Waar ben je naar opzoek?

Medicijn voor dodelijk RS-virus

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Medicijn voor dodelijk RS-virus

Goed nieuws: mogelijk medicijn voor dodelijk RS-virus op komst. Als de blaadjes van de bomen vallen moeten ouders met jonge kinderen oppassen voor het RS-virus. In Nederland belanden er per jaar zo’n 2500 baby’s in het ziekenhuis door het virus. Er lijkt nu een eind aan te komen want na 50 jaar onderzoek lijkt er een effectief medicijn voor het dodelijke RS-virus te zijn gevonden.

RS-virus bij jonge kinderen

Veel kinderen krijgen in de eerste twee jaar van hun leven met het RS-virus te maken. Voor baby’s kan het dodelijk zijn. In Nederland belanden jaarlijks 150 tot 200 kinderen op de ic. Een simpele verkoudheid kan het levensgevaarlijke RS-virus zijn.

Wereldwijd is het RS-virus, na malaria, zelfs de belangrijkste doodsoorzaak bij jonge kinderen. In ontwikkelingslanden is het sterftecijfer van kinderen met het RS-virus nog hoger.

Ouders herkennen RS-virus niet: hier moet je op letten!

De wintermaanden zijn weer begonnen en dat betekend dat de virussen ook weer actiever worden. In deze maanden speelt vooral het RS-virus op. Baby’s en kleine kinderen worden door dit virus getroffen. Veel ouders herkennen dit virus niet wat uiteindelijk…

  • Linda Bosscher

Injectie met antistof

Wetenschappers denken nu een oplossing te hebben gevonden voor het RS-virus. Een injectie die het kind een jaar lang beschermt tegen het ernstige ziekteverloop. Bij meer dan duizend vroeggeboren kinderen (die meer risico lopen) uit 23 landen werd de antistof ingespoten. De winter daarop waren er 80% minder ziekenhuisopnames in deze groep.

Vervolgonderzoek

De antistoffen die worden ingespoten verdwijnen uiteindelijk weer uit het lichaam. Het kind is dan al door de kwetsbare periode heen. Er komt een vervolgonderzoek waarin wetenschappers gaan kijken of dit ook werkt bij kinderen die niet te vroeg geboren zijn.

Kinderarts Louis Bont (Wilhelmina Kinderziekenhuis) is enthousiast over het onderzoek. Hij is zelf niet bij het onderzoek betrokken. In Nederland is hij een belangrijke specialist op het gebied van het RS-virus.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen