Waar ben je naar opzoek?

Luie mensen bestaan niet

5 minuten lezen Jady-Mayne Keyner Jady-Mayne Keyner
Luie mensen bestaan niet

Gingen jouw haren direct omhoog staan toen je de titel van mijn blog las? Kon jij ook in a split second een handje vol mensen opnoemen die volgens jou onder ‘Lui’ vallen? Of herinner jij je in een fractie van een seconde een moment dat jij je uit de naad werkte en je partner of collega precies het tegenovergestelde deed? Maar bestaat ‘lui zijn’ nog steeds als je jezelf de volgende vraag stelt: “Of is er eerder sprake van wel of niet gemotiveerd zijn om dingen te doen?”. Ik kan je alvast verklappen; luie mensen bestaan niet. Lees snel deze blog verder waarin ik daar verder op in ga. En ik houd je ook een spiegel voor.

Jezelf doelen stellen

Ja, daar ben ik goed in! Al zeg ik het zelf, whuhaha! Ik denk dat doelen stellen nog niet zo lastig is. Ik vind het lastiger om gedisciplineerd bezig te zijn met mijn doelstellingen. Focus houden. Mezelf blijven omringen met inspirerende mensen. Gerichte stappen zetten die mij dichter bij het resultaat brengen. 

Maar misschien is het resultaat behalen niet het einde van mijn doelstelling en blijft het een aandachtspunt.

We leven in een gekke tijd 

Ugh! Ik vind het steeds vaker irritant worden, wanneer dit wordt gezegd. Ja het klopt. We leven in een gekke tijd. Deze ‘gekke tijd’ kan je ook iets moois opleveren. In mijn vorige blog Hoe bewaar ik de rust in de onrust ben ik hier al op ingegaan. 

Waar ik nu even naar toe wil is dat we misschien nu ervaren dat we op een andere manier ‘geleefd’ worden. Mocht je de kans hebben om werkzaamheden thuis te verrichten dan mag je blij zijn met werkbehoud. Maar wat deed het met je toen de scholen dicht gingen en dat JIJ naast ouder zijn ook die GEMOTIVEERDE JUF/MEESTER moest zijn? 

Een momentje voor jezelf

Zoals ik al eerder zei; doelen stellen, daar ben ik goed in… 

Een paar maanden geleden had ik (eindelijk) mijn persoonlijk statuut/levensfilosofie en affirmaties uitgeschreven. Dat zijn normen, waarden en gedachten waar ik voor sta in het leven. Het maken van mijn persoonlijk statuut en dat dagelijks tegen mezelf zeggen, was een opdracht uit het boek Master Your Mindset van Michael Pilarczyk. Echt een aanrader by the way! 

Nu komt het… Of ik dit dagelijks doe? Met schaamrood op m’n kaken geef ik het eerlijk toe: NEE! Ik heb het zelfs opgehangen in mijn badkamer. Dus ik zou ondertussen ook mijn tanden kunnen poetsen. Waarom doe ik het nog steeds niet? Lui? Wel gemotiveerd? Niet gemotiveerd? Te druk? Smoesjes dus! Echt waar! Ik geef het eerlijk toe. SMOESJES. 

Serieus, wat is nou een paar minuten van 24 uur? Helemaal niets dus! Het opschrijven van mijn persoonlijk statuut is net zo belangrijk als het naleven ervan. 

Mijn persoonlijke statuut

Wil jij ook dagelijks een momentje voor jezelf creëren door je eigen levensfilosofie en affirmaties te benoemen? 

Het is volgens Stephen Covey, bekend van de o.a. de boeken De zeven eigenschappen voor succes in je leven en Ontwerp je persoonlijke missie, een van de meest effectieve manieren om de kwaliteit van je leven te verbeteren. 

Om je een beetje op weg te helpen deel ik met jou een paar bullets van mijn persoonlijk statuut:

 • Ik leef vanuit liefde. Ten eerste liefde voor mezelf;
 • Ik ben het resultaat van de keuzes die ik maak;
 • Ik besteed dagelijks tijd en aandacht aan mijn mentale en fysieke gezondheid;
 • Ik probeer van iedereen en elke situatie iets te leren;
 • Ik vraag advies aan experts;
 • Ik help anderen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren;
 • Ik ben elke dag dankbaar en spreek mijn dankbaarheid dagelijks uit;
 • Ik geniet van elke dag.

Het maken van deze blog maakt me tegelijkertijd bewust van mijn intentie dat ik mijn persoonlijk statuut wilde maken. Ik geloof ook dat iedere boodschap die je uitspreekt, eerst voor jezelf geldt. 

Maak oogcontact met jezelf

Kom je er niet aan toe om jouw persoonlijk statuut te maken? No worries! Ik had het ook echt niet in 5 minuten opgeschreven. Het is echt iets waar je de tijd voor moet nemen. Het zijn immers jouw leefregels. 

Wat ik ook weleens doe is mezelf aankijken in de spiegel. 
Say Whut?! Ja, echt AANKIJKEN. 

De eerste 5 minuten kijk je naar jezelf en laat je je ego praten. Je weet wel, die stem in je hoofd, die je hier en daar wat minder tevreden kan maken over jezelf. Maar daarna… Kijk jezelf eens goed in je ogen. 

Wie zie je? Wat zie je? Doe je masker af. Scan je zelf. 

Zo doen we het ook (on)bewust bij anderen. Als je echt contact wil maken met iemand wat doe je dan? In de ogen kijken. Als je wil weten of iemand het goed met je voor heeft, of de waarheid spreekt wat doe je dan? Ja, precies! In de ogen kijken. 

Maak (oog)contact met jezelf. 

Neem me-time

Zo nu en dan en tijdens het maken van deze blog vraag ik mezelf af; hoe kunnen we onszelf blijven inspireren? Om vanuit de juiste intenties in actie te komen? Of in actie te blijven. 

Hoe kunnen we onze kinderen blijven inspireren en motiveren? We hebben als ouder een voorbeeldfunctie. 

Hoe gaan we om met tegenslagen? 

Optimisme èn pessimisme is te leren, maar hebben we genoeg zelfkennis om onszelf weer in die positieve spiraal te zetten? Zodat we dit ook bewust en onbewust onze mini-me’s kunnen meegeven?

En dan denk ik aan een oefening van Tony Robbins. Ik ga niets toelichten maar daag je met liefde uit. Zet het filmpje aan en doe mee. 

Zorg wel dat je iedereen thuis weet dat je een Momentje Voor Jezelf hebt.

Luie mensen bestaan niet

Wees lief voor jezelf, want: Alleen Liefde Werkt <3 En… luie mensen bestaan niet. Dat had je nu vast wel door maar vergeet niet je doelen te stellen en na te leven.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Jady-Mayne Keyner

Deze ambitieuze dame staat bewust in het leven voor een gezonde balans tussen werk en privé. Ik woon samen met mijn vriend, mijn dochter en onze zoon. Naast genieten van/met mijn gezin besteed ik veel
aandacht aan mijn persoonlijke ontwikkeling: in muziek als allround vocaliste, geluksonderzoeker voor Mayne-Stage podcast en yoga en meditatie.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen