Waar ben je naar opzoek?

Ben jij ook zo moe? Ja, natuurlijk ben je als moeder moe.

Ben jij ook zo moe? Ja, natuurlijk ben je als moeder moe.

Zou je ook wel nooit meer moe willen zijn? Tuurlijk, zijn we als mama’s vaak moe! Zeker als je kinderen nog klein zijn en je gebroken nachten hebt. En naast de kinderen zijn er natuurlijk ook nog ons werk, onze ellenlange to-do lijst en een onafwendbare stroom van e-mails en whats-appberichten.

Op sommige dagen bikkelen we om alles gedaan te krijgen en ’s avonds doodmoe op de bank neerploffen. Wij vrouwen willen graag van alles en hebben constant het gevoel dat we als nog niet genoeg hebben gedaan. Herkenbaar? Dan is het tijd om te zorgen dat je energie weer terugkomt. Meer energie!

Timemanagement is niet de oplossing

Let’s face it: er gaat nooit een moment komen dat je alles wat je wilt doen ook kunt doen. Zoveel uren zitten er nu eenmaal niet in een dag. Er is altijd nog wel iets wat we willen of kunnen doen. Een e-mail die moet worden geschreven, een kind dat aandacht vraagt, boeken die je wilt lezen of een serie die je wilt Netflixen.

Lees ook: Timemanagement voor moeders: alle ballen in de lucht houden!

Als je je beseft dat het je toch nooit lukt om alles te doen en dat er altijd nieuwe dingen zijn die moeten of die je wilt, ben je al op de helft. Timemanagement en het plannen van alle dingen die moeten gebeuren is ook niet de oplossing voor het krijgen van meer energie. Het geeft je wellicht alleen meer rust. Je planning volstoppen met alle dingen die je nog wilt of moet doen biedt namelijk geen enkele garantie dat je ook de energie hebt om al die dingen te doen.

Tijd voor actie!

Helaas is meer energie krijgen ook niet een kwestie van uitslapen of op de bank hangen en tv kijken. Integendeel, daar kun je zelfs alleen maar nog vermoeider van worden. En een grote mok koffie zal ook niet zorgen voor meer energie. Je hebt er hooguit tijdelijk voordeel van. Het helpt heel even, maar daarna ben je weer net zo moe en futloos als daarvoor.

Energie krijgen heeft vooral te maken met in actie komen en doelen stellen. Energie waar je echt iets aan hebt komt uit onszelf, het gaat om iets wat ons diep van binnen raakt, waar we blij van worden. Als je er slim mee omgaat blijft die energie ook veel langer hangen. Stel daarom vast waar je blij en gelukkig van wordt, waar je helemaal voor wilt gaan en kom in actie!

Doelen omzetten in energie

Bedenk dus eerst waar je blij van wordt en wat het állerbelangrijkste is waar je je energie aan wilt besteden. Vraag je daarna af hoe je je energie op dit moment besteedt. Om de kloof te dichten tussen hoe je je energie nu besteedt en waaraan je je energie liever zou willen besteden moet je dingen anders gaan doen.

Lees meer: Overbelaste oma’s door oppassen op kleinkinderen

Bekijk steeds weer wat je energievreters zijn, stop daar mee en ga aan de slag met dingen waar je wel energie van krijgt. Stop dus met boodschappen doen als je daar geen zin in hebt (besteed het uit); weer de negatieve mensen die alleen maar zeuren en klagen uit je leven; doe niet alles, maar alleen het belangrijkste. Stel je eigen prioriteiten en leg de mening van anderen naast je neer of check niet voortdurend je social media (de wereld kan best even zonder je). Bedenk steeds opnieuw wat je energievreters zijn en doe de dingen waar je energie van krijgt. Je zult zien, dit lévert energie op.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen