Waar ben je naar opzoek?

Online contactlenzen bestellen: zo doe je dat!

6 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Online contactlenzen bestellen: zo doe je dat!

Draag jij zachte contactlenzen via de opticien en ben je daar elke maand best wat geld aan kwijt? Wist je dat je goedkoper dezelfde contactlenzen kan kopen van dezelfde kwaliteit? Het is heel belangrijk om je ogen goed te verzorgen met op tijd nieuwe contactlenzen en een goede lenzenvloeistof. En hier kun je geld op besparen! Als lenzendrager is het wel zo fijn om op het juiste moment nieuwe, frisse lenzen te hebben zodat je in ieder geval met een scherp zicht de dag door kunt komen. Je bespaart op je lenzen door ze online te bestellen. Maar is het online bestellen van je lenzen wel zo’n goed idee?

Hoe weet je of je de juiste lenzen hebt, wat is een goede webshop, hoe is de kwaliteit en hoe gaat het verder in zijn werk? Twee bloggers, beide lenzen dragers, van Love2BeMama hebben hun eigen contactlenzen online besteld en getest. In deze blog lees je hun review: over de kwaliteit en de prijs. 

Review lenzen van Lentiamo van Malu

Malu draagt normaliter: zachte maandlenzen iWear Oxygen via Pearle.
Sterkte: -2 links, -2,5 rechts.

Zij betaalt voor 2 lenzen per maand € 21,50 bij Pearle voor deze maandlenzen. Hier kun je zien dat deze lenzen hetzelfde zijn als de Biofinity lenzen.

Voor Love2BeMama mocht ik de contactlenzen van Lentiamo testen. Met mijn sterkte van -2.50 & -2.00 kan ik echt niet zonder lenzen als ik de wereld helder wil zien en niet als een grote wazige vlek.

Ik krijg een pakketje afgeleverd met hierin 6 paar Biofinity maandlenzen van Coopervision, een grote fles lenzenvloeistof en een bewaardoosje (vastgeklikt aan deze fles, zie foto).

Dit heb ik nooit eerder zo gezien, erg handig! De lenzen zitten in een handig kartonnen, hersluitbaar, doosje. Door middel van de folie eraf trekken kun je de verpakking van de lens openen. 

Hoe bevallen de lenzen?

Ik vond het eerst wel spannend om lenzen via internet te bestellen en te testen. Maar ik ben erg positief! Nu ik ze wat langer heb gedragen kan ik ook zeggen dat ik erg tevreden ben. Er is een hoog draagcomfort; geen droge of geïrriteerde ogen meer, ook niet na een hele dag dragen. Na urenlang werken op een computer heb ik ook nog steeds geen last van mijn ogen en lenzen. 

Vaak hoor ik dat mensen ‘s avonds maar wat graag hun lenzen verruilen voor een bril zodat hun ogen rust krijgen. Ik ervaar dat bij deze lenzen helemaal niet. De lenzen hebben een betere zuurstofdoorlaatbaarheid waardoor ze ook ‘s avonds nog heel fijn dragen.

Waarom zou ik ze aanraden?

De prijs! Zeker niet onbelangrijk vind ik in tijden waarin alles al duur genoeg is. Ik betaalde voor mijn ‘oude’ maandlenzen bijna  € 23,00 per maand. Precies dezelfde lenzen van Biofinity kan ik online bestellen voor een half jaar en daar betaal ik (incl. verzendkosten) € 55,95. Omgerekend is dat € 10,00 per maand. Veel goedkoper dus voor dezelfde lenzen. Dat is voor mij het grootste pluspunt.

De lenzen zijn verkrijgbaar in de sterktes -12 tot en met +8. Als jij lenzen draagt dan zijn dit hele fijne lenzen voor de hele dag. Ook fijn als je lenzen zo fijn zijn dat je ‘s avonds je bril niet op hoeft te zoeken.  

Ook omdat ik veel uren achter een beeldscherm zit is het wel fijn dat mijn lenzen up-to-date zijn en dit ook nog eens scheelt in prijs.

Review online lenzen bestellen van Saskia

Saskia draagt normaliter: Type 4+ van het eigen merk van Hans Anders: Easy Wear.
Sterkte: -3,5 links, -3 rechts.

Voor 3 maandlenzen betaal je bij Hans Anders +- €19.00, voor 6 lenzen wordt dat  € 38.00. Hier kun je zien dat deze lenzen hetzelfde zijn als de Avaira Vitality.

Ik draag al lenzen vanaf de eerste klas van de middelbare school. Nu schuur ik tegen de 38 aan. 26 jaar helpen die dingen in mijn ogen me al om de wereld beter te kunnen zien. Ik startte met harde lenzen, maar ik kon die niet verdragen. Wat zaten die naar! Constant had ik het gevoel dat er zand in mijn ogen zat. En ik raakte ze ook om de haverklap kwijt. 1 keer in je ogen wrijven en hup, daar maakte weer een lens een touchdown. 

Al vrij snel stapte ik over op zachte lenzen. Dat was een verademing, maar op een gegeven moment kreeg ik last van hooikoorts en dat was het startpunt van nieuwe problemen. Droge en rode ogen, vermoeide ogen. Gewoon niet fijn om überhaupt lenzen in te hebben. Vanuit daar ging ik over op een speciaal soort zuurstofdoorlatende siliconen hydrogel lenzen die ik nu al een aantal jaren naar volle tevredenheid gebruik. En nu kwam er een aanbod langs om deze lenzen van CooperVision te testen. Voor mij goed om eens wat anders uit te proberen en te kijken hoe mijn ogen op deze wissel reageren. 

Ik mocht het merk Avaira Vitality van CooperVision uittesten welke verkocht worden op Lentiamo. Deze lenzen zijn ontworpen voor de correctie van bijziendheid en verziendheid. Naast het silicone-hydrogel materiaal bieden ze ook een hoger watergehalte, wat belangrijk is voor de natuurlijke bevochtiging van de lens. Helemaal fijn dus, want dikke kans dat mijn ogen hier prima tegen kunnen! Een ander voordeel van deze lens is de hoge bescherming tegen UV-straling dankzij hun categorie 1 UV-filter. Avaira Vitality lenzen bieden geweldig zicht en een hoog draagcomfort. Om je ogen optimaal te beschermen tegen UV-straling kun je ook nog ter bescherming een zonnebril dragen.

De kosten bedragen € 24,99 voor een doosje waar 6 lenzen in zitten. Dat is in ieder geval al een stuk goedkoper dan mijn gebruikelijke merk, waarvoor ik € 19,00 voor 3 lenzen moet neerleggen. 

Hoe bevallen de lenzen?

Ik kreeg er een fles Multi-purpose Solunate lenzenvloeistof bij inclusief lenzenhouder. Dat was wel even wennen. Ik ben een staande lenzenhouder gewend en dit was een liggende met twee bakjes. Dit zorgde ervoor dat ik na 3 dagen al direct een lens kwijtraakte, omdat ik dacht dat hij veilig in het bakje zat (wat dus klaarblijkelijk niet zo was). Maar goed, het belangrijkste is natuurlijk hoe de lenzen bevallen. De eerste keer dat ik ze in deed, voelden ze fris aan in mijn ogen. Ken je dat? Een nieuw paar lenzen in je ogen, voelen altijd meteen vochtig en schoon aan. Net of je de wereld net wat scherper ziet… Zo ook met deze lenzen. Silicone-hydrogel is het gezondste materiaal dat momenteel gebruikt wordt voor de productie van lenzen, waardoor je de hele dag door kunt genieten van comfort door het hoge watergehalte. En dat voel je!

Waarom zou ik ze aanraden?

De eerste paar dagen dat ik de lenzen droeg had ik wel ’s avonds wat meer last van droge ogen. Ze waren niet rood of geïrriteerd. Alleen wat vermoeiend en droog dus. Na een week of twee was die droogheid in de avond weg en voelen ze eigenlijk net zo als mijn oude merk lenzen. Maar wel mooi een heel stuk goedkoper! Voor mij zou dat al een belangrijke reden zijn om over te stappen. Ze bieden evenveel voordelen als mijn oude merk, maar scheelt in de prijs. Voor de mensen die geen silicone hydrogel lenzen gewend zijn, zou ik deze zeker eens proberen. Voor mij maakte dat materiaal echt een groot verschil in draagcomfort!

Online lenzen bestellen: zo doe je dat!

Ik kan mij voorstellen dat het spannend is om online je lenzen te bestellen. Maar wij van Love2BeMama zijn er juist heel enthousiast over en kunnen met zekerheid zeggen dat . Als je niet weet welke lenzen je nodig hebt dan kun je hier kun je lenzen vergelijken. Grote kans dat de lens die jij draagt hier verkrijgbaar is in precies dezelfde lens maar dan veel voordeliger. De lenzen zijn hetzelfde en komen van dezelfde producent af. Opticiens herverpakken het in hun eigen verpakking en daardoor zijn deze duurder dan wanneer je ze hier bestelt.  

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties
  • Natalie zei

    Ik vind je artikel over het online bestellen van contactlenzen erg interessant en informatief. Ik moet hiervoor absoluut een drempel over. Het gaat tenslotte om je ogen. Het kostenplaatje verdient echter ook aandacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen