Waar ben je naar opzoek?

Nieuwe mijlpalen

3 minuten lezen Shirley
Nieuwe mijlpalen
bloedingen zwanger
Bron beeld: Flickr

Shirley ligt in het ziekenhuis. Ze is 20 weken zwanger, heeft een mooie echo gehad maar opeens krijgt ze bloedingen. Veel te vroeg natuurlijk voor een bevalling. Uiteraard moet ze blijven…
Het gaat de weken daarna ook niet echt lekker. Het is super spannend!

Shirley blogt over deze spannende tijd. Inmiddels heeft ze een gezonde dochter maar dat had ze toen niet kunnen weten.

> Lees ook de vorige blog van Shirley: Op de grens van levensvatbaarheid. 

Dinsdag, 12 juni 2012 – 24 weken en 3 dagen

‘s Nachts word ik regelmatig wakker. Vloeien en kramp / pijn bij mijn rechterlies. Het gaat om oud bloed en stolsels. Als ik in de ochtend naar het toilet ga verlies ik wat helderrood bloed.

Tegen de avond voel ik mij opeens beroerd worden. Het lijkt of mijn bloeddruk keldert. Koud zweet en misselijk. Ik bel de verpleegkundige. Zij neemt mijn bloeddruk en pols op. Deze zijn allebei normaal. Ze besluit de arts te roepen. Naast wat verder onderzoek maakt hij een echo. Hij kan geen opmerkelijke verschillen ontdekken in vergelijking met de echo van gisteren. Ik ga op mijn linkerzijde liggen en voel me langzaam iets opknappen. Op een bepaald moment voel ik wel dat ik bloed aan het verliezen ben.

Een vriendin komt langs en ze treft een hoopje ellende aan. Samen huilen we om wat er allemaal gebeurd. Als ze koffie gaat halen ga ik naar het toilet. De hoeveelheid bloed wordt gewogen: 100 cc.

Als deze vriendin na nog geen uur weggaat ga ik nogmaals naar het toilet. Het lijkt een groot bloedbad. Alles zit onder en ik weet niet waar ik moet beginnen. Het blijkt 200 cc zijn.

Manlief komt om 20:45 en gaat na anderhalf uur weer naar huis. We spreken een grens aan bloedverlies af. Als ik die bereik zal mijn man opgeroepen worden. Gelukkig is dat niet nodig.

Vrijdag, 15 juni – 24 weken en 6 dagen

Voor vandaag staan er weer genoeg afspraken op de planning. Allereerst krijg ik een groeiecho. De reden is dat de artsen ons vanmiddag goed willen adviseren over de stand van zaken. Dit kan alleen volledig als ze weten of “Annie” nog genoeg vruchtwater heeft en of ze voldoende gegroeid is.

Het blijkt dat het vruchtwater echt minimaal is, waarschijnlijk zijn mijn vliezen gebroken. De kleine meid beweegt ook amper tijdens de echo. Ten opzichte van de metingen op 4 juni is “Annie” 125 gram aangekomen en zit ze nu ruim boven de 600 gram. Dit betekent dat als je een veiligheidsmarge eraf zou halen de kleine meid altijd nog boven de 500 gram zou wegen. Dit is, begrijpen we later uit het gesprek met de artsen, een cruciaal omslagpunt. Zou ze nu geboren worden dan is er de mogelijkheid tot het geven van een behandeling. Onder de 500 gram is een baby’tje vaak te klein om überhaupt een infuus te krijgen.

Dit is heel confronterend om te horen. Vaak besef je dingen pas als je met je neus op de feiten wordt gedrukt.

We spreken de bevallingsopties door. Er zal geen sprake van een keizersnede zijn, mits het echt noodzakelijk is. De natuurlijke bevalling blijft de beste optie. Alleen omdat ons moppie tot op heden een voorkeur voor dwarsliggen heeft, zou dit wel een probleem op kunnen leveren. Verder gaat de arts er niet vanuit dat de kleine nog heel lang blijft zitten als het zo door gaat.

Ook hebben we met de gynaecoloog gesproken over de behandeling na de geboorte. De artsen zullen ons van advies dienen om zodoende te zorgen dat we niet uiteindelijk in gewetensnood zullen komen. Maar daarnaast blijven wij toch altijd de beslissende partij aangaande het wel of niet verder behandelen. Met de huidige informatie nemen we de beslissing om te starten met longrijping. ‘s Avonds krijg ik de eerste spuit.

Na alle gesprekken, informatie en beslissingen voel ik me echt leeg.

Zaterdag, 16 juni – 25 weken

Na gisteren de mijlpaal van 500 gram ruim overschreden te hebben volgt vandaag een nieuwe mijlpijl. Onze meid is 25 weken. We zijn weer een stuk verder. Zeker als je de hachelijke situatie van twee weken geleden bekijkt.

​Facebookupdate 15 juni 2012:

“Tweede longrijpingsinjectie zojuist gezet. I.v.m. lagere dosis nog twee keer te gaan de komende 24 uur. Denk niet dat ik voorlopig door de dopingcontrole heen kom… #inhetkadervandesportzomer”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen