Waar ben je naar opzoek?

Lieve moeder, jij mag je sexy voelen!

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Lieve moeder, jij mag je sexy voelen!

Als je mij al wat langer volgt dan vandaag weet je dat ik mij hard maak voor moeders die denken dat ze naast het moederschap geen leven meer hebben. Deze moeders wil ik inspireren door te laten zien dat dat niet zo is. Je bent moeder maar ook jezelf. En vergeet je man niet. Voordat er kinderen kwamen is het begonnen tussen jou en hem. Houd in je achterhoofd dat je kinderen ooit uit huis gaan en dat jullie dan weer samen zijn. Dan moet het vuurtje tussen jullie nog steeds flink branden! Ik vind het belangrijk om tijd aan jezelf te besteden, maar ook aan elkaar en aan je sociale contacten. Je bent geen slechte moeder als je een keer oppas regelt om een avondje uit te gaan of je kinderen naar opa en oma brengt om samen met je man een weekendje weg te gaan. Integendeel, je kinderen worden er niet minder van!

Stomme hormonen

Misschien voel je jezelf na de bevallingen niet meer helemaal jezelf. Dat snap ik helemaal. Zo heb ik mij ook gevoeld. Lange tijd zelfs! En die stomme hormonen, die dragen er ook niet positief aan bij dat je lekker in je vel zit. Maar ik ben er in de loop der jaren wel achter gekomen dat geluk niet in je gewicht zit. Zit jij lekker in je vel met een maatje meer? Prima! Zit jij niet lekker in je vel met een maatje meer? Doe er dan wat aan! Zo simpel is het. En ook jij met een maatje meer bent mooi. Ik heb geen maatje 40 en sport twee keer per week, zelfs daarmee krijg ik nog geen maatje 40. Vergeet niet dat niet elke vrouw dezelfde bouw lichaam hebben en elke vrouw stelt weer andere prioriteiten. De ene vrouw kan eten als een bouwvakker en 0 kilo aankomen, de ander hoeft maar naar eten te kijken en komt 10 kilo aan. Wat ik hiermee wil benadrukken is dat je niet teveel naar een ander moet kijken maar diep in jezelf moet kijken hoe jij gelukkig wordt en wanneer je gelukkig bent. Kijk niet naar een ander en kijk niet naar het ‘ideaalplaatje’ want ik ben van mening dat die niet bestaat.

Lees ook: Geen zin in seks? 3 tips om hier verandering in te brengen!

Hou van jezelf!

Ik heb er al verschillende blogs over geschreven. Eerlijk? Voor mij is het ook lastig hoor! Eigenlijk ben ik pas sinds een jaar écht bezig om mijn mindset te veranderen en echt bewust bezig te gaan met mijn lichaam en niet te kijken naar wat het ideaalplaatje is. Ik moet echt leren op een andere manier naar mijzelf te kijken en dat lukt niet 1-2-3. 

Online is de hashtag #BodyPositivity natuurlijk booming. Steeds meer mensen gaan inzien dat het ideaalplaatje niet bestaat en hoe fijn is het dat men op Social Media daar ook steeds meer aandacht aan besteedt? Want ergens worden wij daar toch door beïnvloed. 

Maar hoe kom je dan op het punt dat je jezelf accepteert? Voor mij is dat ook een lange weg maar ik ben al ver gekomen. Wat wel helpt is om lief te zijn voor jezelf, te luisteren naar je lichaam en jezelf goed te verzorgen. Zo ben ik gaan sporten, na jaren strijd is de knop om. En ik voel mij beter dan ooit en ben zelfs zo goed als van mijn lichamelijke klachten af. Daardoor voel ik mij mentaal ook beter en ga ik positiever naar mijzelf en de dingen in het leven kijken.

Lees ook: Waarom het belangrijk is om (ook) minnaars te blijven

Vrouw, voel je sexy

Ook ga ik regelmatig met mijn man een avondje weg of zelfs een weekendje weg. Dit is heel belangrijk voor je relatie maar ook fijn om eens even wat anders te zijn dan alleen maar moeder. 

En niet alleen dat: plan tijd voor jezelf in. Ga lekker in bad, relaxen in een fijne outfit op de bank en bingwatchen op Netflix, laat je haren verzorgen bij de kapper of ga een dagje winkelen. Tijd voor jezelf is zo fijn en belangrijk om lekker in je vel te zitten!

Fijne kleding is ook heel belangrijk. Koop kleding wat goed zit en waar je je goed bij voelt. Kijk niet naar wat je zou ‘moeten’ dragen maar kijk waar jij je sexy en goed in voelt. Vergeet daarbij ook niet de onderkleding. Sexy lingerie kan je zelfvertrouwen echt een boost geven. En hoe leuk is het voor je partner om hem te appen en te zeggen dat je een cadeautje voor hem hebt als hij thuis komt… Jezelf sexy voelen voor je partner en gezien worden geeft je zelfvertrouwen ook een boost waardoor jij lekker in je vel zit! 

Zoals ik al zei: Body Positivity zit hem niet in maatje 36 maar in hoe jij je voelt en wat jij uitstraalt. Doe wat aan je zelfvertrouwen en dan ben je op en top sexy! 

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen