Waar ben je naar opzoek?

Me-time: nodig of overdreven?

2 minuten lezen Ilona Lijesen Ilona Lijesen
Me-time: nodig of overdreven?

Je hoort het steeds vaker: moeders die aangeven dat ze te weinig tijd hebben voor zichzelf. Alle tijd en energie gaat naar de opvoeding van de kinderen, het huishouden, sportclubjes, zwemles, noem maar op. En oh ja, ook nog werken. Tijd voor jezelf? Een boek lezen? Dat was ooit, toen we nog geen kinderen hadden en we nog druk waren met andere dingen. Druk met wat eigenlijk?

Tijd voor mijzelf

En ja, het is zeker pittig. Het zijn niet voor niets tropenjaren, zeker met kinderen onder de 4. Maar of het echt nodig is om hele vrije dagen en middagen voor jezelf te hebben vraag ik me af. Ik geef toe dat het stiekem best lekker is dat mijn jongste nu ook op school zit. Tussen 8.30 en 14.00 heb ik twee dagen per week voor mezelf. Nou ja… er moeten natuurlijk ook boodschappen gedaan worden en het huishouden en de was vergen ook wel wat aandacht af en toe. Maar alles in mijn eigen tempo, zonder kinderen om me heen.

10 dagen per jaar weg

Ook ga ik vanwege mijn werk ieder jaar ongeveer 10 dagen naar het buitenland. Drukke dagen, compleet volgepland, maar toch is er op de meest prachtige bestemmingen altijd de tijd om even tot mezelf te komen. Even te genieten zonder me druk te maken over de kinderen. Deze dagen ben ik volledig Ilona en hoor ik 10 dagen lang geen mama-geroep. Dit zijn ook de momenten dat ik me besef dat ik dat eigenlijk ook wel mis. En mede door deze reizen besef ik dat ik het liefste met mijn man en kinderen samen ben. Eigenlijk wel makkelijk praten zo om aan te geven dat ik geen me-time nodig heb terwijl ik iedere jaar 1,5 week de boel de boel laat en vertrek. 

Ben graag samen

Maar buiten deze tijden blijft er genoeg over vind ik, ook toen ik nog een kind thuis had de hele dag. En het boodschappen doen is toch ook wel heel gezellig met mijn meiden samen. Zolang je maar geen haast hebt, want dat voelen ze feilloos aan (lees: ze gaan 3 versnellingen langzamer). Maar er zijn altijd nog de avonden dat je tijd voor jezelf kunt plannen. Zet die tv eens uit en lees een boek. Of ga lekker sporten of een avondje weg. 

“Mama, waarom heb ik nooit een kinderfeestje?”

Dit is een constatering die je je kinderen liever bespaard. Het geeft een gevoel dat ze er niet bij horen en dat klasgenootjes ze niet leuk en aardig vinden. In ieder geval niet aardig genoeg om op een feestje te…

  • Ilona Lijesen

Kids en me-time combineren

Bij het denken aan de momenten die ik voor mezelf heb als ontspanning komen toch ook veel momenten met de kinderen op het lijstje. Samen met mijn meiden een dagje weg, bijvoorbeeld naar een museum voelt als ontspanning. Heerlijk genieten van de kinderen! En ook in Monkeytown kan het vrij relaxed zijn. De kinderen spelen en ik zit met een kop koffie en een boekje te relaxen.

Doe wat jij wil!

Dus is me-time nodig? Mijn conclusie is JA! Alleen is de invulling voor iedereen anders. De een heeft een vaste dag in de week nodig (kinderen op de opvang en hup, de sauna in), de ander vindt de momentjes tussen door en vindt dat prima. Maar hoe iedereen het ook invult….we proberen allemaal de beste versie van onszelf te zijn. En eerlijk gezegd ben ik de beste versie van mezelf als ik met de kinderen samen ben. 

Zo…. En nu de laptop dicht en verder lezen in mijn boek.

Photo by Castorly Stock from Pexels

Ilona Lijesen

Ik ben Ilona (38), getrouwd en moeder van drie kinderen waarvan een sterrenkindje die met 19 weken zwangerschap is overleden. Ik hou, samen met mijn gezin, van leuke dingen doen, op pad gaan en heerlijke luierdagen zo af en toe. We zijn dol op reizen en willen onze kinderen veel van de wereld laten zien. Ik werk bij een reisorganisatie en heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. In mijn blogs wil ik je meenemen in mijn wereld en gedachtes en hopelijk vinden jullie herkenning (of niet) in mijn blogs.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen