Waar ben je naar opzoek?

Nachtouders

2 minuten lezen Shirley
Nachtouders

nachtouders

Met drie kinderen komt het soms voor. Uiteraard het liefst in het holst van de nacht. Als je net niet voldoende slaapuren hebt gehad om enigszins helder uit je ogen te kijken. Ziek zijn. Gehuil. Een vies bed. Nachtouders we zijn er weer.

Por tussen de ribben

Ik weet niet hoe het in jullie gezin werkt, maar hier geldt de regel: ‘Mama ligt er op’. En het klopt. Instinctief weet ik vaak wanneer het zo’n nacht wordt. En ik word ook echt wakker van het gehuil. Hoor of het een huil is omdat kindlief in de slaap gestoord wordt of dat er iets anders aan de hand is.

Mijn echtgenoot een por in de ribben geven zou een optie kunnen zijn. Maar die heeft rustig de tijd nodig om even wakker te worden alvorens tot actie over te kunnen gaan. Of hij gebruikt dat als excuus, dat kan ook natuurlijk. Om dan niet één maar drie kinderen wakker te hebben, is voor mij een reden om snel, zelf, te handelen.

Wakker? Waardoor?

Vannacht was het weer eens zover. Op een tijdstip wat niet eens zou mogen voorkomen op de wekker maakte iets me wakker. Moest ik naar het toilet? Nee, een paar seconden later werd het me al duidelijk. Gehuil en geroep om mama. Er was iets aan de hand.

Uit bed en naar beneden. Het zinnetje “Mijn bed is vies” deed het ergste vermoeden. Wreed deed ik het licht aan om verder onderzoek te doen. Vrees werd bewaarheid. En zo sta je ergens rond vieren een bed te verschonen. En de anders passant terug te sturen naar zijn bed. Meneer dacht dat het ochtend was en dat hij wel aan kon gaan kleden. Nou niet dus! Dochterlief is betrekkelijk vrolijk en gezellig, maar moe. Dus hup in bed en slapen.

Iedereen in zijn eigen bed

Natuurlijk!

Niet…

Na een uur in haar schone bed doorgebracht te hebben kwam de volgende huilbui. Mamahonger dit keer. Zoonlief lag net weer te snurken, dus snel eruit. Al met al ging de wekker voor manlief vrijwel gelijktijdig af. Dus hij uit bed en dochterlief erin. Nog even de vraag wat er precies aan de hand is van zijn kant. Met een haast laconiek schouderophalen geef ik antwoord. Wel grijp ik nog even snel een badlaken, want zo goed van vertrouwen is mama toch ook weer niet.

Doktertje spelen

Het mooist vind ik dat kinderen enorm flexibel zijn. Dat merk ik weer als de dag vordert. Tussen de diverse spuugbuien door is onze kleine vrolijk en gezellig. Ze geeft met haar drie jaar voortijdig aan wanneer het fout dreigt te gaan. Zo weten we samen bergen was te voorkomen.

Verder is Ernie van stal gehaald. Onze ‘Ernie bij de dokter’. Waarmee onze zieke laat zien dat ook zij heel goed kan verplegen. Samen met hem kruipt ze op de bank of op het matrasje wat voor de gelegenheid in de woonkamer ligt. Een hele troost op zo’n vervelende dag…

En voor vannacht? Een ongestoorde nachtrust alstublieft!

Beeld: Blogger Shirley

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen