Waar ben je naar opzoek?

NU.nl komt met nieuwswebsite speciaal voor kinderen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
NU.nl komt met nieuwswebsite speciaal voor kinderen

We kunnen niet meer onder het internet uit en ook smartphones en computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Wij zijn echt de nieuwe generatie. Kinderen komen ook steeds meer in aanraking met het nieuws. Vroeger zou een kind dat niet kijken maar nu kunnen ze er op elke manier bijkomen. Op school wordt het ook ingezet bij het maken van een werkstuk of presentatie. Maar er zijn nog weinig nieuwswebsites voor kinderen. Nu.nl speelt daarop in en komt met NUjunior en checkNU. Deze nieuwsmerken zijn spciciaal voor kinderen en jongeren. 

NUjunior voor kinderen van 7 tot 12 jaar

Er is een aparte website voor kinderen van 7 tot 12 jaar: NUjunior. Speciaal voor kinderen die op de basisschool zitten en nieuwsgierig zijn naar wat er in de wereld gebeurd. Deze website heeft een eigen team aan redacteuren en het nieuws wordt op maat aangeboden voor deze leeftijdscategorie.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl zegt hierover: “We bereiken elke maand al ruim 100.000 kinderen in deze leeftijdscategorie. Echter is het taal- en beeldgebruik op NU.nl niet geschikt voor kinderen.”

NUjunior is erop ingericht dat het toegankelijk is voor kinderen en ze op een kindvriendelijke manier in aanraking te laten komen met het nieuws. Ze maken gebruik van afbeeldingen, strips, video’s en berichten in duidelijke taal. NUjunior brengt ‘hard’ en ‘zacht’ nieuws. De website wil samen met het werk van de redacteuren ook de input van kinderen gebruiken bij het maken van nieuws. Ze spelen hiermee in op de behoeftes van kinderen, die goed weten wat ze willen.

NUjunior nieuwswebsite voor kinderencheckNU voor middelbare scholieren

Voor de middelbare scholieren is er checkNU. Dit is geen website maar een Instagram-kanaal gericht op de middelbare scholieren. Het Instagram-account biedt nieuws wat relevant is, toegankelijk en begrijpelijk voor deze doelgroep. Het nieuws wordt vertaalt op het checkNU Instagram account. Met het Instagram-account spelen ze helemaal in op de behoefte van de jeugd. Ook vragen ze jonge reporters een bijdrage te leveren door het maken van hun eigen video’s. Dit sluit perfect aan bij deze doelgroep.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door checkNU (@checknu) op

Bron: Nu.nl

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 7 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 9 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen