Waar ben je naar opzoek?

Onderzoek: Vaders zijn gelukkiger door het ouderschap dan moeders

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Onderzoek: Vaders zijn gelukkiger door het ouderschap dan moeders

Uit een onderzoek, die uitgevoerd is onder 18.000 mensen, blijkt dat vaders zich gelukkiger voelen door het ouderschap dan moeders. Deze conclusie is tot stand gekomen doordat psychologen, verbonden aan de University of California Riverside, drie afzonderlijke onderzoeken hebben geanalyseerd. Vaders zijn gelukkiger door het ouderschap dan moeders, hier lees je hoe dat zit.

Meer voldoening bij vaders

Bij deze onderzoeken werd er gelet op welzijnsfactoren als geluk, welzijn, depressieve symptomen, psychologische tevredenheid en stress. Ze hebben de resultaten van twee onderzoeken vergeleken waarbij het welzijn van ouders vergeleken werd met die van mensen zonder kinderen.

Ten opzichte van leeftijdsgenoten zonder kinderen bleken vaders meer voldoening in hun leven te hebben en zich meer verbonden te voelen met anderen. Deze vaders voelden ook meer positieve emoties en ervaren minder dagelijkse beslommeringen dan moeders.

Onderzoek: ouders met jonge kinderen slapen weinig

Dat je een baby niet kan dwingen om door te slapen weten alle ouders wel. En beter maak je je niet druk wanneer je baby niet doorslaapt want je baby moet zich niet aanpassen, wij als ouders moeten ons aanpassen….

  • Love2BeMama

Moeders vaker depressief

Moeders met kinderen hadden meer depressieve symptomen dan vrouwen zonder kinderen. Vaders hadden juist weer minder depressieve symptomen terwijl de mannen zonder kinderen hier weer meer last van hadden.

Ook heeft het onderzoek gekeken naar het geluk van ouders. Zowel de vaders als de moeders gaven aan dat ze gelukkig werden van de interactie met hun kinderen. Bij vaders is dit geluksgevoel groter. Uit het onderzoek bleek dat vaders ook vaker met hun kinderen gingen spelen en moeders meer de zorgtaken op zich namen.

Alle ballen hoog houden

Vaders kunnen zich meer ‘overgeven’ aan hun kinderen vanwege de manier waarop ze tijd doorbrengen met hun kinderen. Dit kan ook te maken hebben met dat moeders toch vaker in en om het huis ook bezig zijn en dit alles combineren met het moederschap. Vaders kunnen die huishoudelijke- en zorgtaken beter loslaten.

Bron: University of California | Photo by cottonbro from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen