Waar ben je naar opzoek?

Kabinet overlegt over sluiting van scholen

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Kabinet overlegt over sluiting van scholen

De druk op het kabinet om de scholen te sluiten, neemt toe. Vandaag vindt er weer een overleg plaats met specialisten en onderwijs over het openblijven van de scholen. Enkele scholen in Nederland hebben op eigen initiatief al besloten de scholen vanaf maandag te sluiten. Meerdere Friese scholen gaan maandag al dicht.

Het laatste nieuws: alle scholen blijven dicht in de strijd tegen het coronavirus. Dit heeft het kabinet besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs. Om 17:00 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Updates: sluiting scholen

 • 15:00 uur – Bijna tweehonderd basisscholen, middelbare scholen en mbo’s hebben inmiddels zelfstandig besloten dat er vanaf morgen geen les meer wordt gegeven.

  Zo heeft de Stichting Carmelcollege, de op een na grootste scholenkoepel in Nederland met vijftig middelbare scholen, besloten om vanaf maandag alleen les te geven aan de eindexamenklassen. De lessen van alle andere leerlingen worden opgeschort en er wordt gekeken naar digitale lesmogelijkheden. De scholen blijven wel open voor opvang van leerlingen.

  Ook het ROC Midden-Nederland, met locaties in Amersfoort, Nieuwegein en Utrecht, stopt met alle lessen.

Noodklok luidden

Specialisten hebben de noodklok geluid over het openblijven van de scholen. Vanuit Italië komen er ook steeds meer berichten dat Nederland zich écht moet gaan voorbereiden op het coronavirus. De druk op het kabinet neemt met de dag toe. Veel scholen willen dicht. Uit een steekproef van de Algemene Vereniging van Schoolleiders, die vrijdag werd gehouden, zou dit gaan om 70 procent.

Sluit de scholen

De premier, met als belangrijkste raadgever de RIVM, vindt dat het sluiten van de scholen verregaande gevolgen heeft voor de samenleving. Daarnaast zou de kans op besmetting voor kinderen beperkt zijn. De Federatie Medisch Specialisten wil dat er per direct de scholen worden gesloten. Volgens de overkoepelende organisatie, van zo’n 22.000 specialisten, is er onvoldoende bewijs dat kinderen het coronavirus niet kunnen overdragen. Ze roepen daarom op tot per direct sluiting van de scholen.

Overleg

Op het ministerie van Volksgezondheid overlegt het kabinet deze middag met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM. Ook hebben ze overleg met scholen en organisaties uit het onderwijs. Het lijkt erop dat het kabinet afstevent op het sluiten van de scholen. Wij verwachten dat hier later vandaag een uitspraak over wordt gedaan. In deze blog geven we je een update als die er is.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 7 dagen geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 1 week geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen