Waar ben je naar opzoek?

Nieuw programma over voeding en bewegen bij RTL Telekids

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Nieuw programma over voeding en bewegen bij RTL Telekids

Vanaf 1 september is het nieuwe programma ‘Totally Fit Kidz’ te zien bij RTL Telekids. Kids leren alles over een gezonde leefstijl in ‘Totally Fit Kidz’. Presentatrice en danseres Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze inspireren en leren basisschoolkinderen en hun ouders alles over gezonde voeding en beweging. Door op een jonge leeftijd een gezonde leefstijl aan te leren, lopen kinderen op latere leeftijd minder kans op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Het programma wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Hartstichting.

Onvoldoende beweging bij kinderen

Uit recent onderzoek van het RIVM en TNO blijkt dat minstens 75% van de basisschoolkinderen niet voldoende beweegt en niet voldoet aan de richtlijn voor groente en fruit. De Hartstichting zet zich al jaren in voor een hartgezonde toekomst van alle kinderen.

“We zijn als Hartstichting blij met de samenwerking met RTL. Via het massamedium tv hopen we veel ouders en kinderen te mogen bereiken en inspireren. Met als doel de bewustwording over een gezonde leefstijl op jonge leeftijd te vergroten. Nog steeds eten basisschoolkinderen te weinig groente en fruit, en bewegen te weinig. Gezond eten en voldoende bewegen is essentieel, want zo kun je de kans verkleinen dat je later hart- en vaatziekten krijgt.”, aldus Floris Italianer, directeur Hartstichting.

Ook Telekids vindt het belangrijk. Kinderzender RTL Telekids helpt graag mee aan die voorbereiding. “Als platform dat zich op kinderen richt, vinden wij het van groot belang dat kinderen verantwoord eten en voldoende bewegen, zodat ze een gezonde toekomst tegemoet gaan. Dit komt op een leuke en leerzame manier aan bod in het programma. We hopen dat Totally Fit Kidz kinderen en ouders inspireert om gezond te leven.”, aldus Olaf Swinarski, zendermanager van RTL Telekids.

Aandacht voor voeding en bewegen

In Totally Fit Kidz maken kinderen samen met Mathijs leuke, gezonde traktaties en verrassingsontbijtjes. Ook is te zien hoe een klas overvallen wordt met een uitvoerige lunchtrommelinspectie in ‘Pimp My Lunchbox’. Ingrid brengt de kinderen in beweging en bezoekt bekende sporters.

‘Totally Fit Kidz’ is vanaf maandag 1 september iedere schooldag om 08.05 uur te zien bij RTL Telekids en wordt herhaald vanaf zaterdag 6 september om 10:10 uur en vanaf zondag 7 september om 16:25 uur. Volg Telekids ook via de Telekids app. Kijk voor meer informatie op www.telekids.nl/totallyfitkidz en www.hartstichting.nl/totallyfitkidz.

Kinderen in beweging
resentatoren van het tv-programma ‘Totally Fit Kidz’ Ingrid Jansen en Mathijs Vrieze.
Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Uncategorized

Geboortevolgorde en verschillen in karakter bij je kinderen

  • 16 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Keyboard spelen boek kinderen: aan de slag!

  • 17 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Muzikale opvoeding: 5x Waarom is muziek zo belangrijk?

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen