Waar ben je naar opzoek?

Klere(n) zooi!

2 minuten lezen admin Love2BeMama
Klere(n) zooi!

Kleren zooi

Al een hele tijd probeer ik een blog te schrijven voor Love2BeMama en daar is ‘ie dan eindelijk! Sinds ik moeder ben, verdwijnen al mijn voornemens, plannen en ideeën snel naar de achtergrond, totdat iets me er weer aan herinnert en ik denk ‘Oh ja, dát moest ik nog doen!’. Dit geldt dus niet alleen voor het schrijven van een blog, nee, eigenlijk voor praktisch álles! De spullen op zolder moeten nog steeds uitgezocht worden, de schuur nog opgeruimd en sommige kleding die ik heb, passen nu ik moeder ben toch niet meer zo goed (bij mij). Daarbij heb ik nu een aardige verzameling aan lieve, leuke, schattige, vrolijke en nu al weer veel te kleine kleertjes van mijn dochter.

Kleren zooi

Tien maanden na haar geboorte, loopt onze Dani nu rond in maatje 80. Dat betekent dat de kledingcollectie in maat 50 en 56, die al ruim voor haar geboorte aanwezig was, snel en soms zelfs ongebruikt weer in een plastic bak verdwenen. Ditzelfde gebeurde met de, mede dankzij de kraamvisite ruim aangevulde, kledingcollectie in maat 62 en 68. Van maatje 74 heb ik dan relatief weinig, want je raadt het al, deze kleren waren in zeer korte tijd te klein… En nu? Nu zit ik dus letterlijk met een kleren zooi. Veel langer dan me lief is, maar waar begin ik en wanneer?

Druk, druk, druk

Toen ze drie maanden oud was en de eerste kleine maten uit de kast verdwenen, vond ik het nog te snel om de kleding uit te zoeken. Ze was immers nét geboren, dus hoe kon ik nú al beslissen wat ik wel of niet wilde bewaren of weggeven? Het was allemaal nog zo lief en klein! De hormonen die op dat moment nog aardig door mijn lichaam gierden, zullen daar vast een aandeel in hebben gehad. Een aantal weken daarna werd mijn achternichtje geboren, de perfecte kandidaat voor die te kleine kleren, maar nog steeds kon ik niet bepalen hoe of wat. Dat ik op dat moment ook weer parttime werkte en ik moest wennen aan de nieuwe situatie werkte ook niet mee. Daarbij komen dingen als de was, schoonmaken en boodschappen nog om de hoek kijken (waar mijn man me gelukkig altijd mee helpt), je kent het… Om een lang verhaal kort te maken, er staan nu al maanden plastic bakken gevuld met te kleine kleren van mijn dochter die ik inmiddels al wel gesorteerd had kunnen heb op merk, soort, kleur, stof én alfabet. Niet dat ik dat zou doen, maar hé… Het hàd gekund!

Weg ermee!

Deze week moet ik er toch écht aan geloven. Ik sta van het weekend op een vlooienmarkt met een kraampje, dus zal ik toch echt wat moeten verzamelen om te kunnen verkopen. Dan kan ik gelijk bekijken wat er naar mijn achternichtje gaat en wat er over blijft, gaat naar de kledingbank, de kringloop of de kerk. Anders hoef ik natuurlijk niet meer te shoppen, mochten we in de toekomst opnieuw ouders worden van een dochter.

Kleren zooi, daar ga je dan!

> Zie jij door de bomen het bos ook niet meer? Begin dan aan een 5 weekse opruiming:De 5 grote opruimweken.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekendje weg aanbiedingen: tips ga er goedkoop op uit!

  • 14 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekend weg Nederland: Kindvriendelijke hotels

  • 15 uur geleden
  • 3 minuten lezen
1 week zwanger

Wat moet je regelen als je zwanger bent?

  • 16 uur geleden
  • 2 minuten lezen