ook een kindje met het syndroom van Down is bij ons van harte welkom en dus hebben we de eerste echo pas bij twaalf weken… Nog vier weken wachten! Hoe ga ik dit volhouden?! Maar ik heb het wachten overleefd. Dat is dan weer het voordeel van een tweede, je hebt nog een peutertje rondlopen dus de tijd vliegt voorbij.

Dan is het moment daar, de verloskundige pakt de fles met gel en spuit een flinke klodder op mijn buik. Vol spanning wacht ik af, want tja één baby is leuk maar wat als het er twee zijn… slik. En dan direct zodra ze het echo-apparaat op mijn buik zet zien we ons tweede beebje. En ja het is er één! De tranen springen in mijn ogen en voel me zo gezegend en gelukkig zoals ik daar lig en samen met mijn lieve vriend en dochter naar ons nieuwe gezinslid kijk. We zijn alle drie in love! Vanaf dat moment is het écht. Mensen die zelf ooit een kindje verwachtten weten wat ik bedoel. Je bent twaalf weken misselijk, je borsten nemen een vorm aan waar Pamela Anderson ‘u’ tegen zegt, je reageert geëmotioneerder, je bent vreselijk moe, maar toch is het pas écht als je je kindje voor het eerst ziet. En ons beebje springt op en neer en is lekker beweeglijk. En dat terwijl hij of zij pas vijf centimeter ‘groot’ is. Dochterlief is ook helemaal onder de indruk, en het lijkt of ze zich heel goed realiseert wat ze gezien heeft, want mijn buik krijgt nu regelmatig kusjes en knuffeltjes.

Ik hoop dat de rest van mijn zwangerschap net zo mag verlopen als bij Marley en dat ik over een halfjaar een gezond kindje op de wereld mag zetten. Maar voor nu hoop ik dat ik eindelijk eens van de hardnekkige verkoudheid, die nu al zijn vierde week ingaat, af kom en dan kan eindelijk het echte genieten beginnen…

© Geschreven door Irene

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen