Waar ben je naar opzoek?

Jongens en hun ‘zaakje’

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Jongens en hun ‘zaakje’

De dingen die ik, sinds ik de moeder van een jongen ben, heb gezien en gehoord…
Laat ik het zo stellen: ik had in mijn wildste dromen niet voorbereid kunnen zijn op het feit dat mijn leven uiteindelijk voor een groot deel zou gaan draaien om ALLES wat er onder een jongetjes-gordel komt. Zeker, omdat ik als klein meisje ook wel eens gillend ben weggerend als een buurjongetje onverhoopt zijn broek liet zakken. Maar nu? Ik word er mee doodgegooid en niet alleen thuis!

Een magisch iets

Want jongens en hun ‘zaakje’…. Dat ligt gevoelig. Al heel vroeg. Want een penis is een heiligdom en dat begint al heel erg vroeg. Als ik moet gokken zelfs al vanaf het moment dat ze voor de eerste keer, tijdens het verschonen, vol in mama’s gezicht sproeien om vervolgens te grijnzen van oor tot oor. Het is bijna iets magisch.

Lees ook: Als je kind middenin de poep en plas fase zit

Het zorgt voor commotie

En zoiets ‘moois’ mag gedeeld worden. MET DE WERELD natuurlijk! Dus het is geen zeldzaamheid dat je peuter ineens besluit om de tuinslang ‘uit te rollen’ bij de huisarts, de kapper, of misschien gewoon midden op (een drukke) straat. Mama reageert bijna hysterisch, mensen eromheen kunnen hun proestende lach nauwelijks onderdrukken… Het zorgt voor commotie. Geweldig!

Midden in de speeltuin

En dan heb je ineens een 5-jarige. Midden in de fase dat alles wat er onder de broekriem komt HI-LA-RISCH is. Een piemel is grappig, een onderbroek; geweldig! En dan de billen zijn om te gieren en ik vind het ook om te schuddebuiken hoor. Een vijftal aan hysterische meiden aan mijn deur, omdat mijn zoon zijn kont heeft laten zien.

MIDDEN IN DE SPEELTUIN!!!

Onvermijdelijk

Oké, na een publiekelijke tentoonstelling van zijn voorkant op eigenlijk.. uh.. zowat ELKE openbare gelegenheid die je kan bedenken. Kon het gesprekje over de ‘kont’ natuurlijk niet uitblijven. Natuurlijk in combinatie met het nodige schaamtegevoel jegens mede-ouders, omdat uitgerekend mijn zoon hun dochters een klein trauma heeft bezorgd met zijn melkwitte, kleuterkontje.

Lees ook: Hallo moeder van dat krijsende kind

Niet te vergeten dat ik ergens ook angstig was voor wat deze ouders wel niet moesten denken! Maar het hoort erbij tot op zekere hoogte. De obsessie met alles in de broek, het gegiechel over ontlasting en ook de schaamte die je voelt als ouder zijnde, wanneer je tot de ontdekking komt dat je kind zijn ‘heiligdom’ graag deelt met een ander.

Note: Mochten jullie, als ouders van de ‘gedupeerde’ meisjes, dit blog onverhoopt te lezen krijgen. Wij lopen echt niet de hele dag met onze broek op de enkels hoor. Zijn gedrag is absoluut geen weerspiegeling van wat wij binnenshuis uitspoken. Dit heeft hij zelf bedacht. Echt waar!

Lees ook: Ik ben de moeder van dat kutkind

Gillend uiteen

Voor zijn gevoel was zijn missie trouwens meer dan geslaagd, want de meisjes wilde niet uit zijn buurt blijven en je broek naar beneden trekken is klaarblijkelijk HET medicijn tegen ‘irritant’ vrouwvolk. En tsja… ook daar maakt hij een punt. Dit verandert namelijk nooit, want waar een man zijn ‘zaakje’ altijd als een heiligdom zal zien, zal de gemiddelde vrouw het op een lopen zetten, wanneer haar date zijn broek midden op straat laat zakken.

Desalniettemin moest ik, ondanks alles, wel een heel klein beetje lachen. Zeker om de meisjes. Zo zichtbaar walgend van wat ze zojuist hadden gezien. Want ik draag de wetenschap dat ze wellicht ook, ooit op een dag, naar hun leven kijken en beseffen dat ze worden doodgegooid met alles wat er onder een jongetjes-gordel zit. En zelfs al willen ze dan ook nog op sommige momenten gillen en wegrennen:

Als de moeder van een jongen. Is er bijna geen ontsnappen aan!

 

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 7 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 7 dagen geleden
  • 4 minuten lezen