Waar ben je naar opzoek?

Lieve mama, je mag trots zijn op jezelf!

2 minuten lezen athena Athena Hordijk
Lieve mama, je mag trots zijn op jezelf!

Ik ben trots op mezelf. Über trots. Kan je eigenlijk niet zeggen he? Maar waarom eigenlijk niet?! Ik ga het nu heel egoïstisch over mezelf hebben. En mezelf helemaal ophemelen. Waarom? Daarom! 

Daarom dus; trots zijn op jezelf!

Ik sta altijd klaar voor m’n kind, als dat nodig is. ‘Kan je niet slapen schat? Kom dan maar bij mama in bed.’ ‘Wil je weer eens een keer wat drinken? Ik haal wel water voor je.’ ‘Ben je ziek en wil je me zo hard kroelen dat je mij van m’n eigen bed af plet? Kom maar.’

Ik doe ALLES om m’n kind blij te maken. Wil hij een ijsje eten? Dan gaan we naar de stad. Wil hij een gezellige pyjama-dag? Tuurlijk schat, scheelt mij weer was ook. Is jouw allergrootste wens op dit moment om sinaasappels uit te persen voor papa? Doen we dat toch, spring maar op het aanrecht.

En ben je ziek, hou ik je heel de dag bij me. Ik zet thee voor je, maak bouillon voor je, temperatuur je en bel de dokter voor je. Alles om jou beter te maken, niks is me dan teveel.

Lees ook: Mijn zoon opvoeden als geëmancipeerde man

Huil je als ik je achterlaat op de peuterspeelzaal, huil ik van binnen met je mee. Maar ik laat je daar omdat het goed is voor jouw ontwikkeling, en ik weet dat je na 5 minuten weer blij aan het spelen bent met je vriendjes, en ik wil niet dat je dat mist.

Ik koop de mooiste kleertjes voor je, omdat ik weet dat je er graag mooi uit wilt zien. Soms kiezen we je kleren samen, soms zit ik ‘s avonds te online te shoppen maar we hebben dezelfde smaak dus dat gaat prima.

Jij wilt geen groente en geen fruit eten, dus maak ik banaan-havermoutcakejes, in de hoop dat je die eet en je toch je fruit binnen krijgt. Dat lukt dan één keer, en daarna verzin ik weer nieuwe manieren.

Ben jij ergens fan van, geef ik stiekem je kamer een make-over. En jouw koppie als je dat dan ziet, daar is niks mee te vergelijken.

Ik doe het…

Voor jou haal ik alles uit mezelf, soms uit m’n tenen als je weer eens niet luistert, dwars bent of je gewoon het bloed onder m’n nagels vandaan haalt. Laten we er geen doekjes omheen winden, momlife is gewoon #%$&@ zwaar. Maar ik doe het, en graag ook.

Want ook al is het zwaar, irritant, moeilijk en stressvol, ik doe niks liever dan jouw mama zijn, dag in dag uit, 24/7.

Lees ook: Ik ben niet die moeder…

Voor alle mama’s, jullie doen het geweldig!

Voor de mama’s die het makkelijk af gaat, voor de mama’s die janken van slaaptekort, voor de mama’s die de kinderkots van hun mascara afvegen, voor de mama’s die liever een joggingbroek aan hebben dan een skinny jeans, voor de mama’s die elke dag het gevoel hebben te falen, hoor dit: WEES TROTS.

Waarom? Omdat je een moeder bent, en de zwaarste baan ter wereld hebt. Zit je er doorheen? Kan. Maar straks sta je er toch weer, niet omdat het kan maar omdat het moet. En dat kan jij. Omdat je moeder bent.

Dus geef jezelf een dikke schouderklop, you’ve got this mama.

Athena Hordijk

Ik ben Athena, getrouwd en thuisblijfmama van een jongeman.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen