Waar ben je naar opzoek?

Na 8 jaar werk ik niet meer alleen vanuit huis…

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Na 8 jaar werk ik niet meer alleen vanuit huis…

Ooit ben ik juf geweest en stond ik voor de klas. Maar toen kreeg ik kinderen en mijn man had een baan met onregelmatige werktijden. Ik kon het allemaal niet meer goed managen en het hoog houden van alle ballen was bijna onmogelijk. Tevens was ik geen juf in hart en nieren… Toen begon ik ook nog eens een blog wat goed ging lopen en alles bij elkaar hebben we toen besloten dat ik mijn baan op ging zeggen, vanuit huis ging werken en zo bij de kinderen kon blijven. Er viel een last van mij af en er kwam meer rust in huis. Dat is nu acht jaar geleden en er is in die tijd zoveel veranderd…

Hard werken

De tijd dat ik fulltime thuis was bij de kinderen vond ik waardevol maar ook wel heel pittig. Het combineren van werk, kinderen en huishouden vond ik een uitdaging. Ik had vaak het gevoel achter de feiten aan te lopen en vergat mijzelf. Ik werkte veel in de avonduren en was de volgende ochtend bekaf omdat ik weer een gebroken nacht had gehad. Het waren met recht tropenjaren. Op het gebied van gezin maar ook qua werk. De ene na de andere opdracht kwam binnen en ik moest mij wel aan deadlines houden. Hoe ik dat zo lang vol heb kunnen houden vraag ik mij ook wel eens af. Toch kreeg ik er veel energie van en had ik voor geen goud weer voor de klas willen gaan staan. Dat laatste heb ik geen moment gemist!

Lees ook: Moeder zijn en thuiswerken? Dit zijn mijn 10 persoonlijke tips!

Thuiswerken is echt super fijn als het kan maar het vraagt wel om een strakke planning, discipline en heel veel flexibiliteit. Ik kan niet zeggen dat het alleen maar voordelen heeft en ik heb vaak gewenst dat ik weer een baan buiten huis had en de deur eens achter mijn dicht kon trekken.

Mijn bedrijf opnieuw inrichten

Inmiddels zitten de kinderen allemaal op school en zien mijn dagen er echt anders uit. De rust is terug. Ik heb meer tijd gekregen voor mijn bedrijf en ik hoef niet meer ’s avonds te werken. Ook heb ik meer tijd gekregen om nieuwe projecten uit te werken. De laatste tijd ben ik bezig om mijn bedrijf opnieuw in te richten: wat past nog bij mij, welke weg wil ik inslaan en wat zou ik anders willen doen? Zo ben ik op dit moment bezig met de ontwikkeling van De Blogschool én heb ik een externe opdracht gekregen om een bedrijf te helpen bij het opzetten van hun Social Media kanalen en hiermee grootste stappen te maken.

Niet meer alleen thuiswerken

Super leuk! Voor het eerst in acht jaar werk ik een aantal uur per week op kantoor samen met andere mensen. En dit allemaal binnen de schooltijden van de kinderen dus voor hun veranderd er niks. Deze opdracht is op mijn pad gekomen en ik vind het eigenlijk heel erg leuk om echt eens wat anders te doen. Dit zet mij ook wel aan het denken of ik in deze richting niet verder wil gaan… Zou het tijd zijn om helemaal wat anders te gaan doen?

Natuurlijk is het even wennen om weer buitenhuis te werken; ik moet er voor zorgen dat ik ook klaar ben wanneer de kinderen naar school gaan (want daarna moet ik door naar ‘mijn werk’) en ik moet weer brood smeren voor mijzelf. Ook heb ik veel dingen die ik mee moet nemen zoals mijn kantoor (lees: laptop). Omdat ik vind dat je successen moet vieren heb ik mijzelf meteen een cadeau gegeven. Lange tijd had ik geen werktas nodig maar nu wel! Alles wat ik mee moet nemen past niet in mijn handtas. Ik heb een mooie leren laptoptas gekocht waar lekker veel in past. Mijn nieuwe opdracht vind ik erg leuk en ik krijg hier veel energie van. Ik wel waar het schip gaat stranden!

Ben jij ook op zoek naar een fijne laptoptas of handtas? Neem dan even een kijkje op de website van Brandfield! Er is zoveel keus en voor jou zit er vast wat bij.

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen