Waar ben je naar opzoek?

Juf of meester. Het is ‘gewoon’ werk toch…?

2 minuten lezen Shirley
Juf of meester. Het is ‘gewoon’ werk toch…?

Het schooljaar loopt op zijn eind. Kinderen raken al in vakantiesferen en komen moeilijker hun bed uit. Op de dagen dat het mooi weer is, spelen ze de hele dag buiten, het liefst met water. Ze lijken niet te houden. Ook de leerkrachten zullen straks genieten van de vakantie na de laatste rommelige, maar leuke, dagen op school.

Doet een leerkracht ‘gewoon’ werk?

Op Facebook, Pinterest en andere sociale kanalen zie ik talloze bedankjes voorbij komen. Bedankjes voor de juffen en meesters. Normaal gesproken denk ik hier niet over na. Hoewel ik de zorg voor mijn kinderen toevertrouw aan de school is het voor de medewerkers van de school ‘gewoon’ werk. Toch?

Lees ook: Oproep: Meer waardering voor juffen en meesters

Niet altijd even makkelijk

Dit jaar voelt het anders. De leerkrachten van onze kinderen hebben het dit jaar lang niet altijd makkelijk gehad. Het maakt dat ik me afvraag of we toch niet iets moeten doen om ze te bedanken. Ze hebben veel extra tijd en zorg gehad op sommige momenten en zijn zeer betrokken geweest. Ook andere medewerkers binnen de school hebben zich moeite getroost om voor de kinderen een veilige en stabiele omgeving te creëren. En dat is ze gelukt. Degenen die het betreft, mogen dit zeker opvatten als een compliment!

Het grootste geschenk

Terug naar de vraag… Een tastbaar bedankje. Wel of niet? En zo ja, in welke vorm?
Hoe makkelijk is het niet om een cadeautje te kopen en dat door je kind te laten geven. Toch vind ik dat zelf niet geheel de bedoeling. In de anderhalf jaar dat ik op de PABO heb gezeten (in een ver grijs verleden) vond ik het altijd het meest waardevol als de leerlingen zelf iets maakten. Dat is het grootste geschenk. Dat je als juf of meester gewaardeerd wordt door je eigen leerlingen. Dat zij terugkijken op een mooi schooljaar en leuke lessen.

Lees ook: Low budget knutseltips: DIY Bedankt juf!

Dank jullie wel!

Vanmiddag ga ik mijn kinderen dus een opdracht geven. Om iets te maken voor de juffen en de meester. Het hoeft helemaal niet groot te zijn, maar als er met zorg aan gewerkt wordt, ieder op hun eigen manier, dan hoop ik dat de leerkrachten dit een mooier cadeau vinden dan enig ander cadeau dat ik in een winkel zou kunnen kopen.
Een zelfgemaakt cadeau dat zegt: Lieve juffen en meesters, dank jullie wel voor dit jaar! 

Bron beeld: Pixabay

Reacties
 • ik ga nu naar mijn laatste jaar en dan ben ik juf… ik heb al gemerkt dat het toch een redelijk zwaar en intensief beroep is. Maar de waardering en erkenning die je van de kinderen krijgt is onbetaalbaar!

  • Shirley zei

   Dat vind ik ook zo mooi! Die kleine mensen, met eigen wil, eigen humor, eigen problemen die dan vinden dat je een lieve of goede juf was. Inderdaad, daar kan niets tegen op.

   Heel veel succes het aankomend jaar met afstuderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 1 maand geleden
 • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 6 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 6 maanden geleden
 • 3 minuten lezen