Waar ben je naar opzoek?

Kolven op het werk

3 minuten lezen Irene
Kolven op het werk

Al mijn voorspellingen zijn uitgekomen. Ik kon de nacht voor mijn eerste werkdag, na mijn verlof niet slapen. Mede omdat Jenna waarschijnlijk mijn spanning voelde en in plaats van één voeding, die nacht niet twee voedingen maar wel drie voedingen wilde.

Gelukkig was de eerste werkdag op een donderdag en dan is het oma-dag. En m’n kindjes bij mijn schoonmams achterlaten is toch veel geruststellender op zo’n eerste dag, dan ze bij het kinderdagverblijf achterlaten. En na twee kussen, drie kussen, vier kussen was het eindelijk zover om ze achter te laten. En ja hoor ik was de straat nog niet uit, of de tranen liepen alweer over m’n wangen. Sinds ik moeder ben, ben zo’n ongelooflijk watje geworden. Ik heb nu in 3 jaar bijna meer gehuild dan in de 30 jaar ervoor.

Gelukkig heb ik op weg naar mijn werk, manlief kunnen bellen en ben ik die 10 minuten ook doorgekomen. Eenmaal op het werk had ik 1100 ongelezen e-mail dus ik heb me wel vermaakt. Het was leuk om mijn collega’s weer te zien en weer mee te mogen in het werkende leven. In deze tijd mogen we sowieso dankbaar zijn dat we een baan hebben en als je dan ook een leuke baan hebt en leuke colleg’s dan moet je naar mijn mening heel dankbaar zijn. Ik heb in mijn zwangerschapsverlof intern gesolliciteerd op een nieuwe functie binnen mijn afdeling en ik ben nog aangenomen ook. Dus alles is nu gefocust op die nieuwe functie; opleidingen, trainingen en veel overleggen. Ik heb er heel veel zin in en merk dat daardoor ook de dagen voorbij vliegen. Nog even en dan mag ik eindelijk gaan coachen, iets wat ik al heel lang wil doen.

Omdat ik zo dichtbij mijn werk woon, had ik besloten om thuis te gaan kolven. Je hebt recht op ¼ van je werktijd, wat dus 2 uur per dag is. En 1 uur in de ochtend en 1 uur in de middag kolven is perfect. Ik rij in nog geen 10 minuten naar huis dus tijd genoeg, dacht ik. Maar ik heb gemerkt dat als mijn kindjes thuis zitten dit niet echt ideaal is. Ze willen toch aandacht en ik wil ze die aandacht met alle liefde geven. Op dinsdag als ze naar het kinderdagverblijf zijn is het goed te doen, maar dan zit ik alleen thuis en niemand die dan aandacht wil.

Toevallig moest ik vorige week één dag voor mijn werk op het kantoor in Alkmaar zijn. En dus gingen het kolfapparaat en de flesjes mee naar Alkmaar. En toen ik daar in het kolfkamertje zat, merkte ik hoe relaxed ik zat te kolven. Het kamertje was knus ingericht en er lagen allemaal leuke tijdschriften. Maar hier zou ik wel aan kunnen wennen. Geen gehaast om snel thuis te zijn, vervolgens heel snel op zowat de hoogste stand kolven (ja dat is pijnlijk ja) en dan weer als een gek naar het werk racen. Maar gewoon even rustig zitten met een tijdschrift of smartphone in de ene hand en kolf in de andere hand. En geloof me, de melk stroomt als je ontspannen bent een stuk beter dan wanneer je continu op de klok kijkt omdat je op moet schieten.

En dus heb ik besloten om voortaan op mijn werk te kolven. Ik heb gelijk maar een leuke maar vooral handige kolftas besteld en inmiddels binnengekregen. Een tas van hetzelfde merk als de electrische kolf die ik gebruik. Heel handig met een apart koeltasje met speciaal koelelement. Ja zo ben ik dan weer, als ik het doe doe ik het gelijk goed.
Maar ik was dus nog helemaal niet in de kolfkamer op mijn locatie geweest. Ik ben dus wel even gaan kijken. Helaas niet zo knus en gezellig als in Alkmaar. Maar ik zou ik niet zijn als ik daar niet voor zou zorgen. Ik heb al wat tijdschriften in mijn kolftas gedaan die ik daar gelijk voor de andere kolfmama’s zal achterlaten. En ik zal dinsdag tijdens mijn eerste kolfsessie bedenken hoe ik de kamer gezellig kan maken. Als ik daar straks twee uur per dag zit, moet het wel een beetje knus en gezellig zijn.

Nu maar hopen dat mijn meisje nog heel lang ‘mijn’ melk wil drinken….

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen