Waar ben je naar opzoek?

Onbekend maakt onbemind?

2 minuten lezen Shirley
Onbekend maakt onbemind?

Kidsproof eten

Nou, in het geval van mijn kinderen niet. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig, proberen uit en kunnen genieten als ze iets ‘nieuws’ voorgeschoteld krijgen. Als dat voorgeschotelde maar niet op een bord ligt en met eten te maken heeft. Dan is het onbekende bij voorbaat ‘vies’, niet lekker’ of ‘ieuw!’. Voer voor een blog, letterlijk.

‘Kidsfavorite’, yeah right!

Al die recepten in menig supermarkttijdschrift met de garantie ‘Kidsfavorite eten’ of ‘Kidsproof eten’ hebben één ding gemeen. Het ziet er heerlijk uit en volgens de maker is er geen kind die niet vrolijk wordt als je hun recept op tafel zet. Het moge duidelijk zijn. Deze recepten zijn duidelijk nooit getest op mijn Tirannieke Trio.

Verstoppertje spelen

Hoe krijgen we er vitaminen in? Nou, de groente plat pureren en zo verstoppen in de tomatensaus van de pasta. Ze trappen er allemaal in. NOT! Helemaal niet als je er drie aan tafel hebt zitten waarvan er misschien anderhalf kind pasta eet. In welke vorm dan ook. Want ook de goed bedachte en commercieel uitgebuite Dora- en Diegopasta gaat hier ten onder aan de nukken van het kind. Met als eerste ijzeren voorwaarde: Geen saus! Tot zover de vitaminen.

De soorten vlees waarmee ik gegarandeerd eters heb in plaats van weigeraars zijn ook beperkt. Toevallig zit daar wel een hamburger bij. Ik hoor menig ouder nu denken dat ik dat ook zelf kan maken. Gewoon wat gehakt en kruiden. Met de eerder plat gepureerde groente erbij komen we dan toch nog aan de vitamine-intake. Toch? Nou, niet dus. Verstoppen in een soort vlees-groenteburger werkt niet. Het ziet er vreemd en anders uit. Dus dat hoeven de schatjes niet.

Piepers

At onze oudste in een ver grijs verleden nog gekookte aardappel, weliswaar zonder jus, uiteindelijk is ook daar de klad in gekomen. Piepte ze op een dag dat de piepers niet lekker waren. Net als haar broertje en zusje eet zij tegenwoordig alleen maar gebakken aardappeltjes. Oh en patatjes natuurlijk.

Kan iemand mij dat trouwens uitleggen? Waarom alles uit de frituurpan wel enthousiast begroet wordt? Zelfs de nasi-bal gaat dan op proef. Niet dat ze die opeten, maar die proberen ze tenminste wel. Net als kaassoufflés, kroketten, frikadellen en vul de lijst verder maar aan. Zaken die overigens wel allemaal in de magen verdwijnen.

Met open mond

Al met al sappelen we door in voedselland. Rauwkost voor de één, fruit voor de ander, nasi voor nummer drie. Dat laatste met kroepoek en pindasaus ter compensatie van de minihapjes groente die dan zijn maag weten te bereiken.

Vol vertrouwen ben ik. Ooit komt het moment. Mijn glorie moment. Dat ik iets klaarmaak dat met open monden ontvangen wordt. En wanneer dat gebeurt, weet dan dat ik het betreffende supermarkttijdschrift de hemel in zal prijzen. Tot dat moment blijf ik proberen en krijgt deze mama een bijna doorlopende les in ‘omgaan met teleurstelling’. Om over de kook van te raken!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekendje weg aanbiedingen: tips ga er goedkoop op uit!

  • 14 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekend weg Nederland: Kindvriendelijke hotels

  • 15 uur geleden
  • 3 minuten lezen
1 week zwanger

Wat moet je regelen als je zwanger bent?

  • 16 uur geleden
  • 2 minuten lezen