Waar ben je naar opzoek?

Onmisbaar in mijn handtas: zonnebrillen!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Onmisbaar in mijn handtas: zonnebrillen!

Of het nou super zonnig is of een beetje bewolkt; ik draag altijd een zonnebril. Heel vaak ook zelfs als het regent. Ik heb snel last van het licht en daardoor zijn zonnebrillen in mijn handtas onmisbaar. Misschien niet altijd zo gezellig zo’n zonnebril op maar het is gewoon het allerfijnste voor mijn ogen.

Collectie merkzonnebrillen

Ik vind het niet zo erg dat ik niet zonder zonnebril kan, en tegenwoordig is het ook meer een modeaccessoire, want ik kan mijn collectie zonnebrillen elk jaar uitbreiden. Ik heb al heel wat designer zonnebrillen in mijn bezit en hoe oud ze ook zijn, de meesten draag ik nog steeds. Het liefst kies ik een grote zonnebril van kunststof. Deze kan tegen een stootje en ik vind ze het fijnste zitten.

Lees ook: 24x je bent (hoog) zwanger in de zomer als….

Elk jaar shop ik weer een nieuwe zonnebril (of twee!). Dit jaar kwam ik terecht op de website van Brandfield waar ik door een grote collectie zonnebrillen heen kon scrollen. Brandfield biedt het grooste assortiment dameszonnebrillen als onderdeel vandaan de collectie merkzonnebrillen. Zoek jij nog een zonnebril voor dames dan ben je hier aan het juiste adres. Ik bestelde de zonnebrillen ’s avonds om 23:30 uur en de volgende dag had ik ze al in huis! Daar houd ik van. De verzending was tevens gratis en ik mocht achteraf betalen. Dat is fijn als je niet zeker weet of de zonnebril jou mooi staat. Binnen 30 dagen kun je de zonnebril retour sturen. Kosteloos.

Collectie zonnebrillen

Lees ook: 8x wat je niet wist over roodharigen

Zonder hoofdpijn op het strand

Deze zomer kon ik weer heerlijk zonder hoofdpijn en zere ogen genieten van de heerlijke zomer en momenten op het strand. We zijn naar Griekenland geweest waar de zon heel veel heeft geschenen. Maar hier in Nederland was het natuurlijk ook niet verkeerd! Dankzij mijn fijne nieuwe zonnebrillen heb ik heerlijk kunnen genieten van de zon. En ook de komende tijd zijn ze onmisbaar in mijn handtas…

Leuk weetje!

En wist je dat het dragen van zonnebrillen tot aan de 21ste eeuw helemaal niet zo populair was? Pas vanaf het jaar 1929 veranderde dat omdat de Amerikaan Sam Foster Grand zonnebrillen ging verkopen op de stranden. Omdat het de ogen van strandgangers beschermde tegen de felle zon werd het een gewild product. De zonnebril werd pas echt populair toen acteurs in films ze gingen dragen en sinds 1960 is het een populaire accessoire om te dragen. 

Collectie merkzonnebrillenDit is een betaalde samenwerking.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Annoeska zei

  Ik heb zelf ook altijd snel last van het licht of een felle lucht, zeker als ik in de auto zit. Daarom heb ik er vaak 1 bij me…Mijn man daarentegen denkt altijd dat hij er geen nodig heeft, maar leent m in de auto toch vaak van mij. Dus daarom zou een extra zonnebril wel heel goed van pas komen!!

 • Annoeska zei

  Ik heb ook snel last van het licht of een felle lucht en daarom een zonnebril op, zeker in de auto. Mijn man zegt vaak dat hij geen zonnebril nodig heeft, maar pakt toch vaak die van mij, dus een extra zou goed van pas komen.

 • Sanna Heinz zei

  Ik kan gewoon niet zonder een zonnebril.
  Altijd al gehad, als de lucht maar een beetje scherp of fel is heb ik mijn zonnebril al op. Vooral die scherpe lucht zorgt vaak voor hoofdpijn door het knijpen met mijn ogen.
  Ik heb standaard altijd een zonnebril bij mij…in een tas met zoveel vakjes dat ik mij soms vaak in de auto met mijn tas naast mij een puist zoek naar een zonnebril, die dan weer ergens onderin de tas ligt Een mooie nieuwe zonnebril voor in de auto zou heel welkom zijn zodat die andere gewoon lekker in de tas kan blijven

 • Anneloes zei

  Ik ben ooit een keer zo dom geweest om een klein stukje in de sneeuw zonder bril te gaan. Vanaf dat moment, en echt dat is al jaren geleden, tranen mijn ogen bij een zonnestraal. Soms lastig als ik weer met een soort punt tot punt tekening loop vd mascara door mijn sproeten. Maar vooral dom en zonde van mijn ogen. Dussss daarom zou ik heel graag een mooie en goede bril winnen.

 • Liset zei

  Hi
  Mega herkenbaar…ik kan niet meer zonder. Heb er zelfs één speciaal voor het hardlopen. Ik hoor soms ook wel dat je ogen wennen aan het dragen van een zonnebril? Anyway kom maar door! Ik heb een goede bril voor mijn werk nodig omdat ik dan met autorijden (wat harder gaat dan normaal rijden) echt iets goeds wil en die heb ik dus ook (al 6 jaar dezelfde hahahah).Maar een iets meer modieuze bril zou wel te gek zijn ❤

 • Adri zei

  OWh heel herkenbaar! Overal altijd zonnebrillen bij me! Vind een tikkie gekke bril ook altijd wel leuk maar ze moeten vooral goed zitten in de auto en op de fiets grote glazen anders krijg ik vliegjes in Mn lenzen

 • Chayenne zei

  Ohhhhh wat een mooie!!! Zoals je weet hou ik enorm van printjes!
  Mijn normale bril heeft ook een subtiel printje!

  Aangezien ik regelmatig in de auto zit; naar het werk, kinderen ophalen en dagjes uit is een zonnebril voor mij onmisbaar!

  Ik zou heel graag bovenstaande zonnebril in mijn collectie willen toevoegen:)

  Nu duimen! En wie weet kan de zonnebril op mijn neus gaan shinen wanneer de zon zich met aankomende nazomer zich vertoont!

  #fingerscrosses!

 • Sigrid zei

  Ik heb buiten bijna altijd mijn zonnenbril op. Als ik het niet doe, moet ik gaan knijpen met mijn ogen. Met als gevolg dat ik binnen no time schele epoie ben. Ben hier al aan geopereerd, maar helaas kunnen ze er niets aan doen. Voor mij is het dus een must. Maar ik wil daarom altijd wel een mooie zonnebril hebben

 • Natascha chu zei

  Buiten het feit dat een zonnebril een tof mode item is en echt je outfit kan upgraden is het vaak ook gewoon heel fijn om er een te dragen.
  Uiteraard tegen de zon, maat ook na een lange nacht met je kinderen die af en aan wakker waren, of ziek zijn. Om je ogen af te schermen tegen de felle zon, maar ook om je wallen te verbergen. Zodat je nog een beetje het gevoel hebt dat je er fris en fruitig uitziet.
  En wat is er nou fijner dan jezelf achter een zonnebril te verschuilend? Jezelf achter een mooie, goed passende, lekker zittende, design bril verschuilen.

 • Mooie opvallende zonnebrillen! Ze zien er wel licht uit, beschermen ze goed?

 • Monika zei

  Ik heb dat ook! Bijna altijd een zonnebril bij me. En zo niet, heb ik spijt! Zo een hoofdpijn krijg ik dan. Dus ik doe mee! Liefs

 • Serena zei

  Hier ook gevoelige oogjes! Maar hier nog geen collectie! Droeg altijd goedkope brillen, maar sinds ik weet dat die niet altijd goed beschermen… draag ik een duurdere. Die altijd in m’n tas zit! Misschien tijd om er nog een goede aan te schaffen aangezien jk inmiddels oo zowat alle foto’s met hetzelfde ding op m’n neus sta! Hihi

 • Harriët zei

  Herkenbaar! Ik heb ook altijd een zonnebril op, vooral in de auto! Zeker in de winter met laagstaande zon ook geen overbodige luxe!

 • Hetty zei

  Wat een leuk feitje, dan ben ik benieuwd: waren er voor 1929 al wel (veel) zonnebrillen?
  Ik draag ook veel zonnebrillen, vooral als juf is het op het plein ook erg handig om overal te kunnen kijken. In de winter ook fijn met zon en sneeuw….anders word je helemaal verblind.
  Ik zou graag 1 van deze zonnebrillen willen toevoegen aan mijn collectie. Dan zou het mijn eerste duurdere bril zijn. Tot nu toe heb ik alleen goedkope brillen (i.v.m. kleine kinderen thuis en op school) maar eigenlijk is het nu wel tijd voor een goede.

 • Naomi zei

  Ja, gaaf!!! Zonnebrillen zijn voor mij ook onmisbaar en er zit er altijd 1 in mijn tas!
  Anders loop ik de hele dag met mijn ogen te knijpen en krijg ik hoofdpijn.
  Omdat ik juf ben bij de kleuters en zelf een kleuter thuis heb ziet mijn huidige zonnebril er niet zo netjes (en dan omschrijf ik het nog mild) meer uit… Krassen enzo en zelfs het plastic laagje bij de pootjes laat los… ;-).
  Als ik een nieuwe zonnenbril win dan doop ik mijn oude om tot ‘werkzonnebril’ en dan is nieuwe zonnebril die voor thuis en buiten werktijd… Hahahaha…
  Ik ga duimen!

 • Mariska zei

  Heel herkenbaar! Ik kan ook echt niet zonder zonnebril. Licht er altijd een in de auto, een in mijn tas, eentje thuis die ik makkelijk kan pakken als ik heerlijk met de kids buiten ben. En een mooie voor de hippe feestje
  Maar je kan nooit genoeg brillen hebben.
  Super handig als je ze online kan bestellen en snel in huis hebt.

 • Peggy zei

  Heb nu een supersimpele en goedkope zonnebril die aan vervanging toe is
  Draag m ook heel veel omdat ook ik snel last heb van het licht
  En daarbij tegen de hooikoortsogen, helpt een klein beetje
  Op mn werk moest ik mezelf tekenen, nadat ik dat had gedaan kreeg ik als reactie dat ik de zonnebril bovenop mn hoofd was vergeten ;P
  Hij hoort dus al echt bij me

 • Marjolein zei

  Lijkt me leuk om te winnen…
  Nee grapje! Ik kan niet zonder een zonnebril! Al is de lucht een klein beetje scherp moet ik gelijk een zonnebril op, kzie anders niets meer. Lijkt wel erger te worden met de jaren (ben dan ook al bijna 40…. ). Zelfs in het zwembad of met bewolkte lucht kan ik met een bril oplopen… Ben dan ook heel zuinig op mijn bril (Heb er momenteel nog maar 1, andere is overleden!) Een goede zonnebril is bij mij onmisbaar!

 • Anja Rengelibk zei

  Ik heb een huidziekte en dat is begonnen bij mijn ogen.
  Jaren lang had ik ontstoken ogen 7 jaar zijn artsen in verschillende ziekenhuizen bezig geweest om uit te zoeken wat ik heb..
  Overal byopten uitgehaald ook uit mijn ooglid..
  Nu weten we wat ik heb en heb het goed onder controle.
  Er is mijn dus ook een goede zonnebril voor geschreven en die is wel aan vervanging toe..

 • Terry zei

  Ik ben gek op zonnebrillen en ze zijn onmisbaar voor me! Sinds ik mijn ogen heb laten laseren kan ik ook slecht tegen fel licht dus zelfs in de winter met een laagstaand zonnetje loop ik met mijn zonnebril. Mijn moeder koopt ieder jaar een merkzonnebril en eens in de zoveel tijd krijg ik een oude. Heerlijk om dan weer even te kunnen afwisselen. Deze van Ralph Lauren met het bruine montuur en het goud in de pootjes vind ik super chique! De donkere glazen zijn voor mijn gevoelige ogen heel prettig. Heel prettig dat je niet meteen hoeft te betalen op de website. Zeker brillen zijn een flinke uitgave en die moet je ook echt even opzetten om te kijken of het leuk staat. Dus dan is het extra fijn dat je er een paar kan bestellen om er eentje uit te zoeken zonder dat je meteen alles moet voorschieten. Bedankt voor de tip!

  • Ik twijfel heel erg om mijn ogen te laten laseren. Ben je er tevreden over?

   • Terry zei

    Ja doen! Ik vond het enorm eng en de dame die ging laseren zei dat ik wel moest blijven ademen want van de spanning hield ik mijn adem in. Maar met een paar minuten stond ik buiten, het ging zo snel en ook pijnloos. Het is ongemakkelijk maar niet pijnlijk. Meteen de volgende ochtend werd ik wakker en zocht uit reflex mijn bril maar kon ineens de ondertiteling van de tv lezen. Dat gevoel vergeet ik nooit! Ik haatte mijn lenzen en was er altijd mee aan het klooien en een bril vond ik vreselijk. Na 13 jaar lenzen en bril, doe ik het nu al 9 jaar zonder, heerlijk! Mijn ogen zijn niks achteruit gegaan en ik kan echt scherp zijn. Mijn moeder, vader en broer hebben het ook gedaan en allemaal zijn we tevreden. Mijn moeder had na 20 jaar wel een leesbril nodig maar die is inmiddels ook in de 60 ;-).

    • Ohhh dat klinkt heel goed. Ik heb vanaf mijn 12e een bril en vanaf mijn 18e lenzen. Maar wat een gedoe. Vooral ‘s avonds. Dan kan ik niet goed meer zien en brillen irriteren mij. Overdag kan ik slecht een bril dragen want dan weer teveel last van zon / licht. Waar heb jij je ogen laten laseren?

     • Terry zei

      Bij Vision in Amsterdam. Die doen dit aan de lopende band. In eerste instantie had ik een kleine kliniek uitgekozen. Maar later dacht ik, die kliniek in Amsterdam doet dit zoveel, die hebben veel meer ervaring en je wordt niet zo groot als je slecht werk gaat leveren. Vandaar de keuze 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

 • 1 dag geleden
 • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

 • 1 week geleden
 • 4 minuten lezen