Waar ben je naar opzoek?

Ombre nagels

1 minuut lezen Michelle
Ombre nagels

De zomer staat eindelijk weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor felgekleurde, zomerse en nagels. Daarom leg ik in deze tutorial uit hoe je zomerse ombré nagels creëert.

De ombré trend – een kleur overloop van licht naar donker – is al een lange tijd niet meer weg te denken. We zien het ombré effect overal terug komen: in kleding, kapsels en make-up. Ik ben ook helemaal in de ban van deze trend. Ombré nagels zijn mijn favoriet, want het ziet er lekker zomers uit en je kunt er eindeloos mee variëren. Bovendien hoef je echt niet handig te zijn met nagellak, want het is heel simpel.

Benodigdheden: 

Drie felle kleuren nagellak
Keukensponsje
Schaar
Wattenstaafjes
Nagellakremover
Base- en topcoat

Stap 1: 

Breng een basecoat aan op je nagels.

Stap 2:

Knip een klein stukje van het sponsje af.

Stap 3:

Breng de lakjes – van licht naar donker – aan op het sponsje. Ik heb zelf een mintgroen (nummer 66, Mint Me Up van Catrice), groen (nummer 841 van Hema), en blauw (nummer 840 van Hema) gebruikt. De kleuren mogen elkaar een beetje overlappen, want zo krijg je een optimaal ombré effect.

Stap 4:

Stempel nu het sponsje op je nagels. Druk het sponsje een paar keer zachtjes tegen je nagel aan, en ga door naar de volgende nagel. Als er geen lak meer van het sponsje afkomt, herhaal je stap drie en ga je verder met de rest van je nagels.

Stap 5:

Je nagels zien er nu waarschijnlijk rommelig uit, want de nagellak zit overal. Geen paniek, want met een wattenstaafje en wat nagellakremover is dit probleem zo verholpen.

Stap 6:

Als de nagellak goed is opgedroogd, breng je tot slot een topcoat aan. Herhaal dit twee tot drie keer, want dan verdwijnt de structuur die is ontstaan door het sponsje.

Binnen zes simpele stappen heb je dus mooie, zomerse nagels. En ook voor vrouwen zoals ik – die niet handig zijn met nail art – is dit heel makkelijk.

© Geschreven door Michelle

Deel deze blogpost via onderstaande media. Daar doe je ons een groot plezier mee!  Of praat mee via je Facebook account. Laat hieronder simpel en snel een reactie achter.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 7 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen