Waar ben je naar opzoek?

Meest voorkomende make-up blunders

1 minuut lezen Michelle
Meest voorkomende make-up blunders

Make-up kan sterkte punten accentueren en schoonheidsfoutjes camoufleren. Helaas gaat het bij veel vrouwen ook vaak fout. Ik heb de meest voorkomende make-up flaters voor jullie op een rijtje gezet. Natuurlijk vertel ik ook hoe het dan wel moet. 

Oranje gezicht
Het is verleidelijk, maar gebruik foundation niet om bruiner te lijken. Foundation hoor je te gebruiken om je huid egaal te maken, niet om een zomerse look te creëren. Misschien werkt het wel, maar het resultaat is altijd vlekkerig en onnatuurlijk. Kies dus altijd een product dat dezelfde kleur heeft als je huid, en geen tint donkerder.  En als je graag een kleurtje op je wangen wilt, gebruik dan een  bronzer of blush.

Jaren ’80 oogschaduw
Oogschaduw in één kleur (lees: in precies dezelfde kleur als het paarse jurkje dat je draagt) aanbrengen tot aan je wenkbrauwen is al minstens twintig jaar een no go. Smeer de oogschaduw alleen op je oogleden of ga voor smokey eyes

Klonterige wimpers
Ik denk dat veel vrouwen zich wel eens schuldig hebben gemaakt aan deze beautyblunder: wimpers die lijken op spinnenpootjes. Ik moet toegeven dat ik ook wel eens té fanatiek aan de slag ben gegaan met mijn mascara. Maar spinnenpootjes worden niet alleen veroorzaakt door teveel mascara. Klonterige wimpers kunnen ook het gevolg zijn van een oude mascara. Zorg er dus voor dat je om de drie maanden je mascara vervangt en smeer hooguit twee á drie laagjes op je wimpers.

Getekende wenkbrauwen
Je wenkbrauwen aanzetten met een wenkbrauwpotlood kan erg mooi zijn, maar vaak is het resultaat erg onnatuurlijk. Gebruik daarom nooit een te  donker product.  Koop een potlood dat goed bij je haar- en huidskleur past. Laat je desnoods adviseren door een beautyspecialist. Als je aan de slag gaat met het potlood, moet je enkel wat fijne streepjes in je wenkbrauwen aanbrengen. En scheer nooit – maar dan ook echt nooit – je wenkbrauwen weg om ze vervolgens zelf te gaan tekenen!

Ik moet toegeven dat ik wel eens met klonterige wimpers de deur uit ben gegaan. En ik heb ook wel eens foundation gebruikt die te donker was voor mijn huid. Heb jij je ook wel eens schuldig gemaakt aan een make-up blunder?

Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ook leuk

  Blogs over opvoeding en ontwikkeling

  Ik ben het zat om de huiself van het gezin te zijn

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
  Blogs over baby’s en opvoeden

  Beste Kruidvat luiers van 2020

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
  Blogs over zwanger worden & zwangerschap

  5 jaar na de stilgeboorte van Lina

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen