Waar ben je naar opzoek?

Nieuw verschijnsel: best friend hoppen en catfights

3 minuten lezen kelly_wildschut Kelly Wildschut
Nieuw verschijnsel: best friend hoppen en catfights

Ken jij het verschijnsel ‘best friend hoppen’? De ene keer ben je best friends met persoon A en de volgende keer met persoon B. Vervolgens kun je persoon A niet meer luchten of zien en wordt er vooral veel geroddeld over elkaar. Klinkt best puberaal he? Onder volwassen vrouwen schijnt het best vaak voor te komen. Komt dit misschien door de tijd waarin we leven? De tijd van mobieltjes en Social Media en we elkaar (onbewust) gek maken van jaloezie door alleen de mooie kanten van ons leven te laten zien en ons daardoor niet meer bloot durven te geven voor een ander? Het kan natuurlijk ook zijn dat we in onze 40ste levensjaar gewoon ‘de weg even kwijt zijn’ en we opnieuw naar houvast moeten zoeken. Ik ben erdoor gefascineerd geraakt…

Is ons sociale leven te druk?

Ik kan nog wel meer redenen bedenken waardoor het zou kunnen komen: werk veranderingen, echtscheidingen waardoor we familiebanden weer opnieuw moeten verkennen en deze anders worden of dat we ons gaan bemoeien met de opvoeding van een ander omdat we het beter weten. Of is ons sociale leven gewoon te druk zodat we simpelweg geen tijd meer overhouden om vriendschappen écht goed te onderhouden.

Best friend hoppen en catfights!

Herkennen doe ik het niet maar het houdt mij wel bezig. Om mij heen zie ik het steeds meer gebeuren en hoor ik steeds meer over catfights tussen vriendinnen die jarenlang bevriend waren en waar geen speld tussen te krijgen viel.

Natuurlijk snap ik dat twee mensen in verschillende levensfases komen waardoor je met sommige vriendschappen geen match meer hebt. Daarvoor komen nieuwe vriendinnen terug. Als jij als persoon groeit en de ander blijft stilstaan dan ontstaat er een kloof. Misschien kun je elkaar dan maar beter laten gaan met wederzijds respect voordat er een kloof ontstaat. Je kan elkaar nog gewoon gedag zeggen en misschien ontmoet je elkaar op een later stadium in je leven weer opnieuw.

Lees ook: Wat te doen als je vriendin een postnatale depressie heeft?

Respect voor elkaar

Duidelijk toch? Maar ‘best friend hoppen’? We zijn toch geen pubers meer? Mijn beste vriendinnen zullen altijd blijven! Wij praten met elkaar, respecteren elkaar om wie we zijn en de keuzes die we maken in ons leven. We steunen elkaar door dik en dun. We zijn niet jaloers op elkaar en gunnen elkaar het beste. En ook al zijn die keuzes niet altijd de keuzes die ik zelf zou maken; ik respecteer mijn vriendinnen en zij respecteren mij. Wij smijten niet met “I told you so!”

Natuurlijk zijn er ook fases in onze levens geweest dat we elkaar wat meer lieten gaan. Ook wij zijn geen heiligen! Maar we zijn nooit uit elkaars levens geweest. Ik kan mij dat ook niet voorstellen dat ik ze in zou ruilen. En mocht het écht niet meer werken dan nemen we op een respectvolle manier afscheid van elkaar. Zoveel jaren hebben we met elkaar gedeeld dat we dat ook wel netjes af kunnen sluiten. Ik gun elke vrouw zo’n vriendschap

In mijn leven zijn er ook vriendinnen die komen en gaan maar dat zijn niet mijn ‘best friends’. Mijn beste vriendinnen vertel ik alles, in vertrouwen. Ik kan alles tegen ze zeggen, ik kan tegen ze mopperen zonder dat ze het mij kwalijk nemen en we zijn vriendinnen door dik en dun. Van mijn beste vriendinnen kan ik ook kritiek ontvangen en ik mag ze middenin de nacht overal voor bellen (zij mij overigens ook). We zijn er voor elkaar!

Maar waarom lijkt het bij andere vriendschappen dan steeds vaker stuk te lopen? Is er teveel invloed van buitenaf, wordt alles opgekropt en barst daarom de bom? Het antwoord op mijn vragen; daar ben ik ook nog niet achter. Ik hoop dit in ieder geval niet mee te maken. Ik ben dol op mijn vriendinnen en ik doe er alles aan om dit goed te houden. Zo’n vriendschap gun ik elke vrouw! 

Heb jij een beste vriendin? Stuur haar dan vandaag nog eens een lief berichtje! 

Photo by Mac Mullins from Pexels

Kelly Wildschut

Ik ben Kelly: alleenstaande moeder van twee zonen van 5 en 11 jaar oud. Sinds kort heb ik een vriend met een relatie op afstand en een bonuszoon van 12. Ook ben ik mantelzorger van mijn oudste zoon en dat is zwaar en mooi tegelijk. Het zorgt voor diversiteit in mijn week. Als ik tijd over heb ga ik graag naar de spa, lees ik boeken en ik hou van fotograferen. Ook schrijf ik nog blogs voor de Hersenstichting over de ziekte van mijn zoon.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen