Waar ben je naar opzoek?

Het is vandaag, 5 mei, Wereld Astma Dag en daarom nemen we vandaag deze longziekte onder de loep. In ons landje hebben 100.000 kinderen astma. Jaarlijks komen duizenden kinderen erg benauwd in het ziekenhuis terecht. En er overlijden zelfs mensen aan de gevolgen van astma.

Kinderen met astma

Voor kinderen is het vaak niet makkelijk om erover te praten omdat andere kinderen het niet goed begrijpen. Kinderen horen te rennen, vliegen, springen en te sporten. Omdat de ziekte niet aan de buitenkant is te zien is het moeilijk voor kinderen om dit uit te leggen.

Het Longfonds vraagt vandaag aandacht met hun campagne genaamd ‘Buiten Adem’. De longziekte lijkt als een ziekte die je makkelijk onder controle houdt, maar dat is vaak niet zo. Vooral kinderen hebben veel last van hun astma. Veel mensen denken dat je met een pufje de benauwdheid goed kunt tegengaan, maar ook met pufje kun je nog steeds veel last ervaren van je astma.

Lees ook: Kwart van kindersterfte wereldwijd door vervuiling

Onzichtbare ziekte

De ene keer heb je meer last dan de andere keer en dat maakt het ook lastig voor mensen om het te begrijpen. Zo opeens heb je een astma-aanval! Het is een onzichtbare ziekte en dat maakt het zo verraderlijk.

Ken jij iemand in jouw omgeving met astma?

Photo by seabass creatives on Unsplash

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen