Waar ben je naar opzoek?

Naar Amsterdam met kinderen: onze tips! (winter editie)

5 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Naar Amsterdam met kinderen: onze tips! (winter editie)

De Kerstvakantie, het lijkt alweer zo ver weg maar de kinderen zijn nog maar net weer begonnen op school. Hebben jullie fijne dagen gehad? Wij zijn de Kerstvakantie met de kinderen begonnen in Amsterdam. We gaan heel vaak (en ver) met de kids op pad maar ze waren nog nooit in Amsterdam geweest. Ze hebben al in vele vliegtuigen gezeten maar nog nooit in de tram. Het werd dus tijd om daar verandering in te brengen. En nu ze wat ouder worden, we geen kinderwagens en buggy’s meer hebben, is het makkelijker en leuker om met ze naar een grote stad te gaan. Het waren twee super fijne dagen. Mede mogelijk gemaakt door een heerlijk hotel waar we verbleven: Hotel Arena.

Amsterdam met kids

Naar Amsterdam met kids: Overnachten in Hotel Arena

Op uitnodigen mochten wij een nacht verblijven in het Hotel Arena in Amsterdam. Dit hotel ligt aan de rand van het Amsterdamse centrum en bereik je via het Oosterpark. Onder het hotel kun je heel goed parkeren. Het is een monumentaal pand waarin het unieke stadshotel al 27 jaar is gehuisvest. Het transformeerde door de jaren heen van Rooms-Katholiek meisjesweeshuis naar viersterren hotel.

De monumentale delen (originele houten marmeren trap en de gerestaureerde Kapel) zijn nog altijd in tact gebleven en dat vind ik ook zo mooi aan het hotel. De kamers zijn moedern maar het omhulsel is nog als vroeger. Het is daardoor een sfeervol hotel met een mix van moderne design.

Tot onze verrassing kregen we een geweldige suite toegewezen waar we met zijn vijven konden verblijven. Het was een heerlijke kamer met een bovenverdieping waar wij als ouders konden slapen, beneden drie bedden voor de kinderen, een zitje, een super groot bad en koffie- en thee mogelijkheden.

Amsterdam met kids

Als je een gezin hebt met meer dan twee kinderen is het best lastig om een hotelkamer te vinden waar je met zijn allen in mag slapen. Ik ben daarom blij dat deze wel bestaan, al moet je soms goed zoeken. Het was een warm welkom in het hotel met een persoonlijk welkomstpakketje.

Amsterdam met kids

De omgeving van het hotel is ook erg mooi. We hadden voor zondag op de planning staan om het Oosterpark in te wandelen maar door het slechte weer ging dat helaas niet. Doordat het hotel centraal ligt en je snel bij de tram bent kom je makkelijk het centrum. Dat vind ik wel een must met kinderen, die hebben geen zin om onnodig kilometers te lopen. Tenminste, die van mij niet… Doordat de ligging centraal was hebben we die twee dagen veel kunnen doen in Amsterdam.

Amsterdam met kids

Voor het ontbijt schoven we aan bij PARK Café-Restaurant. Hotelontbijtjes vind ik altijd het leukste en daar verheug ik mij dan ook op. En met mij de kinderen ook. Het ontbijt was super voor elkaar en we hebben er enorm van genoten. In het restaurant kun je trouwens ook heerlijk eten!

Amsterdam met kids

Amsterdam met kids: wat hebben wij gedaan?

Het Rijksmuseum bezoeken

Bij aankomst zijn we meteen naar het Rijksmuseum gegaan. Daar waren we nog nooit geweest en ze wilden allemaal de Nachtwacht zien omdat ze op school een Kunstweek hebben gehad en de Nachtwacht daarin aan bod is gekomen.

En als je dan toch in Amsterdam bent met de kids dan is het de moeite waard om het Rijksmuseum te bezoeken. We hebben een familietour gedaan waarbij je door middel van opdrachten letters kan verdienen en zo het hele museum ziet. De kinderen zien kunstwerken en horen daar een verhaal bij. Met de letters krijgen ze een woord en met de woord kunnen ze een kleinigheidje ophalen. Super leuk natuurlijk want anders is het voor kinderen wel saai om door een museum te lopen.

Let op: Het Rijksmuseum heb je wel met twee uurtjes gezien. Het is kleiner dan ik verwacht had. Niet minder leuk maar wel goed om er rekening mee te houden dat je met kinderen snel uitgekeken bent.

Amsterdam met kids

Winkelen en de Bijenkorf bezoeken

Als je met de kinderen in Amsterdam bent, en zeker rond de Kerst, dan is het de moeite waard om te ‘winkelen’ en de Bijenkorf te bezoeken. Het winkelen duurde bij ons niet zo lang want ze hebben een spanningsboog van niks als het gaat om winkelen maar toch scoorde mijn man nog mooie schoenen én hebben we even heerlijk door de Bijenkorf gestruind. Onze lunch hebben we genuttigd bij Mama Pancake. Een leuk tentje!

Amsterdam met kids

Schaatsen op het Rembrandtplein

Amsterdam met kids

Waneer je in Amsterdam bent en er plenty schaatsbanen zijn dan moet je daar natuurlijk even gebruik van maken. Ze hebben zich heel lang vermaakt op de schaatsbaan én papa en mama konden die tijd benutten om glühwein te drinken. Ideaal dat ze wat ouder worden en zelfstandig dingen kunnen ondernemen. Daar genieten we ook echt van!

Sushi eten bij Shabu Shabu

Na al het schaatsen (en vallen) waren ze kletsnat. We wilden eigenlijk meteen door naar het sushi restaurant aan de overkant van de schaatsbaan, maar het leek ons verstandig nog even in het hotel bij te komen en schone kleding aan te trekken. Met de tram zijn we weer richting het hotel gegaan en hebben ze even heerlijk gebadderd (in het mega bad), schone kleren aangetrokken en nog even televisie gekeken. Daarna gingen we weer met de tram naar het Rembrandtplein om Sushi te gaan eten.

Blurry but perfect! ❤️

Lichtjesroute

Eigenlijk wilde we ‘s avonds nog de Lichtjesroute (per voet of per boot) doen maar we waren allemaal zo ontzettend moe dat we lekker naar het hotel zijn gegaan, de kids zijn gaan slapen en papa en mama hebben nog even een film gekeken. Mocht je binnenkort nog naar Amsterdam gaan dan is het wel een aanrader om de Lichtjesroute te wandelen of te varen.

Bioscoopbezoekje

Na een heerlijke nacht en verrukkelijk ontbijt zijn we op tijd op pad gegaan om per tram nog even door Amsterdam te crossen en af te sluiten in… de bioscoop! Dat vind ik het leuke van Amsterdam: op elk uur van de dag is er wel wat te doen. Je hoeft er eigelijk niet over na te denken of iets geopend is. We hebben de Grinch gekeken (en papa en mama deden stiekem een dutje…). Een super leuke film met een goede boodschap!

Na dit heerlijke weekend zijn we naar huis gegaan en hebben we ‘s avonds nog gegeten bij Van der Valk! Het was een topweekend. Een goed begin van een fijne Kerstvakantie.

Heb jij zin om wat leuks te doen met de kids? Dan zijn dit ook nog leuke tips:

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen