Waar ben je naar opzoek?

Last van allergieën of hooikoorts? Probeer een luchtreiniger!

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Last van allergieën of hooikoorts? Probeer een luchtreiniger!

Wow wat hebben we toch een geweldige zomer gehad! Ik kan mij niet herinneren wanneer het echt koud is geweest. En als ik de vooruitzichten bekijk dan krijgen we nog een hele lange Indian Summer. De weersvoorspellingen voor komende week zien er echt heel goed uit. Dit weer vind ik heerlijk: de herfst hangt in de lucht maar de zon is nog warm genoeg om heerlijk van te genieten. Van mij mag het zo nog wel even blijven!

Wat een heerlijke zomer!

Het was de eerste zomer in ons nieuwe huis. We hebben een huis met tuin op het zuiden, de hele dag zon én ontzettend veel ramen. Ik was dus wel een beetje bang voor de warmte in huis. Gelukkig is het ontzettend meegevallen want het voordeel is dat we een tegelvloer hebben, hoge plafonds zodat de warmte goed weg kan en we hebben screens voor de ramen. Alleen op zolder kon het soms wel iets te warm worden: zo’n 30+ graden. Verder hadden we niet te klagen!

Last van stof in de lucht

Tijdens deze warme dagen kregen we post. Post van Dyson en dat is altijd erg leuk! Van Dyson hebben we de Dyson Pure Cool Tower aangeboden gekregen. Deze kwam op het goede moment, net toen de warmte op zolder de kinderen wat teveel werd! De Dyson Pure Cool Tower kun je gebruiken als ventilator en als luchtreiniger. Ideaal! Ik merkte wel dat we in de zomer best veel last hadden van stof. Onze dochter krijgt daardoor last van haar ogen. We hebben de Dyson Pure Cool Tower een tijd op haar kamer gezet en daarna merkten we echt verschil.

Luchtreiniger Dyson

Lucht zuiveren

Mensen die last hebben van een allergie zijn heel blij met de Dyson Pure Cool Tower omdat de HEPA-filter tot 99,95% van de allergenen, stoffen en virussen uit de lucht kan zuiveren. Voor mensen met hooikoorts is dit ook een heel fijn apparaat. Zodra er pollen in de lucht hangen filtert hij de kleine deeltjes. Hij past daarbij ook nog eens zelf zijn snelheid aan. Op het display kun je de snelheid van het apparaat zien en ook hoe vies de lucht is.

Dyson luchtreiniger

 

De Dyson Pure Cool detecteert automatisch stofdeeltjes en gassen en maakt daar real-time melding van. De torenventilator heeft drie sensoren en geeft vervolgens de luchtskwaliteitsmeting weer. Op het ingebouwde lcd-scherm kun je door middel van live rapporten zien welke gassen en stofdeeltjes er op dat moment in de kamer zijn. De Air Multiplier™ technologie zorgt ervoor dat iedere seconde een gelijkmatige, krachtige luchtstroom van 290 liter wordt verspreidt, zodat er door de hele kamer gezuiverde lucht circuleert.

Lees ook: Mijn onmisbare Dyson V6 Fluffy

De toren draait daarnaast ook tot 350 graden rond. De reiniger mist dus geen enkele hoek en dat is heel fijn want zo hoef je hem niet steeds te verplaatsen. Met de handige afstandsbediening kun je hem op afstand bedienen. Deze toren reinigt automatisch de hele kamer doordat hij zelf weet wat hij moet doen. De actieve koolstoffilter zuivert gassen en vieze geuren uit de lucht. Wij hebben bijvoorbeeld geen afzuigkap meer maar een interne afzuiging bij de kookplaten. Dit werkt verder heel goed maar er verdwijnt wel eens wat ‘vieze lucht’ in de ruimte. Voor dit soort geurtjes is de Dyson Pure Cool Tower ook ideaal!

Geen airco, wel verkoelende lucht

De Dyson Pure Cool Tower heeft als hoofddoel om de lucht te zuiveren. Er zit ook een koelfunctie op, wat heel fijn is, maar wat niet de hoofdfunctie is van het apparaat. Het is een fijne bijkomstigheid dat hij ook koele lucht geeft maar de hoofdfunctie is dat hij de lucht zuivert. Het is geen airco maar het geeft wel verkoelende lucht door een fijne luchtstroom wat uit het apparaat komt.

Het apparaat heeft een mooi design waardoor hij prima in de woonkamer kan staan. Ook het geluid is minimaal en niet storend. Er zit ook een slaap modus op waarbij het display minder fel wordt en waarbij hij minder hard blaast. Daardoor is hij stiller en hoor je hem nauwelijks. In het apparaat zitten wel filters die je uiteraard moet vervangen. Maar door de ingebouwde herinneringen weet je precies wanneer het filter vervangen moet worden. Zo hoef je het zelf niet bij te houden!

Dyson luchtreiniger

Een uitkomst voor mensen met een allergie

Wij zijn heel tevreden met de Dyson Pure Cool Tower. Hij staat nog steeds in de woonkamer. Nu het binnen niet meer warm is gebruiken we hem puur om de lucht te zuiveren. In een nieuwbouwhuis komt het eerste jaar heel veel stof vrij: stof wat blijven zitten is van de bouw maar ook stof van buiten en al het zand wat om het huis waait. Daarom maak ik goed gebruik van dit fijne apparaat. Ik weet zeker dat het voor veel mensen met een allergie ook uitkomst kan bieden. Dyson heeft ook nog een tafelmodel en nog vele andere fijne apparaten. De moeite waard om te onderzoeken wat voor jou fijn is!

Dit apparaat hebben wij gekregen van Dyson. In deze blog staan affiliatie links.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen