Waar ben je naar opzoek?

Mijn bevalling; de dag die ik NOOIT meer vergeet!

4 minuten lezen sarah_rijneker Sarah Rijneker
Mijn bevalling; de dag die ik NOOIT meer vergeet!

Het is 30 juli 2013, 12.21 uur. Deze dag zal ik nooit vergeten. We zijn voor het eerst ouders geworden van een zoon! Ik was 35+2 weken zwanger en had vanaf week 5 tot en met week 18 overgegeven. Daarna voelde ik me goed tot 23 weken! Daarna begon ik wel erg dik te worden. Ja hoor zwangerschapsdiabetes met zware bekkeninstabiliteit. Maar hey! Het was mijn eerste goede zwangerschap en ik bleef, ondanks alles, gelukkig en blij. Tot ik met 30 weken al slijm en bloed verloor… Mijn bevalling; de dag die ik nooit meer vergeet.

Wat was het warm!

Oeps! Een infectie. Ik had 1-2 centimeter ontsluiting maar daar kon ik mee doorlopen. Ik mocht alleen niet meer zwemmen. Het fijne was ook nog de hittegolf in de zomer van 2013 maar laten we het daar maar even niet over hebben. Het ging niet helemaal lekker dus werd er besloten dat ik opgenomen zou worden in het ziekenhuis.

Eindelijk even naar huis

Na twee nachten niet slapen, omdat ik met vijf andere zwangere of net bevallen moeders op de kamer lag, kreeg ik na lang zeuren een eigen kamer. Zo dat was fijn! Ik was 34 weken zwanger en met 35+1 week mocht ik een nachtje thuis slapen. Dat was fijn! Mijn eigen bed, het wiegje helemaal opmaken nog even alles klaarmaken. Ik had ook zo’n trek; het ziekenhuis eten was echt heel erg slecht. Ik at aardappels een bord spinazie en ging rond 21.00 lekker naar bed. 

Mijn vliezen braken; 35 weken zwanger

Maar toen… om 03.00 uur braken mijn vliezen; toen ik moest plassen en opstond was de hele grond nat. Ik maakte mijn vriend wakker en omdat we nog thuis woonden, ook mijn moeder. Mijn moeder begon meteen met dweilen, ging weer naar bed en mijn vriend ging ook weer slapen. Ik stond perplex in de kamer en schreeuwde: “HALLO, WAT GAAN JULLIE DOEN? SLAPEN? JONGENS MIJN VLIEZEN ZIJN GEBROKEN! IK GA BEVALLEN!!!” 

Ze stonden op en werden nu écht goed wakker! Toen pas hadden ze door dat ik ging bevallen. Ze konden alleen maar lachen en ik vroeg mij alleen af: Maar waarom vandaag? Waarom nu? 

Mijn bevalling; ik kreeg pijnbestrijding

Lachend van de spanning reden we naar het ziekenhuis en de weeën zetten door. Je raadt het vast alle spinazie kwam eruit. Vanaf 06.00 uur begonnen de weeën echt maar ik kon niet zitten of liggen, alleen maar staan. Omdat ik erg duizelig was, vonden ze dit gevaarlijk. Ik heb pijnbestrijding via een pompje gekregen want een ruggenprik vind ik niks. Na een pompje en wat uren slaap (okeé ik was stoned) begonnen om 11.30 uur de persweeën. Echter mocht ik nog niet persen wat er zat nog een ‘randje’ in de weg. Poeh! 

Het ging niet goed met hem

Na 50 minuten mocht ik eindelijk persen en daar was hij. 12.21 uur met acht man gynaecologen en verloskundige in de kamer. 35 weken is net het randje, hij werd goedgekeurd! Geen couveuse; we waren zo blij. Totdat na een uur een andere arts kwam kijken en zei: “Hij moet nu naar de couveuse, hij is benauwd en ademt niet goed”. 

Zijn vader en allemaal artsen rende naar de couveuse en ik lag alleen na een douchebeurt in de kamer maar kon nog niet mee. Na een lange tijd kwam mijn vriend dan eindelijk; “Saar hij is stabiel maar je moet niet schrikken. Hij ligt aan de beademing en heeft allemaal draadjes en dingen. Hij mag ook geen kleding aan dus alles is uit.”

Lees ook: 10x waarom je je irriteert aan je man tijdens de bevalling

Mijn baby kreeg antibiotica

Woow wat is dit? Hij was toch gezond? Wat een shock. Ik ging in een rolstoel naar boven helemaal bang en huilend waar mijn zoon was. Ik moest mijn handen wassen, sieraden afdoen en toen mochten we samen naar hem toe. Ondanks dat ze zeiden dat het ‘goed’ ging lag hij daar te vechten. Hij kreeg antibiotica tegen een infectie, sondevoeding en ik moest kolven. Hij kon niet zelf ademen. Wat een omslag; mijn roze wolk verdween in een nachtmerrie. 

Eigen rekening van 5000 euro

Minuten leken uren, de luxe dat een couveuse op de kamer stond was er toen nog niet en ik lag zelfs een verdieping lager. Ze stuurde me weg om echt even te slapen, uit liefde voor mij maar dat zag ik op dat moment niet. Na vijf onwijs lange dagen mocht hij mee naar beneden. Ik moest eigenlijk na drie dagen al weg maar mijn moeder en ik hebben gezegd dat ik dat écht niet aan kon! Met heel wat geregel (en een rekening van 5000 euro) mocht ik blijven. Godzijdank. 

Prematuur baby

Lees ook: 10 tips voor de eerste keer seksen na de bevalling (better safe than sorry)

Het heeft erin gehakt

Alles liep zo anders; hij was echt prematuur en woog 2500 gram op zijn lichtst (3054 gram bij de geboorte). Zijn suiker was gelukkig goed. Wat een onwijs heftige kraamperiode. Hij kon zichzelf de eerste weken niet warm houden. Uiteindelijk is alles goed gekomen maar ik heb hier heel erg lang last van gehad. Een uur lang heb je je baby bij je en daarna moest hij opeens aan de beademing. Het moment dat je kind wordt weggereden is een nachtmerrie. 

Cliché maar waar; hij is inmiddels 6,5 jaar en het gaat goed met hem. Wat vliegt de tijd voorbij! Maar mijn bevalling; die dag vergeet ik nooit meer.

Sarah Rijneker

Hey wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn profiel! Ik ben Sarah moeder van 3 kinderen. Samen met mijn man runnen wij een avontuurlijk, druk jong gezin. Mijn motto is: ‘alle moeders doen maar wat!’

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

  • 1 week geleden
  • 1 minuut lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 1 maand geleden
  • 3 minuten lezen