Waar ben je naar opzoek?

Leukste leesboeken Kinderboekenweek 2018 + gratis Kinderboekenweekgeschenk

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Leukste leesboeken Kinderboekenweek 2018 + gratis Kinderboekenweekgeschenk

De Kinderboekenweek is vandaag van start gegaan. Het thema voor de Kinderboekenweek is ‘Kom erbij!’. De Kinderboekenweek loopt tot 14 oktober 2018. Op de basisscholen wordt er veel aandacht aan besteedt. Ook is er weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk: De Eilandruzie. Dit boek krijg je GRATIS bij besteding van ten minste 10 euro aan papieren boeken. In deze blog ga ik je de leukste kinderboeken tippen, ter bevordering van van het lezen bij kinderen, die passen bij het thema van de Kinderboekenweek 2018: vriendschap.

De geschiedenis van de Kinderboekenweek in het kort

De Kinderboekenweek bestaat sinds 1995 en is een jaarlijks terugkerende ‘week’ ter promotie van het Nederlandse kinderboek. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt elk jaar door een andere schrijver geschreven en krijg je cadeau bij het kopen van boeken. Op basisscholen wordt er veel aandacht besteed door een lespakket. Ook in bibliotheken zijn er extra activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Men wil de leesbevordering van kinderen extra promoten. Elk jaar staat er een thema centraal!

Lees ook: De top 10 prentenboeken om voor te lezen

Kinderboekenweek 2018

Vriendschap staat deze Kinderboekenweek centraal! Uiteraard is er door Kinderen voor Kinderen ook weer een speciaal Kinderboekenweeklied uitgebracht:

Gratis Kinderboekenweekgeschenk

Wil jij ook het gratis Kinderboekenweekgeschenk ontvangen? Er zijn zoveel leuke kinderboeken te koop en wij tippen jou de leukste kinderboeken over vriendschap voor de verschillende leeftijden.

Krijg het kinderboekenweekgeschenk cadeau!

Leukste leesboeken voor kinderen

Omdat er zoveel leuke boeken te krijgen zijn voor kinderen hebben wij per leeftijdscategorie een aantal op een rijtje gezet om het voor jou wat makkelijker te maken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer toffe kinderboeken verkrijgbaar. En tegenwoordig verschijnen er ook steeds meer kinderboeken die je kunt lezen op een E-reader. Ideaal! Bij bol.com heb je nu zelfs de actie 1+1 gratis op e-books!

De leukste kinderboeken voor de allerkleinsten

De leukste kinderboeken voor 4-6 jarigen

De leukste kinderboeken van 6-8 jaar

De leukste kinderboeken van 8-10 jaar

Leukste kinderboeken 10+

Deze blog bevat affiliatielinks.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen