Waar ben je naar opzoek?

Magisch inkleuren met Colourmazing

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Magisch inkleuren met Colourmazing

Mijn meiden houden heel erg van knutselen. Er gaan per jaar heel wat stapels papier, dozen, plakband en viltstiften doorheen. We hebben een kast vol knutselmateriaal. Ook zijn ze altijd in voor wat nieuws. Momenteel zijn ze druk met schilderen en tekenen en toen ik ze allebei een pakket Colourmazing Magisch inkleuren gaf gingen ze meteen enthousiast aan de slag. Colourmazing vind ik zo leuk dat ik jullie er ook graag kennis mee wil laten maken. Overigens ook meteen een tip voor Sint en Kerst (ik weet het, het duurt nog even maar de komende tijd ga ik je inspireren met leuke tips, je kan er maar beter op tijd bij zijn!).

Magisch inkleuren

Met Colourmazing kan iedereen binnen de lijntjes kleuren. Daarom heet het ook Magisch inkleuren. Je maakt namelijk gebruik van de Colourmazings toverpennen en papier waar je de mooiste schilderijtjes mee maakt. Iedereen kan het dus het geeft geen frustratie. Het enige wat ze hoeven te doen is de inktpen op het toverpapier zetten, de pen lichtjes indrukken en je ziet hoe de inkt op magische wijze verspreidt wordt.

Lees ook: 33 toffe cadeaus voor jongens vanaf 8 jaar

Let wel op dat je niet te hard in de pen knijpt want dan vloeit er meer inkt uit de toverpijn en kunnen de toverlijnen de inkt niet tegenhouden. Het is dus ook goed voor de motorische ontwikkeling omdat kinderen leren doseren; hard of zacht knijpen, controle houden over de pen en waar zet je de pen neer?

Er zitten een aantal basiskleuren in het pakket maar je kan daar ook mee mengen en de tekening helemaal naar je eigen smaak inkleuren. Kinderen leren op deze manier ook kleuren met elkaar mixen en een andere kleur creëren.

Lees ook: Tips voor speelafspraakjes na schooltijd: hoe regel je dat nou?

Van inkleuren naar 3D kunstwerk

Naast de Magisch inkleuren basisset (in verschillende thema’s) heb je ook nog de Colourmazing travelset. Deze is super handig om mee te nemen op vakantie of als je een dagje weg gaat. En als je een stapje verder wil gaan dan kun je de Colourmazing 3D set. Je gaat eerst magisch inkleuren en daarna maak je een 3D kunstwerk.

Wanneer ze toch ‘buiten de lijntjes hebben gekleurd’ als in op de tafel of hun handen, geen paniek; het is makkelijk te verwijderen.

Met de herfst in aantocht is het heerlijk om weer lekker binnen te gaan knutselen en tekenen en de Colourmazing Magisch inkleuren sets zijn daar erg geschikt voor. Veel kleurplezier!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen